Her derde deva turşu çeşitleri

Güncelleme Tarihi:

Her derde deva turşu çeşitleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2011 00:00

İZMİR’de, havaların soğumasıyla birlikte turşuya olan ilgi artarken, Kemeraltı Çarşısı’nda tezgahların renkliliği görenleri imrendiriyor.

Haberin Devamı

Çarşıda turşucu tezgahlarında sadece lahana, salatalık, patlıcan değil, çağla badem, erik, kayısı, şeftali dahil onlarca çeşit meyve ve sebze turşusunu bulmak mümkün. Tarihi çarşıda yıllardır baba mesleğini sürdüren Kemeraltı Turşucusu Ziya Ülgüt, havaların soğuması ile birlikte turşunun sofralarda yerini almaya başladığın belirterek, “Turşuyu lezzetin yanısıra şifa için grip ve soğuk algınlığına karşı tüketen de var. Yurtdışına giderken yanlarında turşu götürenlerin sayısı da az değil” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!