Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği haberleri sayfasında Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 93 Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde olası "ikinci dalga" riskine karşı üretim kapasitelerinin ve stokların revize edildiğini söyledi.
#Türkiye Makarna Sanayicileri DerneğiTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, "TMSD olarak Avrupa Birliği'ne (AB) ihracatımızdaki kotanın kaldırılması yönünde kapsamlı bir çalışmamız vardı. Koronavirüs dolayısıyla bunu tekrar AB müzakere masasına getirmeyi planlıyoruz." dedi.
#Türkiye Makarna Sanayicileri DerneğiTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı makarnada fiyat artışı yapılmayacağını, stokların da yeterli olduğunu bildirdi.
#Türkiye Makarna Sanayicileri DerneğiTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, "Makarnanın uzun süre muhafaza edilebilmesi, çeşitliliği, kolayca hazırlanması, lezzeti, besleyici ve ekonomik bir gıda maddesi olması nedeniyle dünyada ve ülkemizde tüketimi günden güne artmaktadır" açıklamasında bulundu.
#Türkiye Makarna Sanayicileri DerneğiTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Külahçıoğlu: "Kişi başı tüketimimizi 8,5 kiloya çıkarmayı başardık. 8,5 kilo son yıllarda ulaştığımız en iyi rakam. Sektörümüzün hedefi bunu 10 kiloya çıkarmak. Tüketimde dünyada 10. sıraya yükseldik, daha üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.
#Makarna SatışlarıTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, turizmdeki yavaşlamanın makarna satışlarını azalttığını belirterek, "Turizmdeki olumsuzluklar nedeniyle otellere yaptığımız satışta yüzde 60 gerileme yaşandı. Yani otellere verdiğimiz üründe 36 bin tonluk kayıp var"dedi.
#Türkiye Makarna Sanayicileri DerneğiDünya makarna üretiminde lider ülkelerden Türkiye’de ‘durum’ krizi yaşanıyor. Bazı üreticilerin maliyet avantajı sağlamak için üretimde ‘durum buğdayı’ yerine ‘ekmeklik buğday’ kullandığı belirtildi. Söz konusu şirketlerin, bundan yüzde 15 ila 20 arasında fiyat avantajı sağladığını söyleyen sektör temsilcileri; yaşanan bu durumun kaliteyi düşürdüğünü, tüketicileri yanılttığını ve haksız rekabetin yaşanmasına yol açtığını savunuyor.
#MakarnaSuudi Arabistan’ın Türkiye’den bazı gıda ürünlerinin ithalatını engellediğine yönelik bir yazı çeşitli ihracatçı birliklerine gönderildi. Bu gelişme gıda ihracatçılarını endişelendirse de Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, “Üyelerimizi başka denizlere yelken açtırıyoruz. Bu krizleri fırsata çevirmemiz gerekiyor” dedi.
#GazetehaberleriTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde olası "ikinci dalga" riskine karşı üretim kapasitelerinin ve stokların revize edildiğini söyledi.
#Türkiye Makarna Sanayicileri DerneğiTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, "TMSD olarak Avrupa Birliği'ne (AB) ihracatımızdaki kotanın kaldırılması yönünde kapsamlı bir çalışmamız vardı. Koronavirüs dolayısıyla bunu tekrar AB müzakere masasına getirmeyi planlıyoruz." dedi.
#Türkiye Makarna Sanayicileri DerneğiTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı makarnada fiyat artışı yapılmayacağını, stokların da yeterli olduğunu bildirdi.
#Türkiye Makarna Sanayicileri DerneğiTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu "Yılın 10 ayında 150 ülkeye 1 milyon 70 bin ton makarna ihracatı yapıldı. Aynı zamanda kritik bir eşik olan 500 milyon dolar sınırını aşmış durumdayız. Bu, sektörümüz açısından oldukça sevindirici bir gelişme" dedi.
#MakarnaTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, "Makarnanın uzun süre muhafaza edilebilmesi, çeşitliliği, kolayca hazırlanması, lezzeti, besleyici ve ekonomik bir gıda maddesi olması nedeniyle dünyada ve ülkemizde tüketimi günden güne artmaktadır" açıklamasında bulundu.
#Türkiye Makarna Sanayicileri DerneğiTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu: "Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile iş birliği protokolü imzaladık. Çiftçinin ürettiği buğdaya alım garantisi vereceğiz. Buna karşılık da bizim istediğimiz tohumların ekilmesini sağlamış olacağız ve direkt olarak çiftçiden fabrikalara ürünlerimizi alabileceğiz. Sektörümüzün aldığı tedbirlerle makarnalık buğday açısından 2019 yılını sorunsuz atlatacağımızı öngörüyoruz." açıklamalarında bulundu.
#Abdülkadir KülahçıoğluTarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz: "Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği ile imzaladığımız protokolle kuruluş üyesi firmaların ham madde ihtiyacının kooperatif ortaklarımızca 2019 yılı ekim ayından itibaren sözleşmeli üretim modeliyle karşılanması amaçlanmaktadır.Söz konusu protokolle makarnalık buğdayın ithal edilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor." açıklamalarında bulundu.Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu: "Özellikle dış pazarlarımızın korunması açısından sektörümüzün ihtiyaç duyduğu miktar ve kalitede buğdayın iç piyasadan karşılanması büyük önem arz etmektedir." ifadelerinde bulundu.
#TMSDTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, Türkiye'nin 154 ülkeye makarna ihraç ettiğini belirterek, "Makarna ihracatımız, 2016 yılında 831 bin ton iken, geçen sene 1 milyon 55 bin tona yükseldi. Bu yılı ise 1 milyon 200 bin tonla tamamlamayı öngörüyoruz." dedi.
#MakarnaTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Külahçıoğlu: "Kişi başı tüketimimizi 8,5 kiloya çıkarmayı başardık. 8,5 kilo son yıllarda ulaştığımız en iyi rakam. Sektörümüzün hedefi bunu 10 kiloya çıkarmak. Tüketimde dünyada 10. sıraya yükseldik, daha üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.
#Makarna SatışlarıRusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak ve çok sayıda ülkeden makarna sektör temsilcilerinin bir araya geleceği "25 Ekim Dünya Makarna Günü Kongresi"nde, dünya nüfusu ve kültürleri açısından makarnanın besin değeri, ekonomik yönden ulaşılabilirliği, tüketim ve üretim miktarları ele alınacak.
#MakarnaTürkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, turizmdeki yavaşlamanın makarna satışlarını azalttığını belirterek, "Turizmdeki olumsuzluklar nedeniyle otellere yaptığımız satışta yüzde 60 gerileme yaşandı. Yani otellere verdiğimiz üründe 36 bin tonluk kayıp var"dedi.
#Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği- TMSD Başkanı Külahçıoğlu:- "Çin ve Hindistan gibi büyük nüfusa sahip ülkeleri, hedef ülkeler kapsamına aldık. Üretimde düşük paya sahip olan bu ülkeler, tüketimde yüksek bir potansiyeli barındırmakta. Bu yüzden de ihracat açısından gelecek vadeden pazarlar olarak değerlendirilmektedir"
- Makarna sanayicileri, kişi başı tüketimin 7 kilogram olduğu Türkiye'de makarnanın da temel gıda kabul edilip KDV oranının yüzde 8'den 1'e indirilmesini talep ediyor - Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Bozkurt: - "Makarna, ülkemizde kişi başı 7 kilogram tüketimiyle yılda 600 bin ton tüketilen bir gıda. Temel gıda olarak algılanmalı ve KDV indirimi getirilmeli"
TÜRKİYE Makarna Sanayicileri Derneği’nin Başkan Yardımcılığını yürüten Nuh’un Ankara Makarnası Pazarlama Müdürü Nihat Uysallı, şirketin makarna tüketimini artırma çabasını da içeren sosyal sorumluluk projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurdu:
Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’te 545 milyar dolarlık ihracat hedefi için, halen 54 bin 566 olan ihracatçı firma sayımızın 100 bini aşması gerekiyor. Bunun için de ‘marka, tasarım, Ar-Ge ve inovasyon’ kabiliyeti yüksek 50 bin yeni ihracatçı KOBİ’ye ihtiyaç var.