Güncelleme Tarihi:
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, Türk toplumunun sağlıklı beslenmeye olan ilgisinin artmasıyla birlikte, makarna tüketiminin de arttığını, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Sektörün, 2016 yılında iç tüketim rekoruna ulaştığını belirten Külahçıoğlu, “Sektörümüzün bilinçlendirme çalışmaları, bilim adamları ve diyetisyenlerin bilgilendirmeleriyle makarna, sofralarda giderek hak ettiği yeri aldı. 8.5 kilo son yıllarda ulaştığımız en iyi rakam. Sektörümüzün hedefi bunu 10 kiloya çıkarmak. Tüketimde dünyada 10. sıraya yükseldik, daha üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz” dedi.
OKULLARA MAKARNA
Dünya genelinde İtalya'nın 26 kilo tüketimle birinci sırada bulunduğunu, dünya ortalamasının ise 15 kilo olduğunu dile getiren Külahçıoğlu, makarnanın yüzde 100 durum buğdayından yapılması nedeniyle çocuklar için de sağlıklı bir ürün olduğunu söyledi. Külahçıoğlu, “Okullarda gıda tüketimiyle ilgili Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca geçtiğimiz yıllarda bir çalışma yapıldı. Obeziteyle mücadele kapsamında çocukların tüketmemesi gereken besinler okul kantinlerinden ayıklandı, makarna bu anlamda aklandı. Obeziteyle mücadele kapsamında artık okul kantinlerinde tüketilmesi tavsiye edilen ürünlerden biri haline geldi. Önümüzdeki günlerde okul kantinlerinde makarnayı görebileceğiz."