Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları haberleri sayfasında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 656 Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk gazetecilerinden biri olan İsmail Habib Sevük, benzersiz üslubu, anılarla dolu yaşamı ve gözlem gücü ile geçmişe ışık tutuyor. Sevük’ün kaleminden çıkan “Atatürk’le Beraber” kitabı, birçok anıya, belgeye ve tarihi olaya tanıklık ediyor. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan kitap, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün çeşitli konulardaki görüşlerini, kişiliğini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa etmekteki becerisini ayrıntıları ile yansıtıyor.
#İsmail Habib SevükKöy Enstitüleri, cumhuriyetin en önemli atılımlarından biriydi. Kurulduğu tarihten, kaldırılana kadar destekçisi de çok oldu karşı çıkanı da… Fakat bilinen bir gerçek var ki, bugün kitaplarını okuyup düşüncelerinden yararlandığımız birçok Türk aydınını köy enstitüleri yetiştirmiş, araştıran inceleyen ve sorgulayan birçok Anadolu çocuğunu topluma kazandırmıştır. Mustafa Güneri, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde görev yaptığı süre boyunca çektiği fotoğrafların büyük bir çoğunluğunu “Hasanoğlan Hatırası” adlı kitabıyla bizlerle buluşturuyor.
#KitapBir yanda Feyhaman Duran’ın kıpkırmızı elmaları, diğer yanda Şeker Ahmet Paşa’nın sapsarı ayvaları, Leopold Levy’nin dolgun taneli üzümleri, Hikmet Onat’ın elinize alıp yiyebileceğiniz hissi uyandıracak denli gerçekçi karpuz dilimleri, Hasan Vecih Bereketoğlu’nun ağız sulandıran kavunları...
#Tat Ve Sanat: Lezzetli ResimlerDARÜŞŞAFAKA Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle düzenlenen ve Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 70’incisi, ‘Hay’ adlı kitabıyla Barlas Özarıkça’ya verildi.
#Armağanı Barlas ÖzarıkçaBasın tarihimizin en fiyakalı kalemlerinden, eski İstanbul beyefendisi İslam Çupi ‘Hey Gidi İstanbul’da toplanan yazılarında şehre duygusal, kültürel reflekslerle ve kendi kişisel tarihi eşliğinde bakıyor. Çupi’nin kalemi kadim kentin dokusunda, ruhunda dolaşırken ‘sesler, yüzler, sokaklar’ enfes betimlemelerle, özel olarak damıtılmış anılar ve tarihsel notlarla önümüze düşüyor.
#Hey Gidi İstanbulRessam İvi Stangali’nin adına ilk kez Arif Keskiner’in ‘Çiçek Gibi’ adıyla 2001 yılında yayımlanan anılarında rastlamıştım. Bir büyük gazetenin yazarına âşık olarak kaderini kederiyle dokuyan Rum kızı İvi’nin hikâyesi o zaman dikkatimi çekmişti.
#İvi StangaliGazeteci büyüğümüz Sami Karaören’in ölüm haberini arkadaşımız Fikret Dağlıoğlu’ndan aldık. Daha sonra Sami abinin mimar oğlu Mehmet Karaören’le konuştuk, uzun yıllar çektiği müzmin hastalığı üzerine dertlendik. Annesi Mehcure Hanım ve kız kardeşi Mine’nin vefatları bizleri eskilere götürdü. Kendisine Sami abinin Cumhuriyet’e nasıl geldiğini anlattım.
#Sami KaraörenÇanakkale Kara Savaşları bütün şiddetiyle devam ederken, cephenin iki tarafındaki bazı askerler de yaşananları günlüklerine kaydediyordu. İngiliz ve Osmanlı askerlerinin günlükleri, savaşın şiddetini 107 yıl sonra bile bugünmüş gibi hissettiren detaylarla dolu.
#Çanakkale Kara Savaşları