Taşköprü mutfağının önemli yemeklerinden kuyu kebabına coğrafi işaret verildi. Taşköprü sarımsağını 2009 yılında tescil ettirdikten sonra kuyu kebabına coğrafi işaret almak amacıyla harekete geçen Taşköprü Belediyesi, 2012 yılında Türk Patent Enstitüsüne başvurmuştu.
#Taşköprü BelediyesiBeyin Cerrahı Prof. Dr. Türker Kılıç, “Bağlantısal Bütünsellik” adını verdiği bilimsel yaklaşımı ile beynin nasıl düşünce ürettiğini anlamak için çalışmaya devam ederken, nöronlar arasındaki bağlantının matematiği üzerinden de yaşamın sırrına ışık tutmayı hedefliyor.
#BursaMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başkanlık ettiği değerlendirme toplantısında olgunlaşma enstitülerini masaya yatırdı. Özer, “Olgunlaşma Enstitüleri’nin 7 bin 482 ürün için tasarım tescil başvurusunda bulundu. Başvurulardan 6 bin 830 ürünün tasarım tescili aldı” dedi.
#Türk Patent Ve Marka KurumuGünümüzde birbirinden farklı işlerde çalışmak gerekir. Özellikle de girişimciler kendilerine ait markalar yaratarak serbest piyasada önemli kazançlar elde edebilirler. Bunun yanı sıra doğru bir şekilde planlanan marka sayesinde önemli başarılar elde edilebilir. Marka tescili nedir, nasıl yapılır ve alınır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Marka Tescili Nedir?Bakanlığın OSB projeleri, yatırım teşvik sistemi, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamındaki destek programları gibi politikaları için kaynak oluşturacak 2021 yılı bütçesi yüzde 50,1 artırılarak yaklaşık 12 milyar lira olarak belirlendi.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanlığıTrakya mutfağının önde gelen lezzetlerinden, ismiyle tüm Türkiye’de ün salan ’Tekirdağ köftesi’, coğrafi işaret sertifikası alarak ’Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı’ bültenindeki yerini aldı. Tekirdağ’ın ünlü işletmecilerinden Mestan Özcan, "Tekirdağ köftesini diğerlerinden ayıran en büyük özellik Trakya bölgesi danalarının kullanılmasıdır. Genelde döş bölümlerini kullanıyoruz ama but ve boyundan da aldığımız oluyor. Yağ oranı çok önemli bizim için. Tekirdağ köftesinin tabi ki üretimi ne kadar önemliyse de saklanması ve pişirilmesi de sunulması da çok önemlidir" dedi.
#TekirdağÇOK önemli bir haber geçti, Seferihisar Belediyesi! “...Türk Patent Enstitüsü, bölgede yetişen satsuma cinsi mandalinayı ‘Seferihisar Mandalinası’ adıyla coğrafi işaret vererek tescilliyor... / ...Seferihisar Belediyesi, 2013 yılında Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru yapmıştı. Enstitü’den gönderilen raporda Seferihisar Mandalinası tanımı ve ayırt edici özellikler olarak şu ifadeler yer alıyor:
#İzmirTürk Standardları Enstitüsü (TSE), Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) teşkilat ve görevlerine ilişkin esaslarda düzenlemeye gidildi.
#TürkpatentKAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMSTO), Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak şehrin en önemli simgelerinden ve markalarından olan Maraş Dondurması’nı aldı. Oda Başkanı Serdar Zabun, bundan sonra dünyaca ünlü markalar da dahil herkesin her dondurmayı ’Maraş dondurması’ diye satamayacağını belirterek, "Bu konuyla ilgili denetim kurullarımız olacak, cezai haklarımız var" dedi.
#Maraş DondurmasıHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 9’uncu oturumu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) gerçekleşti. Rektör Adem Şahin, üniversitenin çevresine yaptığı katkıyla ilgili “Bölgeye de değer katan marka haline geldik” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın kentte büyük ses getiren “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin dördüncü adresi, 60 yılı geride bırakan ve Ankara’yla özdeşleşen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte ODTÜ’de kenti ve üniversiteyi konuştu.
#ODTÜHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’ne konuk oldu. Üniversite yönetim kurulu toplantı odasında geniş bir kadroyla hem şehri, hem üniversiteyi konuştuk.
#Ankademi- Bursa'da bir meslek lisesinde görevli iki öğretmen, 4 yıl önce geliştirerek uluslararası patentini aldıkları düzeneğe yurtiçi ve yurtdışından gelen talepleri karşılayabilmek için seri üretime geçmek istiyor - Elektrik Öğretmeni Aydın: "Öğretmen olduğumuz için resmi kimliğimizle firmalarla diyaloğa giremiyoruz. Girdiğimiz takdirde diyalog, okulla kurum arasında oluyor" - "Bu aparat, patentli ürünümüz ama ticari anlaşma yapamıyoruz. Bu şekilde projeler içinden çıkılmaz hale geliyor. Amacımız, bu projeleri okullardan çıkarıp gerçek hayatta kullanılabilir hale getirmek"
İZMİR Büyükşehir Belediyesi, öz kaynaklarıyla Gaziemir’de yaptığı uluslararası yeni fuar alanının adını Fair İzmir (Fuar İzmir) koydu. İZFAŞ ’Fair İzmir’ adının marka tescilini yaptırmak için Kasım ayında Türk Patent Enstitüsü’ne başvurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ismin hem İzmir, hem fuarı dünyaya duyuracağını belirtti.
- Çukurova'da üretilen Türkiye'nin ilk patentli mandalinaları, yaklaşık 3 ay sonra hasat edilerek başta Avrupa olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek - Türkiye'de fidanlarının dikimi 3 ayrı tür için 5'er bin dönümle sınırlı olan mandalinalar, kabuğunun kolay soyulabilmesi, çekirdeksiz olması ve ağızda posa bırakmaması gibi özellikleriyle öne çıkıyor - Çiftçi Ener: "Türkiye, ilk kez dünya ile aynı anda patentli bir narenciye çeşidini üretmeye başlamış olacak. Bu, Türk tarımının geleceği açısından önemli bir gelişme"