Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Meryem Can, Türk kahvesinin gut hastalığından koruduğunu söyleyerek, “Obezite, alkol, aşırı kola ve portakal suyu tüketimi, et çeşitleri gut hastalığı riskini artırır. Hastalıktan korunmak için günde 2 veya 3 fincan Türk kahvesi için, ceviz, kaju, keten tohumu, fındık ve badem tüketin” tavsiyesinde bulundu.
#Türk Kahvesinin FaydalarıGünümüzde en çok tüketilen içeceklerden bir tanesi de Türk kahvesidir. Türk kahvesi ise genellikle sade, sütlü ve şekersiz olarak içilir. Türk kahvesi kabız yapar mı? Sade, sütlü ve şekersiz Türk kahvesi içmek kabız eder mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Türk kahvesi, kültürümüzün bir parçası olmakla birlikte hastalıklara yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığı için dengeli ve sağlıklı beslenmede de önemli bir role sahiptir. Tüm besin gruplarından dengeli ve yeterli bir beslenme düzenine ek olarak biyoaktif ve antioksidan bileşenleri bol miktarda içerdiği için bazı besin türlerinin diyete eklenmesi, sağlık açısından çok önemli faydaları da bulunuyor. Türk kahvesinin faydaları nelerdir sizler için derledik...
#FaydalarıKahvenin güçlü bir antioksidan olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Beğenik, “Damar sertliği erkeklerde daha fazla görülüyor. Dolayısıyla kahve içen erkekte damar sertliği riski azalırsa sağır olma ihtimali de düşer. Damarlardaki herhangi bir problem yani damar yapısının bozulması bütün organları etkiler. Çünkü organlar damarlar yardımıyla çalışır. Hangi organa ait damarın yapısı hasar alırsa, o organın fonksiyonu da olumsuz etkilenir” dedi.
#Doç. Dr. Hüseyin BeğenikSağlığınızı etkileyen çevresel faktörlerin başında beslenme, barınma, giyinme, eğitim ve kültürel olanaklar ile yaşadığınız fiziksel çevrenin özellikleri (çevre ısısı, nem oranı, hava, su ve yiyeceklerin kirliliği...) gelmektedir.