Deneme, fütursuzca sorular sormanın, hayatın her köşesine girip çıkmanın, düşüncenin zincirlerini kırmanın, her fikre, her duyguya dokunmanın en güzel yollarından biri. Mavisel Yener tüm bu özelliklerden süzerek kaleme aldığı denemelerine çocuksuluğu, ahengi, mizahı katıyor.
#Aklımda Tuhaf SorularHikâye anlatıcısı Beyza Akyüz’le masalcılık üzerine konuştuk: “Anlatıcı olmak için karşılaştığımız her şeye dönüşebilmeli ve çabuk transa geçebilmeliyiz. Bir masaldaki geyik, büyücü, keçi, delikanlı, yaşlı adam... Hepsine hızlıca dönüşebilmeliyiz.”
#Beyza AkyüzAlman Gençlik Edebiyatı ödüllü yazar Andreas Steinhöfel, yeni kitabı 'Pırıltı ile Kokuş'ta bir ötekileştirme, dışlama ve tektipleştirme hikâyesinden yola çıkarak odağına arkadaşlığı koyuyor. Paylaşılan küçücük bir anla, ağızdan çıkan tek bir sözcükle satır aralarında arkadaşlığın tarifini yeniden yapan ‘Pırıltılı ile Kokuş’ okuduğum en güzel arkadaşlık hikâyelerinden biri.
#Andreas SteinhöfelÇocuklar nisan sonuna kadar evde ve eğitimleri ‘uzaktan eğitim’ modeliyle devam ediyor. Bazı çocuklar EBA TV izliyor ve eba.gov.tr’yi takip ederek ders çalışıyor, bazıları da kendi okullarının kullandığı programlar aracılığıyla ilerliyor. Ancak çocuklar hangi sistemle eğitim hayatına devam ederse etsin, uzaktan eğitimde temel derslere ağırlık verildiği için görsel sanatlar, beden eğitimi, müzik ve yabancı dil dersleri ne yazık ki eksik kalıyor. O eksikleri de biz evde, internetin nimetlerinden faydalanarak tamamlayabiliriz.
#KitapÇağdaş çocuk edebiyatının en üretken isimlerinden olan Koray Avcı Çakman, Anadolu masallarından yola çıkarak yazdığı ‘Masal Dolu Anadolu’ kitabıyla çocuklarla yeniden buluştu. Çakman’la bir araya geldik hem masalları hem de kitabı konuştuk.
#Masal Dolu AnadoluTÜYAP kitap fuarı için geri sayım devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı beklenen TÜYAP’ta, panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinliklerinde ve imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacak. Peki, TÜYAP kitap fuarı ne zaman? TÜYAP imza günleri takvimi…
#TÜYAP Kitap Fuarı Ne ZamanYaklaşık 750 bin ziyaretçi sayısıyla geçen yıl rekor kıran Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın 37’ncisi yarın TÜYAP Büyükçekmece’de başlıyor. ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ temasıyla 18 Kasım’a kadar yüzlerce imza günü ve etkinliğe ev sahipliği yapacak fuarın bu yılki onur yazarı, Türk edebiyatının büyük ismi Selim İleri olacak.
#37. İstanbul Kitap FuarıUmut Karaman’ın “Yumidoko” adını verdiği karakterler heykeller, çantalar, kumaşlar, ahşap ve farklı materyallerde hayat buluyor. Moda alanında da çeşitli projelerde çizimlerine rastlıyoruz. Bunların yanı sıra bir de çocuk kitaplarına çizimleriyle eşlik ediyor.
#Umut KaramanMilyonlarca öğrenci heyecanla beklediği yarıyıl tatiline kavuştu. Fakat bu dönem nasıl değerlendirilmeli? Sömestrı verimli geçirmek isteyenler için birkaç önerimiz var. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlananları da unutmadık.Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Yüksel sınava hazırlanan gençlere ve ailelerine önerilerde bulundu.
#Yarıyıl Tatili