Akdeniz bölgesinde bilinir olmasıyla beraber dünyanın birçok bölgesinde bulunan Trüf, ülkemizde de oldukça popüler. Görüntüsü ile taşı andıran bir mantar türü olan Trüf, elde edilen yağı ile de makarna, pizza ve sebze yemeklerinde kullanılır. Trüf yağının yaygınlaşmasıyla beraber Trüf mantarıyla ilgili bilgiler de merak konusu oldu. Peki, Trüf ve trüf mantarı nedir? Trüf yağının faydaları nelerdir? İşte, Trüf hakkında ayrıntılar.
#Trüf Ve Trüf Mantarı Nedir?Surf and turf, et ile deniz ürünlerini aynı tabakta buluşturan bir yemektir. Farklı lezzetlerle sunum hazırlamak için ideal olan surf and turf, yemek severler tarafından merak ediliyor. Peki surf and turf nedir, nasıl yapılır. İşte surf and turf tekniği ile ilgili merak edilenler…
#Surf And TurfDünyanın çeşitli ülkelerinde de olduğu gibi Türkiye'de içerisinde yetişen bir hayli fazla sayıda mantar bulunmaktadır. Ancak özelliklere bağlı şekilde bazı mantarlar zehirli olmaktadır. Bazı mantarlar ise yenebilir özelliğe sahiptir. Türkiye bu konu da bir hayli zengin potansiyele sahip ülkedir. Sizin için mantar türlerinin neler olduğunu, Türkiye'de hangi mantar türlerinin yetiştiğini ve mantarların özelliklerini sizin için derledik.
Trüf mantarı tüm dünyada lezzetli aromasıyla aranılan bir türdür. Usta şeflerin özel aroması nedeniyle trüf mantarını kullanmayı tercih ederler. Ayrıca trüf mantarı fiyatının yüksekliği ile de ilgileri üzerinde toplayan bir iş kolu haline gelmektedir. Birçok kişi tarafından merak edilen trüf mantarı tohumu nasıl ve zaman ekilir? Trüf mantarı tohumu nasıl olur ve nereden alınır konusu tüm detaylarıyla derledik.
Özellikle protein bakımından zengin olan mantarlar birçok farklı çeşide sahiptir. Bu mantarlar içerisinde mahlukate mantarı da yer alır. Pahalı bir mantar olması ile beraber aynı zamanda çam mantarı olarak da ifade edilir. Peki, matsutake mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Matsutake mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Matsutake MantarıTicaret Bakanlığının, 1 milyon 10 bin lira bedel ile satışa sunduğu 80 kilo trüf mantarı için alıcı çıkmadı. Bakanlık trüf mantarları için ikinci bir ihale düzenlerken, mantarın ihale bedeli de yarıya düşürüldü.
#Trüf MantarıTrüf mantarı; tadı, kokusu ve benzersiz aromasından dolayı çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından bilinen ve sofrada yeri hep ayrıcalıklıolan bir mantardır. Yüksek yapılı ağaçların köküne bağlı simbiyotik olarak hayatını sürdürmektedir. Dünyada doğal orman alanlarından toplanan trüf miktarı her geçen gün azalmasına karşılık talebin her geçen gün artmasından dolayı fiyatlarda oldukça yükselmektedir. Bundan dolayı kültür çalışmalarında son yirmi yılda çok büyük gelişme sağlanmıştır.
#TrüfSonbaharı çok severim, hüzün-hazan mevsimi asla demem. Benim için hep başlangıçtır ama bu kez biraz daha farklı geçiyor. Sanırım mevsimler de çağın karmaşasına ve hızına uydu. Belki de yaşamın temposu gibi başlangıçlar ve bitişler, açılışlar ve kapanışlar, sevinçler ve hüzünler bir arada.
#Müge AkgünTrüf yağı aynı zamanda 'bir şefin hayali' olarak da adlandırılır. Uzun süredir kaliteli restoranların ve gurme mutfakların menülerinde yer almaktadır. Dünyada yaygın olan trüf yağı, bir süredir ülkemizde de oldukça popüler. Peki, trüf yağı gerçekten sağlıklı mı?
#Trüf YağıSiena, Ortaçağ mimarisinin hakim olduğu tarihi dokunun en güzel şekilde korunduğu İtalyan şehirlerinden. Eski şehir merkezindeki tüm sokaklar, her yıl Palio yarışlarının yapıldığı, deniz kabuğu şeklindeki mimarisiyle dikkat çeken Piazza del Campo’ya çıkıyor. Toskana’nın kalbi sayılabilecek, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Siena, mutfağıyla da İtalya’nın en iyilerinden. Gelin Siena’nın lezzet duraklarına birlikte bir göz atalım…
#SienaTrüf mantarı lezzetli olduğu kadar fiyatıyla da çok konuşuluyor. Toprağın en az 5 santim altında bulunan Trüf mantarı, kolay bulunmaması nedeniyle yüksek fiyatlardan alıcı buluyor. Peki, bu mantar türünden üretilen Trüf yağı nedir? İşte, ağaç köklerine, özellikle de meşe ve kestane ağaçlarının köklerine yakın yerlerde yetişen Trüf hakkında detaylı bilgiler
#TrüfChiacchiarini Ailesi, Spoleto’ya 30 kilometre uzaklıktaki dağ köyü Pettino’da yaşıyor. Geçimini hayvancılık ve ‘kara elmas’ olarak bilinen, yeraltında yetişen trüf mantarı toplayıcılığıyla kazanıyor. Meraklı turistler için trüf avı turları düzenliyor. Okurumuz Meltem Raifoğlu katıldı, izlenimlerini yazdı.
Türkiye'nin en büyük problemlerinden birisi olan işsizliğin yanı sıra çalışanların da bir çoğu düşük gelirden şikayetçi. Böyle bir durumda ek gelire sahip olabilmek çok büyük bir avantaj. Örneğin ek iş anlamında pek de fazla alternatifi olmayan kırsal kesimlerde yaşayanlar ve zamanı bol olanlar için günde 150-200 lira gelir elde edebilmeleri mümkün. Bu geliri sağlayabilecekleri iş ise mantar. Tabii ki çok dikkatli olmak gerekiyor.