troid haberleri sayfasında troid hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 299 troid haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Fonksiyonları açısından vücut sağlığı için oldukça önemli olan tiroid bezleri, uyku düzeninden kalbe kadar pek çok metabolik aktiviteyi etkiliyor. Eksik veya fazla çalışması da hayat kalitesini düşürebiliyor. Bu nedenle beslenme düzenine oldukça dikkat edilmeli.
#TroidTroid bezi metabolizmanız, kalp atışınız ve vücut ısınız dahil olmak üzere vücudunuzdaki bir çok işlevi düzenleyen hormonları salgılar. Bu nedenle ufak bir sorunla karşılaşıldığında sizi ciddi anlamda etkileyebilir. Eğer troidiniz çok fazla hormon üretiyorsa buna hipertroid denir. Eğer gerektiğinden az üretiyorsa ise hipotroid adını alır. Bu iki problemin kaynağı da farklı sebeplere dayanabilir ancak kadınlarda erkeklerden daha fazla görülür. Eğer siz de aşağıdaki sıkıntıları yaşıyorsanız troidinizle ilgili bir probleminiz olup olmadığına baktırmanız gereklidir.
#HipertroidEğer fazla kilolu bir çocuğunuz varsa önünüzde mükemmel bir fırsat var: Yaz tatili! Eğer biraz dikkatli olabilir, konuya azıcık zaman ayırıp yeteri kadar odaklanırsanız bu yaz tatilini kilolu çocuğunuz için “sağlıklı beslenme ve kilo yönetimi bayramı” haline getirebilirsiniz.
#Çocuğunuzun Kilo Sorunu Var Mı?Göz kapağından şişlik farklı sebeplere ortaya çıkabilen durum. Sık karşılaşılan bu durumun altında stresten troid hastalıklarına kadar pek çok neden yatabilir. Göz kapağında meydana gelen şişlik günlük yaşamı da olumsuz etkileyebiliyor. Peki Göz kapağı neden şişer, nasıl geçer? Göz kapağı şişmesine ne iyi gelir? İşte ayrıntılar...
#Göz Kapağında ŞişlikBurçlar sayesinde kişiler hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. Kişinin burcuna göre belli başlı özellikler öğrenerek daha temkinli hareket edilebilir. Gezegenlerin hareketlerine göre astrolojik haritalar çıkarılarak burçların kısa ve uzun zamanlı tahminleri yapılabilmektedir. Özellikle aşk hayatında partneri daha iyi tanıyabilmek için burçların özellikleri merak edilmektedir.
#Terazi BurcuGÜNLÜK hayattaki pek çok alışkanlık ve aktivite, vücuttaki çeşitli organları ve sistemleri etkilemektedir. Ciltte yağlanmaya ve diğer sorunlara da yol açan alışkanlıkların başında da sağlıksız beslenme gelmektedir. Yaşamımızı sürdürmek için gerekli bir eylem olan beslenme, cilt yağlanmasını çok büyük bir oranda etkilemektedir. Özellikle öğün hesabı yapmadan; çok tuzlu ve baharatlı besinleri, işlenmiş yağ ve diğer katkı maddelerini bolca bulunduran fast-food tarzı yiyecekleri veya şekerli içecekleri tüketmek cildin aşırı yağlanması için başta gelen nedenlerdendir.
#1Anti Tiroglobulin ve Anti TPO bağışıklık sistemini önemli derecede etkileyen antikorlardır. Kanda veya idrarda çıkan Anti TPO, Tiroid bezi hastalıklarının tespit edilmesinde önemli rol oynarlar. Peki, Anti TPO nedir? Normal değeri kaç olmalıdır? İşte Anti TPO yüksekliği ve düşüklüğü belirtileri
#Sağlıkİnsan vücudunda yer alan iki tür kan hücresi vardır. Bunlar beyaz ve kırmızıdır. Beyaz kan hücreleri çeşitli tiplerde oluşur. BASO kan hücreleri bu hücrelerden biridir. Bu hücrelere bazofiller de denir. Sizler için bilinmesi gerekenleri derledik.
#BASO NedirBağırsaklarınız sizi egzersiz yapmaya motive ediyor ya da hareket etmekten vazgeçiriyor olabilir. Kulağa biraz saçma gelebilir ama bunu biz değil araştırmalar söylüyor. Eğer siz de egzersiz yapmaktan kaçınıyor, bir türlü hareket etmek istemiyorsanız sorumlusu bağırsak floranız yani mikrobiyomunuz olabilir.
#SağlıkAdli Tıp Kurumu, hukuk ile tıbbın buluştuğu yer. Gözle görülemeyen deliller bulunuyor, cinayetler aydınlanıyor, meçhul failler ortaya çıkıyor. Kapılarını Hürriyet’e açan kurumda laboratuvarları, otopsi salonlarını gezdik. Sürpriz ise Morg İhtisas Dairesi’ndeki bir küvözde tutulan “Dermestes Maculatus” adlı böcekler oldu.
#Adli Tıp Kurumuİlk yudumumuzda, ilk adımımızda, en mutlu günümüzde, en zor zamanımızda, her gözyaşımızda koşulsuz sevmenin adı annelik. ‘Hamilesiniz’ haberini aldığımızda binlerce soru ve endişenin içimizi kaplar... Peki, bu zorlu yolculuğun başlangıcında bedenimizde neler oluyor?
#HamilelikKas seğirmeleri herhangi bir kasta istemsiz bir şekilde gerçekleşmektedir. Tıbbi anlamda kaslarda seğirme olduğunu söyleyebilmek için seğirmenin dışarıdan gözle görülebilir bir şekilde oluşması gerekmektedir. Bazı nörolojik hastalıklarda görülebilen kas seğirmelerin neden kaynaklandığını da iyi bilmek oldukça önemlidir. Kas seğirmesi (Miyokimi) nedir ve neden olur? Hangi hastalıkların belirtisi ve habercisi olabilir? İşte, kas seğirmesi hakkında merak edilen detaylar.
#Kas SeğirmesiObezite çağımızın önemli hastalıklarından birisidir. Her yaşta görülebilen obezite son yıllarda çocuklarda sıklıkla görülmektedir. Obezite hastalığının tedavisi bulunmaktadır. Özellikle bu hastalığın önüne geçilmez ise çocuklarda farklı pek çok hastalık görülebilmektedir. Peki Çocuklarda obezite neden olur ve nasıl tedavi edilir? Çocuklarda obezite nasıl geçer? Sizlere çocuklarda görülen obezite hastalığı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#Çocukİnsanlarda farklı bölgelerde görülebilen pek çok hastalık bulunabilir. Bunlardan birisi de amiloidoz olmaktadır. Amiloidoz bazı kişilerde görülebilmekte ve farklı tedavileri bulunmaktadır. Bu sebeple belirtilerinin bilinmesi oldukça önemlidir. Peki, Amiloidoz nedir? Belirtileri nelerdir? Amiloidoz neden olur? Teşhisi ve tanısı ile birlikte amiloidoz hakkında detayları derledik.
#Sözlükİnsanlar arasında sık görülen bazı hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklardan biri de hipertansiyon hastalığı olarak ifade edilmektedir. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan bu hastalık kan basıncında meydana gelen yükseklikten kaynaklanmaktadır. Kontrol altına alınması gereken bir hastalık olan hipertansiyon ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Peki, hipertansiyon nedir? Neden olur? Hipertansiyon belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir detayları ile derledik.
#HipertansiyonMetin Şentürk'ün eski eşi Fulya Kalkavan'a boşanma davasında 4 buçuk milton TL ödemesine karar verilmişti. Mahkeme sonrası Metin Şentürk'ün mahkemeye yeniden yargılama başvurusu yapması gündem oldu. Sanatçının görme engeli olmasını kullandığını ileri süren Fulya Kalkavan'ın hayatı da bu gelişmelerin ardından merak konusu oldu. Peki, MEtin Şentürk'ün eski eşi Fulya Kalkavan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Fulya Kalkavan ile ilgili bilgiler...
#Fulya KalkavanGöz kapakları ince yapıları nedeniyle, vücudumuzun en hassas yerlerinden biridir. Pek çok nedenle göz kapağı şişmesi problemiyle sıklıkla karşılaşan kişiler, göz kapağı şişmesinin nedenlerini ve nasıl geçeceğini merak ediyorlar. Sabah uyanınca ağrılı bir şekilde gerçekleşen göz kapağı şişmesinin alerjiden, uyku pozisyonuna, hatta stresten, troid hastalıklarına kadar pek çok nedeni olabileceği gibi evde göz kapağı şişmesine iyi gelebilen bazı bitkisel yöntemler de bulunuyor. Göz kapakları neden şişer, nasıl geçer diye siz de çözüm arayanlardansanız, işte bazı bitkisel yöntemler…
#Göz Kapağı ŞişmesiHipotiroidi, tiroid bezinin vücut için gerekli miktarda tiroid hormonu üretemediği zamanlarda ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Troid bezi tarafından salgılanan bu hormon metabolizmanın çalışma hızını doğrudan etkiler. Hipotiroidi nedir, belirtileri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Hipotiroidi Nedir Belirtileri Nelerdir?İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Nesibe Karakuş, son bilimsel çalışmalarda D vitamini eksikliğinin tümör gelişimine (kalın bağırsak, meme, prostat kanserleri), kalp damar hastalıklarına, enfeksiyonlara yatkınlıkta artışa, kalp hastalıkları gibi sağlık sorunlarına yol açabildiğini belirtti.
#D VitaminiFonksiyonel tıp, hastalıkların nasıl ya da neden oluştuğuna dair sorular sorar ve cevaplar arayarak her birey için hastalığın ana nedenini bulup sağlığına kavuşturmayı hedefleyen modeldir. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Feryal İlkova, fonksiyonel tıp yaklaşımı ile her bireye özel tedavi uygulandığını belirterek, fonksiyonel tıp hakkında bilgiler verdi.
#Fonksiyonel TıpBel, boyun ve diz ağrılarından sonra en sık görülen eklem ağrıları arasında omuz bölgesi yer alıyor. Sıkışma, fibromiyalji, kireçlenme, sinir yaralanmaları, enfeksiyonlar, boyun fıtığı, diyabet, troid hastalıkları ve ve bazı iç organ hastalıkları omuzda ağrıya neden olabiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr. Ahmet İnanir konu hakkında onemli bilgiler verdi.
#Omuz AğrısıKadim kültürde bilinen kısmıyla 5000 yıldan fazla zamandır kullanılan bakır gerek mutfak malzemesi gerek aksesuar olarak hem ailesinin sağlığının ayakta tutmak hem güzelliğini korumak isteyen kadınların kurtarıcısıydı. Günlük hayatımızda insanlığa katkısı ise kablo içindeki kullanımından daha fazlası. Enerji Tıbbi Uzmanı Emine Baran, bakır mineralini anlattı ve uyarılarda bulundu.
#Bakır MineraliFonksiyonları açısından vücut sağlığı için oldukça önemli olan tiroid bezleri, uyku düzeninden kalbe kadar pek çok metabolik aktiviteyi etkiliyor. Eksik veya fazla çalışması da hayat kalitesini düşürebiliyor. Bu nedenle beslenme düzenine oldukça dikkat edilmeli.
#Troid