TÜRKİYE'nin denizlerinde avlanan balık miktarı 4 yılda yüzde 32 azaldı. 2019 yılında 374 bin 725,7 ton olan avlanan balık miktarı, 2020 yılında 291 bin 910,1 tona, 2021 yılında 262 bin 289,7 tona, 2022 yılında 254 bin 535,3 tona geriledi.
#ANTALYAKasım ayında yemesi en lezzetli olan balık türleri, sofraların baş tacı balığı bu ay bolca tüketmek isteyen kişilerce yoğun olarak sorgulanıyor. Bu konuda uzmanların görüşüne başvurmak isteyen vatandaşlar, Kasım ayında yenmesi önerilen balıkları sorguluyor. Peki, Kasım ayında hangi balıklar yenir?
#KasımVücudumuz için oldukça önemli bir besin kaynağı olan balığın lezzeti mevsime göre değişiyor. Mevsimsel özellikler ve hava durumunun da balığın lezzeti ve kalitesine etki ettiği bilinen bir gerçek. Bazı balıklar bazı aylarda çok daha lezzetli oluyor. Peki, Ağustos'ta hangi balıklar yenir?
#AğustosVücudumuz için oldukça önemli bir besin kaynağı olan balığın lezzeti mevsime göre değişiyor. Mevsimsel özellikler ve hava durumunun da balığın lezzeti ve kalitesine etki ettiği bilinen bir gerçek. Bazı balıklar bazı aylarda çok daha lezzetli oluyor. Peki, Temmuz ayında hangi balıklar yenir?
#BalıkVücudumuz için oldukça önemli bir besin kaynağı olan balığın lezzeti mevsime göre değişiyor. Mevsimsel özellikler ve hava durumunun da balığın lezzeti ve kalitesine etki ettiği bilinen bir gerçek. Bazı balıklar bazı aylarda çok daha lezzetli oluyor. Peki, Haziran ayında hangi balıklar yenir?
#BalıkMercan ailesinin bir üyesi olan sinaritin vücudu kalın ve iri pullarla kaplıdır. Beyaz, sıkı, yağsız ve lop etlidir. Balıkçıların dikkatini en çok çeken balıklar arasında yer alır. Bu nedenle de pek çok kişi bu balığın özelliklerini ve nasıl avlanabileceğini merak ediyor. Sinarit balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezi olan balık, içerdiği minareller, folik asit, fosfor ve kalsiyum gibi maddelerle sık tercih edilen besinlerden biri olmaya devam ediyor. Mevsimsel özellikler ve hava durumunun da balığın lezzeti ve kalitesine etki ettiği bilinen bir gerçek. Vatandaşlar Mayıs ayında hangi balıkların yenilmesi gerektiğini araştırıyor. Peki, hangi balık hangi ayda yenmeli? Mayıs ayında hangi balık tüketilmeli?
#MayısKışın hamsi, istavrit, mezgit, levrek, kalkanla başlayan sezon, havalar ısındıkça barbunya, tekir, kılıçbalığı, sardalya, lüfer, palamut, çipura ve uskumruyu tezgâha taşır. Bu tezgâhlarda tazesi dışında tütsülenmiş çirozu, salamura lakerdayı da bulmak mümkündür. Gelin balık pazarlarını turlayıp alışveriş yapalım...
#TazeKasım ayında yemesi en lezzetli olan balık türleri, sofraların baş tacı balığı bu ay bolca tüketmek isteyen kişilerce yoğun olarak sorgulanıyor. Bu konuda uzmanların görüşüne başvurmak isteyen vatandaşlar, kasım ayında yenmesi önerilen balıkları sorguluyor. Peki, kasım ayında hangi balıklar yenir?
#BalıkDededen toruna aktarılan bir balıkçı. Ayrılıklar, çatışmalar derken sonu onlar için mutlu, bizim için ise daha havalı bir şekilde Boğaz’a nazır sonlanan bir hikâye: Balıkçı Niyazi ya da yeni adıyla Sea Salt’un eskiden yeniye uzanan macerasına buyurun...
#Onur BaştürkHer mevsim sofralardan eksik olmayan balık bahar aylarında da severek tüketiliyor. Hem lezzeti hem de uygun fiyatı nedeniyle kış boyu sofralara konuk olan balık, nisan ayında da sofraları şenlendirmeyi devam ediyor. Peki, nisan ayında hangi balıklar yenir?
#Nisan'da Hangi Balıklar Yenir?Severek tükettiğimiz balık eti kırmızı ete oranla daha az yağlı, beyaz ete oranla da daha fazla besleyicidir. Balık, omega 3’ün yanı sıra kaliteli proteinler, vitaminler ve mineraller yönünden çok zengin bir besin ve 100 gramı bile A vitamini gereksiniminin yüzde 10 ila 15’ini karşılıyor. Peki balık tüketimi nasıl olmalıdır? Balık diyeti riskli midir? Hangi balık hangi mevsimde yenilmelidir? Tüm bu sorular ve daha fazlasını Diyetisyen Şevval Güzel yanıtladı.
#Balık Diyeti15 Nisan’da başlayan av yasağı sona erdi. Özlediğimiz lezzetler taze taze sofralarımıza geliyor artık. Ünlü şeflerden ve deniz mahsulleriyle ünlü restoranlardan tarifler aldık. Prof. Dr. Saadet Karakulak ise hangi balığı, hangi mevsimde yiyebileceğimizi anlattı.
#GazetehaberleriTrança balığı, eti beyaz ve iri olmasıyla tanınmaktadır. Büyük olması nedeniyle iki ya da üç parçaya bölünerek satılan trança balığı, sinarit isimli balığın büyük olanına verilen isimdir. Genellikle çorbası yapılan trança, aşırı lezzetli olarak tanımlanmaktadır. Peki, trança balığı nasıl pişirilir? İşte, trança balığı hakkında bazı bilgiler
#Trança BalığıAKDENİZ Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkanvekili Alican Yamanyılmaz, Adana’nın Karataş ilçesinde 6 bin 350 dönümlük alana kurulacak, zeminini tarla balıkçılığının oluşturduğu Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 2 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağını ve yıllık 60 bin ton su ürünü üretileceğini söyledi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş da proje sayesinde yıllık 2,5 milyar TL’lik katma değer elde edileceğini kaydetti.
#Balıkçılıkİçerdiği minareller, folik asit, fosfor ve kalsiyum gibi maddelerle havaların ısındığı şu günlerde en çok tercih edilen besinler arasında yer alan balık, hem sağlıklı olması hem de lezzeti nedeniyle sofraların baştacı olmaya devam ediyor. Balıkçılar ve aşçılar, mevsimsel özellikler ve hava durumunun balığın lezzetine etki ettiğini ifade ediyor. Peki, mart'ta hangi balıklar yenir? Mart ayında yenilmesi gereken balıklar neler?
#Mart'ta Hangi Balıklar Yenir?Sofraların vazgeçilmezi balık kasım ayında da severek tüketilmeye devam edecek. Kasım ayında hangi balıkların tüketilmesi gerektiğini ve bu ayda en lezzetli balığın hangisi olduğunu merak eden vatandaşlar ise konuya dair bilgi bulmak adına internette araştırma yapıyor. Peki, Kasım'da hangi balıklar yenir?
#KasımBalık çorbası, özellikle sezonun açıldığı sonbahar ayları ve soğugun ciddi boyutlarda hissedildiği kış aylarında mutfaklara giren şifa kaynakları arasında yer alıyor. Yapılışı oldukça basit olan balık çorbası, içerisinde barındırdığı sebzelerle lezzetine lezzet katıyor. Peki, balık çorbası nasıl yapılır? İşte, hem lezzetli hem de şifa kaynağı bu yemeğin yapıldığı balık türleri hakkında bazı bilgiler
#Balık ÇorbasıHem sağlıklı olması hem de lezzeti nedeniyle sofraların baştacı olan balık içerdiği minareller, folik asit, fosfor ve kalsiyum gibi maddelerle havaların soğuduğu şu günlerde en çok tercih edilen besinler arasında yer alıyor. İşin uzmanları, mevsimsel özellikler ve hava durumunun balığın lezzetine etki ettiğini söylüyor. Peki, hangi balık hangi ayda yenmeli? Ekim ayında hangi balık tüketilmeli?
#Balık