“HER yemek bir şölendir.
Diyetisyen Arzu Şen, pazartesi gününden itibaren çocukların günün büyük bir bölümünü okullarında geçirmeye başlayacaklarını hatırlatarak, “Beslenme çantasınde neler olmalı?” konusunda, önerilerini şöyle sıralıyor:
Yeni yıla hafif ve zinde girmeye karar verdiyseniz “glüten free diyet”lere de bir göz atmanızda fayda var.
Ton balığını hiç bu kadar lezzetli gelmemişti..Nasıl mı? İşte tarifi!
Sakarya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi (SAOTML) öğrencileri, her gün milyonlarcası çöpe giden bayat ekmeklerin değerlendirilmesi konusunda hazırladıkları projede, bayat ekmeklerin 30 ayrı yemek ve tatlının yapımında kullanılabileceğini gösterdi.
Sakarya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi (SAOTML) öğrencileri, her gün milyonlarcası ?öpe giden bayat ekmeklerin değerlendirilmesi konusunda hazırladıkları projede, bayat ekmeklerin 30 ayrı yemek ve tatlının yapımında kullanılabileceğini gösterdi.
1980’li yıllardan bu yana yaşam tarzı ve sosyal yapıda oluşan gelişimler beslenme kültürümüzde önemli değişimlere yol açtı. Bu değişimin baş oyuncusu ‘HIZ’dır.
Peynirlisi ve kıymalısı bilinir en çok. Aslında o kadar çok çeşidi var ki. Kavurmalısı, pastırmalısı, açık veya kapalısı, yumurtalı veya yumurtasızı... Hatta isterseniz enginarlısı bile var.
Sandviç, adını 18. yüzyılda yaşamış İngiliz Amiral Sandwich Kontu John Montagu'den alıyor. İki rivayet var: Birincisine göre Lord Sandwitch kumar masasından bir türlü kalkamadığı için iki dilim ekmeğin arasına et koydurup karnını doyururmuş.