İçten gelen misafirperverlik yurdumun farklı köşelerinden insanları ortak paydada buluşturan bir zamk gibi... Giresun’dayken bu fazlasıyla karşıma çıktı. Evlerde tattığım nefis yemeklerin yanı sıra konakladığımız Zifin Hotel’in aşçısı bize çok iyi ve yöresel bir akşam yemeği hazırladı. Lezzetlerin üç sırrı vardı: Malzemenin günlük olması, aşçının ustalığı ve kuzinede odun ateşinde pişirme…
#GiresunDünyanın çeşitli ülkelerinde de olduğu gibi Türkiye'de içerisinde yetişen bir hayli fazla sayıda mantar bulunmaktadır. Ancak özelliklere bağlı şekilde bazı mantarlar zehirli olmaktadır. Bazı mantarlar ise yenebilir özelliğe sahiptir. Türkiye bu konu da bir hayli zengin potansiyele sahip ülkedir. Sizin için mantar türlerinin neler olduğunu, Türkiye'de hangi mantar türlerinin yetiştiğini ve mantarların özelliklerini sizin için derledik.
Tirmit mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tirmit mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Tirmit mantarının yenmesinde zarar var mıdır? Tirmit mantarı nasıl pişirilir, nasıl tüketilir? İşte, tüm detaylar.
#Tirmit Mantarı NedirTirmit mantarı olarak da bilinen geyik mantarı, son dönemlerin en çok ilgi çeken mantar türleri içerisinde gelir. Özellikle doğada farklı renkleri ile beraber hemen dikkat çeken mantar çeşitleri arasında yer almaktadır. Peki Geyik mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Geyik mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Geyik Mantarı NedirOrdu, dereler ve yaylalar kenti. Onun için şırıl şırıl, yemyeşil. Yaylaların güzelliği yanında İsviçre köyleri halt etmiş. Ordu’nun doğası kadar mutfağı da davetkâr. Ordulular, otu, sebzeyi çok severler. Mutfakları yeşil yeşil. Dünya vejeteryanlarının göz bebeği olmaya aday. Ot deyince akla hemen Ege gelir ama Karadeniz bu konuda daha zengin.
#Ordu