Aslen Arap mutfağına ait olan içli köftenin tarifi Türkiye’nin farklı yörelerine göre farklılık gösteriyor. Kimileri kızartmayı tercih ederken; kimileri suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile servis ediyor. Haşlama içli köfte kızartmaya kıyasla daha hafif bir lezzet. Peki, haşlama içli köfte nasıl yapılır? İşte haşlama içli köfte tarifi...
#Haşlama İçli KöfteGelinim Mutfakta yarışması 17 Aralık tarihli bölümüyle yeni bir haftanın açılışını yaptı. Haftanın ilk gününde Gelinim Mutfakta’ya yeni bir ekip dahil oldu. Eşinin sürpriz videosuyla karşılaşan Elif, gözyaşlarını tutamadı. Peki, Gelinim Mutfakta'da gün birincisi kim oldu? 17 Aralık puan sıralaması
#Gelinim MutfaktaAslen Arap mutfağına ait bir yemek olan içli köfte, büyük küçük herkesin severek tükettiği lezzetlerden biri. Haşlaması ve kızartması yapılan içli köftenin en pratik hali ise tepside yapılanı. Peki, tepside içli köfte nasıl yapılır? İşte, adım adım tepsi içli köfte tarifi
#Tepside İçli KöfteMardin usulü içli köfte kitel tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Haşlama ya da kızartma şeklinde hazırlanabilen Mardin usulü içli köfte kitel baharatları ile eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Kitel adını bulgurun çeşidinden alıyor. Bu bulgur türü özellikle Doğu , Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde tercih ediliyor. Peki, kitel nedir, nasıl yapılır? İşte, Mardin usulü içli köfte kitel tarifi ve malzemeleri...
#Kitel TarifiBir şehir, düşünün!... Farklı dinden ve inançtan insanlar sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşıyor olsunlar. Kavgadan uzak dursunlar, sevgide saygıda kucaklaşsınlar. “Ezan, Hazzan ve Çan” sesiyle dinler arası diyaloğun taçlandığı ve yaşandığı bir yer düşünün. İşte burası Hatay.. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, doğup büyüdüğü şehri bakın nasıl özetliyor; “ Bu toprakları anlatmaya başlamak için belki de en doğru kelime; Hoşgörü!..”
#HATAYHatay bence gastronomi turizminin en önde gelen kentlerinden biri... Arap, Türk, Nusayri, Ermeni, Yahudi kültürlerinin birbirlerini etkilemesiyle ortaya muhteşem bir mutfak çıkmış. Masalar öylesine lezzetli yemeklerle donanıyor ki insan hangisinden başlayacağını şaşırıyor. İşte Hatay'ın lezzet durakları...
#SeyahatBugüne kadar yüzlerce kişiyle röportaj yapıp onlara yemek kültürlerini anlattıran Mehmet Yaşin, kendisine neden ‘gurme’ değil ‘Şikemperver’ denilmesini istediğini ve kendi damak zevkini anlattı: Ekmek arası köfteyi her türlü ziyafete tercih ederim
Ankara’da yiyecek-içecek kültürünün şekillendirilmesinde etkili olan ve 20 yıldır Başkent’e sayısız marka kazandıran Gamze Cizreli’den benzersiz bir girişim daha... ‘Rafine Restaurant’ açıldı. Aylardır lezzet kulislerinde konuşuluyordu. İran Caddesi 35 numarada yıllardır boş duran bu eski Ankara evinde birşeyler oluyor, ama ne? Kısa süre önce yeni bir mekan açılacağı kesinleşti.