GeriMutfak Tüyoları MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE (KİTEL) TARİFİ: Kitel nedir, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE (KİTEL) TARİFİ: Kitel nedir, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE (KİTEL) TARİFİ: Kitel nedir, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Mardin usulü içli köfte kitel tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Haşlama ya da kızartma şeklinde hazırlanabilen Mardin usulü içli köfte kitel baharatları ile eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Kitel adını bulgurun çeşidinden alıyor. Bu bulgur türü özellikle Doğu , Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde tercih ediliyor. Peki, kitel nedir, nasıl yapılır? İşte, Mardin usulü içli köfte kitel tarifi ve malzemeleri...

Hem şekil hem de pişirme tekniğiyle birbirinden ayrılan içli köfteler arasında Mardin usulü içli köfte tarifi dikkat çekiyor. Gelinim Mutfakta Mardin usulü içli köfte kitel tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İşte, kitel tarifi, malzemeler, ve yapım aşamaları...

KİTEL NEDİR?

Kitel, buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen, bir bulgur çeşididir. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak tüketilen bir tür bulgur çeşididir.

MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE (KİTEL) TARİFİ: Kitel nedir, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir

KİTEL MALZEMELERİ

İç harcı için:

3-4 tane kuru soğan

500 gram kadar kıyma

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

İsteğe bağlı pul biber

Dış kaplaması için:

2 su bardağı ince bulgur

2 su bardağı irmik

1 tatlı kaşığı tuz

2 tane yumurta

Aldığı kadar ılık su

MARDİN USULÜ İÇLİ KÖFTE (KİTEL) TARİFİ: Kitel nedir, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir

KİTEL NASIL YAPILIR?

İç harcı için soğanları yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı bir tavada kızdırıp önce soğanları ardından kıymayı kavurun.

O esnada maydanozu ince ince doğrayın.

Kıymalı harcı ocaktan alıp içine maydanozları, tuzu ve baharatları ilave edin.

Harmanlayıp soğumaya bırakın.

Dış hamuru için bulguru, irmiği ve tuzu bir tepside karıştırın.

Üzerine yumurtaları kırıp karıştırın.

Azar azar ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurduğunuz bulgurları üzerini kapatıp biraz şişmeye bırakın.

Ardından bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp baş parmağınızın etrafında bastırıp döndürerek torba gibi şekil verin.

İçine kıymalı harcı doldurup ağzını hafifçe bastırarak kapatın.

Bir tencerede su kaynatıp içine tuz ilave edin.

Köfteleri 8-10 tanelik gruplar halinde kaynayan suya atın.

Pişenleri yüzeye çıktıktan 1-2 dakika sonra kevgirle sudan alın.

Dilerseniz üzerine acı biberli sos yapabilir ya da haşladığınız köfteleri yumurtaya buladıktan sonra bol yağda kızartabilirsiniz. Afiyet olsun…

False