Kırmızı, sarı ve çarliston biberlerin çekirdekli kısımlarını bıçak yardımıyla çıkarıp irice doğrayın. Kabağı dilimleyin. Patlıcanı alaca soyup büyükçe dilimleyin. Mantarları temizleyip ikiye bölün. Doğradığınız sebzeleri derin bir karıştırma kasesine alın. Üzerlerine 1 çay bardağı zeytinyağı ilave edip elinizle altüst ederek karıştırın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca fırça yardımıyla biraz yağ sürüp sebzeleri ilave edin. Maşa yardımıyla çevirerek iki taraflarını da toplam 10-15 dakika kızartın. Taze nane, taze biberiye, maydanoz ve dereotlarını 1 çay bardağı zeytinyağı ve yarım limonun suyuyla birlikte rondoda çekin. Izgara sebzeleri hazırladığınız sosla birlikte servis yapın.
#Taze Ot Soslu Izgara SebzeEn sevdiğiniz seyahat rotalarını düşünün ve sonra favori yemeğinizi... Güzel bir ikili oldu, değil mi? Tatil yapmak ve iyi bir yemek yemek bizi gerçekten mutlu eden şeyler. Kimileri için mutfak deneyimi sadece bir tamamlayıcı da değil üstelik, destinasyon seçiminde ana motivasyon kaynağı. Eğer gastronomi tutkunuzun peşine düşmek isterseniz bu otelleri de listenize eklemeyi unutmayın...
#SeyahatŞu sıralar başı fena halde dertte olsa da, Yunanistan yiyip içmekten de kolay kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Üstelik bu komşumuzun yemek kültürü de eğlence kültürü de bizleri epey etkiledi. Hala pek çok restoranda bile onların meze ve yemek pişirme yöntemlerine sıkça rastlıyoruz. Yunan ve Rum lezzetlerini mönüsünde en iyi değerlendiren restoran ve meyhaneleri yazarlara, gurmelere ve bu kültüre aşina isimlere sorduk.
Edremit Körfezi’ndeki Ayvalık, tam bir Ege kasabası. Sadece denizi ve kumsalıyla değil, yemekleriyle de meşhur. Ayvalık deyince akla zeytinyağı, papalina balığı, tost, lokma ve sakız geliyor hemen. Ayvalık zeytinyağı, tescilli bir ürün. Kasabadaki lokantalarda zeytinyağı masalara geliyor. Zaten kurabiye dahil her şeyde zeytinyağı kullanılıyor.
Filiz makarna 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle kültür, sanat, medya, sahne, moda ve siyaset dünyasından 30 ünlüyü aynı kitapta topladı. Arzu Kaprol, Orhan Gencebay, Leyla Alaton ve Kezban Arca Batıbeki gibi isimler makarna ile olan ilişkilerini anlatıp favori makarnalarının tarifini verdi.