Tavuk eti ile farklı farklı tarifler hazırlanarak sofralara lezzet katıyor. Ancak tavuk eti pişirilmeden önce yıkanır mı sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Yapılan araştırmalar neticesinde tavuk etinin pişirilmeden önce yıkanmaması gerektiği belirtiliyor. Peki tavuk eti pişirilmeden önce yıkanmalı mı? İşte konu hakkında bilgiler...
#Tavuk Eti Yıkanır MıMarketten alınan tavuk yıkanır mı sorusu, günlük hayatta en çok ikilemde bırakan konulardan birisidir. Tavuk pişirmeden hemen önce yıkanmalı mı yıkanmamalı mı sorusu kafanızı karıştırmasın. Yapılan araştırmalara göre tavuk, yıkandığında bakterileri yok etmek yerine etrafa yayılmasına neden oluyor. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ve diğer sağlık kuruluşları, tavuğu yıkamak yerine, doğrudan pişirmenin en güvenli yöntem olduğunu belirtiyor. İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#TavukPek çok kişi besinlerin üstünde yer alması muhtemel bakterilere karşı yiyecekleri yıkamayı tercih ediyor. Ancak bu durum söz konusu bakterilerin daha da yayılmasına sebep oluyor. Yani bazı gıdaları yemeden önce yıkamak gerekli gibi görülse de hepsi için bu durum geçerli değil.
#GıdaProfesyonel şeflerin ağızda dağılan çıtır tavuk parçalarını nasıl hazırladıklarını merak ediyor musunuz? Aslında birkaç teknik ve beceri, her seferinde içi yumuşacık ve dışı kıtır bir lezzete ulaşmanız için temel unsurlardır. İşte sofraların yıldızı tavuk etini muazzam bir şekilde pişirmenin ipuçları…
#TavukEn çok tüketilen besin kaynaklarından biri olan tavuk hakkında özellikle kadınların merak ettiği bir konu var. Bu konu tavuk etinin pişirmeden önce hijyenik olması açısından yıkanıp yıkanmayacağı. Kadınlar bu hususta bilgi edinmek ve uzman görüşlerini öğrenmek için araştırma yapıyor. Peki, tavuk eti yıkanır mı? Pişirmeden önce tavuk yıkanmalı mı?
#Tavuk Eti Yıkanır Mı?Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle balıkların avlanma şekilleri ve tüketim yöntemleri çok merak ediliyor. Panga Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Asya Kedi balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle mırlan balığı lezzeti nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir. Mırlan balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Kendi içinden filizlenen domatesler, insanın elini çizen maydanozlar... Üzerinde hem ‘yerli üretim’, hem de ‘ithal’ yazan etiketler... GDO’lu ürünler, gıdalardaki ağır metaller, sahtecilik, derken başımıza bir de şarbon korkusu çıktı. Herkes evine, mutfağına ne sokacağını, çoluk çocuğuna ne yedireceğini şaşırmış durumda. Çaresizlikten vejetaryen kesilen aileler bile var. Peki ne yiyeceğiz? Nelerden uzak durup kime güveneceğiz? Alışverişte, etiket okurken, aldıklarımızı pişirirken, saklarken kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağız? Korkunç hastalık ve melanetlerden nasıl sakınacağız?
#BalıkMerhum İsmail Keskinoğlu’nun, Manisa Akhisar’a bağlı Kayalıoğlu’nda 46 yıl önce marangozluk yaparken tesadüf eseri bir Denizli horozu ve iki tavukla temellerini attığı Keskinoğlu Şirketler Grubu, günümüzde Türkiye’nin 88’inci büyük firması, 48’inci en değerli markası olmayı başardı.
İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, “Salgın olmasa da ciddi bir enfeksiyon tehlikesiyle ülkemiz ve dünyamız yüz yüze, bunu görmek lazım. Kanatlı hayvanların toplu yok edilmesinin yanında kedi, köpek, sığır, koyun gibi diğer hayvanların da hareketlerinin sınırlandırılması lazım. Tavuk gübrelerinin zirai amaçla kullanılmaması gerekli. Kurbanlık hayvanlar da potansiyel bir tehlike olduğunu kabul etmek lazım” dedi.