Türkiye turizmde gözüne uzaktan çalışan ‘dijital göçebeleri’ kestirdi. “Sizin için en iyi seçenek” denilerek özel bir tanıtım çalışmasıyla Türkiye’ye davet edilen dijital göçebelere, İstanbul ve Dalaman önerildi. İstanbul için ‘meyhanelere gitmek eşsiz bir yerel deneyim’ denilirken, Dalaman için ‘mavi yengeci tatmayı ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulunuldu.
#Kültür Ve Turizm Bakanlığıİlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftarSevilen sokak lezzetlerimizden tavuk pilav tarifi MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Sokakta yediğimiz tavuk pilav yemeğinin tadı ayrıdır. Peki, aynı tatta nohutlu tavuk pilav nasıl yapılır? İşte, MasterChef tavuk pilav tarifi ve püf noktaları...
#Masterchef Tavuk PilavGeçen hafta sonu ‘Gezgin Salon Festivali’ için 20 bin kişi Parkorman’da toplandı. Heyecanla bekledikleri yerli ve yabancı isimlere hep bir ağızdan şarkı söyleyerek eşlik eden festivalcilerin coşkusu görülmeye değerdi. Salon İKSV ve +1 ana sponsorluğunda ilk kez düzenlenen festival adından uzun süre bahsettirecek gibi görünüyor.
#Gezgin Salon FestivaliEstetik baskısı sadece genç kızların hayatını kâbusa çevirmiyor. Son yıllarda özellikle çok genç yaştaki erkekler kaslı bir vücuda sahip olabilmek için bedenlerine zarar verme pahasına ağır antrenmanlar yapıyor, ilaçlar kullanıyor. Peki bu genç erkekleri bu duruma ne getirdi?
#Spor‘Martabak’ içine pırasa, ıspanak gibi sebzeler ve kıyma konulduktan sonra bol yağda kızartılıyor. ‘Sate’nin, her türlü et ve sebzenin küçük bambu şişlerde servis edildiği pek çok çeşidi var ama en bilineni tavuklu ‘sate ayam’. ‘Serabi’ Hindistan cevizi ve palmiye şekeri şurubuyla hazırlanan harika bir tatlı... Endonezya mutfağının en büyük lezzetleri hep sokaktan gelme. Aynı bizim gibi...
#Endonezya'MasterChef eleme adayları', yarışmanın son bölümüyle beraber netleşti. MasterChef Türkiye'nin 15 Eylül salı akşamı ekranlara gelen 55. bölümünde, Mehmet, Somer ve Danilo Şef'in istedikleri yemekleri en iyi yapan bir takım dokunulmazlığı kazanırken, oyunu kaybeden takımda haftanın ilk eleme adayları seçildi. Gecenin en iyi tabağını hazırlayarak bireysel dokunulmazlığı kazanan isim Duygu oldu. Eleme potasına Duygu'nun gönderdiği isim son bölüme damga vurdu. Peki, MasterChef eleme adayı kimler oldu ve kim kazandı? İşte, MasterChef kazanan takım ve potaya giren yarışmacılar.
#Masterchef Eleme Adayıİstanbul’da yapılan bir araştırma sokakta satılan kokoreç, pilav, tavuk döner, boza, soğuk sandviç gibi yiyeceklerin tehlike saçtığını ortaya çıkardı. 1 yıl boyunca yapılan araştırma sonucu alınan numunelerde salmonella gibi tifoya neden olan bakteriler tespit edildi. Gıda üreticisi esnaf ise hijyen kurallarına dikkat ettiklerini ve malzeme alırken dikkatli olduklarını belirterek, araştırma sonuçlarının doğru olmadığını savundu.
#Sokak LezzetleriUŞAK'ta, kaldıkları evde ölü bulunan 1'i bedensel engelli 3 kardeşin cansız bedenleri, otopsi için İzmir'e getirildi. Olayla ilgili konuşan dayı İbrahim Milli, "Sobayı yakıp uyumuşlar. Biz soba zehirlenmesinden şüpheleniyoruz. Yemekten olsaydı, başka kişiler de zehirlenirdi" dedi. Hayatını kaybeden 25 yaşındaki Ayşe Hatice Özdemir'in 13 gün önce evlendiği ortaya çıktı.
#Zehirlenmeİstanbul Arnavutköy’de verilen bir davet yemeğine katılan 25’i çocuk 100 kişi mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayetiyle hastanelik oldu. Yedikleri yemekten zehirlendikleri iddia edilen kişiler ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırıldı.
#ArnavutköyBir anda kararlaştırıp İspanya'ya gidemediğimiz için, İspanya'nın eşsiz lezzetlerini evlerimize taşıyoruz. Böylece hem evinizde güzel bir İspanyol esintisi yaşamış olursunuz hem de farklı bir tat denemiş olursunuz! İşte evde yapabileceğiniz 3 eşsiz İspanya lezzeti...
#İspanya YemekleriTavuk- pilav ikilisi, her yaştan insanın severek tükettiği bir lezzet. Ana malzemeleri tavuk suyu didiklenmiş tavuk eti ve pirinçten oluşan tavuklu pilava arzuya göre haşlama, defne yaprağı ve tane karabiber ekleyebilirsiniz. Peki, tavuklu pilav nasıl yapılır?
#Tavuklu Pilav