Eminim ki hepimiz için tartlar, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden. Eve misafir geleceği zaman mutfaktan yükselen o enfes tart kokusu herkesin haklını başından almaya yeter. Hatta misafir olmasa da, 5 çayının yanına damak şenlendiren harika bir tart yakışır. Bu kez sizi baharat-tart birleşimiyle şaşırtmaya ve zerdeçallı tart tarifiyle buluşturmaya geldim…
#Yıldız Öz SamahaUSLA’nın mutfak operasyonlarını şef Ali Ronay yönetecek. En çok yemek yiyen beşinci ülke Türkiye. Zorlu Center’daki festivale katılmak için son iki gün. Limonlu tiramisu sosyal medyada ünlendi. Kahveseverler bu hafta sonu dekk’te buluşuyor. Fairmont Quasar’daki Aila menüsünü yeniledi. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiKanal D'nin sevilen yemek programı Arda'nın mutfağı yine farklı tarifleri izleyiciyle buluşturdu. Programın bugünkü (8 Ekim) bölümünde vişneli limonlu baklava tarifi hazırlandı. Peki Vişneli ve limonlu baklava tart nasıl yapılır? İşte Arda'nın Mutfağı vişneli limonlu baklava tart tarifi ve malzemeleri
#Vişneli Limonlu Baklava Tart TarifiSoğan mutfağımızın en mütevazı sebzesi. Oysa tek başına sırf üzerine kırılan yumurtasıyla bile davetlere çıkabilir ya da özenle hazırlanmış bir tartın içinde misafir ağırlayabilir. Yeterince nazik davranırsanız asırlık sofistike tariflerinden lezzetinin derin kimyasına tadanı şaşırtan bir başrol oyuncusudur aslında...
#Soğan DolmasıMutfağımda vazgeçemeyeceğim iki ana malzemeden biri tereyağı. İkincisiyse özellikle sonbahar ve kış aylarında hemen her tarifimde kullandığım bitter çikolata. Bu ikiliye sonbaharda en çok yakışan eşlikçinin de armut olduğunu düşünüyorum. Bu meyveyi çikolatalı tarifler kadar hamur işlerinde ve marmelatlarda da kullanıyorum...
#Hamur İşiTam kıvamında kıtır hamuru ve enfes kremalı bir tarta kim hayır diyebilir ki? Ben bugün değişik olsun diye kuru kayısılar kullandım ama zevkler ve renkler tartışılmaz diyorum ve sizi tartınızın üzerini istediğiniz gibi süslemeye davet ediyorum. Tabii kuru kayısıların bu kremaya ne kadar yakıştığını da eklemeden geçemem. Tarçınlı hamurun damaktaki titreşimi ve kremanın yumuşacık hissi çay ve kahve davetlerinize çok yakışacak.
#Yıldız Öz SamahaMerhabalar, ben Burcu Eminoğlu, pasta şefi ve Youtube içerik üreticisiyim. Profesyonel olarak pasta, tatlı ve ekmekçilikle uğraşıyorum, amatör olarak da yöresel lezzetler ve dünya mutfağı ile ilgileniyorum. Bu platformda sizlere ilk tarifimi yazıyorum, heyecanım yüzünden günün anlam ve önemine uygun tarif seçeyim derken çok kararsız kaldım, o yüzden en sevdiğim tatlılardan biri olan vişneli mekikten esinlendiğim bir ters yüz kek tarifi paylaşmak istiyorum.
#Vişneli Mekik TarifiBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 27 Mayıs'ta yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de supangle oldu. Peki, supangle nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı supangle tarifi
#Supangle Nasıl YapılırHürriyet'ten yepyeni bir yemek dergisi. Her güne ayrı birbirinden lezzetli tarifler yedi güne yedi mönü... 'Lezzet Dünyası' ile yemek yapmak bir zevk. Bugün ne pişirsem derdi yok.Çorbasından salata ve pilavına... Etli ve sebzeli yemeklerden tatlı ve pastasına...Mutfaktaki en büyük yardımcınız! Hem de Türkçe ve Almanca çift dilli Lezzet Dünyası' HER SALI GAZETENİZ HÜRRİYET'LE BİRLİKTE...