Memleketin her bir köşesinde onlarca farklı tandır kebabı pişiriliyor. Hepsi birbirinden lezzetli… Keçi, kuzu hatta dana etinden yapılan da var. Pişirme tarzları bölgelere göre farklılık gösteriyor ama lezzet hep baki… Pide, domates, biber ve soğansa tandırın ayrılmaz arkadaşları…
#ASUMAN KERKEZArtık İstanbullular tarafından da kabul görmekten öte sevildiğini kimse inkâr edemez. Farklılıkların kesiştiği noktada bir günah keçisi olarak görülen kebabı simge olarak değil de bir kültür unsuru ve günümüzün yadsınamayacak bir gerçeği olarak anlamaya çalışmak ve kabullenmek bana çok daha anlamlı geliyor.
#AdanaDenizli kültürel yemekleri bakımından çok zengin bir ildir. Ege kültürünün tam olarak yansıtıldığı bir ildir. Bu bakımdan kültürel çeşitlilik bakımından çok zengindir. Üstelik sadece yiyecek değil içecekleri de çok meşhur ve güzeldir. Bu bakımdan Denizli'ye gidildiğinde yenecek çok şey vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Denizli YemekleriDünyanın ne doğal ve temiz ortamlarında biri olarak Kastamonu bilinmektedir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından bu şehir ziyarete edilmektedir. Ziyaretlerin diğer sebepler ise yerel tatları olmaktadır. Bireylerin aklına en çok gelen soruların bastan Kastamonu Yemekleri - Kastamonu'da ne yenir ve neyi meşhur? Kastamonu mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Kastamonu YemekleriKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Anadolu'nun göbeğinde yer alan Yozgat İç Anadolu Bölgesi'ndeki şehirlerden biridir. Daha çok tarım ve hayvancılık üzerine kurulu olan şehir, karasal iklim tipine sahip iller arasında yer alır. O yüzden kış aylarında yoğun bir kar yağışı yaşanırken yaz aylarında ise serin bir iklime sahiptir. Peki, Yozgat'ın alan kodu kaçtır? Yozgat telefon kodu hakkında bilgi üzerine merak edilenler.
#Yozgat'ın Alan Kodu Kaçtır?Doğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriKuzu tandır, Türk mutfağının en lezzetli et yemeklerinden biridir. Tandırda kuzu etini pişirmek için önce et temizlenir. Bir çengele asılarak üzeri iyice kapatılıp, tandır içinde pişmeye bırakılır. Buna tandır kebabı adı verilir. Peki, Kuzu tandır nasıl yapılır? Kuzu tandır tarifi
#Kuzu Tandır Nasıl YapılırAttığı gol sosyal medyada büyük ilgi gören Yozgatspor 1959'un Nijeryalı futbolcusu Priestley Irogue Esosa, "Taraftarların tepkisini gördükten sonra çok özel bir gol attığımın farkına vardım. Bu gol, benim için unutulmaz bir hatıra olacak." dedi.
#MessiAkdeniz’in gözbebeği Kaş, ülkemizde son yılların en gözde tatil yerlerinden biri oldu. Kendimi bildim bileli Kaş’a yaz kış gidiyorum ve popülerleşmesiyle beraber birçok yeni mekânın açıldığını görüyorum. Kaş’a bir gelen mutlaka bir daha geliyor. Yaklaşan bayram tatili için de birçok kişinin tercihi Kaş olacak. Tatil demek deniz, güneş ve kum olduğu kadar, yeme-içme de demek. Kaş’a gelmek için en güzel sebeplerden biri Akdeniz’in en güzel mavisinin sunduğu muhteşem manzaraları eşliğinde lezzetli yemekler sunan mekânları. Kaş’ta ev yemeklerinden balık restoranlarına, meyhanelerden kebapçılara ve kahvaltı için çok sayıda güzel mekân var. Bunlardan kahvaltısından ve yemeklerinden keyif aldığım en lezzetli mekânları derledim. İşte benim gözümden Kaş’ın en lezzetli mekânları.
#Kaş MekanlarıAkdeniz’in gözbebeği Kaş, ülkemizde son yılların en gözde tatil yerlerinden biri oldu. Kendimi bildim bileli Kaş’a yaz kış gidiyorum ve popülerleşmesiyle beraber birçok yeni mekânın açıldığını görüyorum. Kaş’a bir gelen mutlaka bir daha geliyor. Yaklaşan bayram tatili için de birçok kişinin tercihi Kaş olacak. Tatil demek deniz, güneş ve kum olduğu kadar, yeme-içme de demek. Kaş’a gelmek için en güzel sebeplerden biri Akdeniz’in en güzel mavisinin sunduğu muhteşem manzaraları eşliğinde lezzetli yemekler sunan mekânları. Kaş’ta ev yemeklerinden balık restoranlarına, meyhanelerden kebapçılara ve kahvaltı için çok sayıda güzel mekân var. Bunlardan kahvaltısından ve yemeklerinden keyif aldığım en lezzetli mekânları derledim. İşte benim gözümden Kaş’ın en lezzetli mekânları.
#Kaş Gezi Rehberi“Acımız büyük ama neşemiz yerinde” … Bu Urfa’da benim de jüri üyesi olarak katıldığım çiğ köfte yarışmasının sloganı. ‘Urfa İsot Festivali’ne Urfa Belediyesi tarafından davet edilince seve seve kabul ettim. Çok ‘acı’ meraklısı değilim ama acının lezzetlisinin de hastasıyım. Slogandaki gibi Urfa’nın acısı büyük ama gidenin de neşesine neşe katacak kadar mutfağı, kültürü zengin bir yer.
#ŞanlıurfaŞehirlerin de karakterleri olduğuna inananlardanım. Mimarisi, insanların birbiriyle iletişimi, gelenekleri hatta mutfağı o karakterin parçasıdır. Şeb-i Arus’a doğru yaklaşan Konya da bana göre Türkiye’nin en mistik, huzurlu ve misafirperver kentlerinden biri.
#Saffet Emre TonguçYeni otelleri, eğlence parkları, akvaryumuyla Antalya bu yaz 2 milyon tatilciyi ağırlamaya hazırlanıyor. Gece kulüpleri, oteller yaz temposuna girdi. Sadece Antalya’nın sahillerinde dalgalanan Mavi Bayrak sayısı 200’e ulaştı.Geçen yıl Arap Baharı’ndan kaçıp son anda Antalya kıyılarına gelen 300 bin Rus ve Alman turist fiyatların artmasına neden olmuştu. Bu yıl durum normale döndü.