Avrupa’da önümüzdeki yıldan itibaren yapılacak binaların sıfır enerji tüketimine sahip olacağını belirten Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, “Önümüzdeki 30 yılda dünya bu dönüşüm için 110 trilyon dolar harcayacak. Türkiye’nin de bu dönüşüm için hızla adım atması gerekiyor. Bu alanda potansiyeli çok yüksek. Bu dönüşümle toplumsal refah artarken ekonomik gelişme hızlanıyor” dedi.
#GazetehaberleriAtatürk, bu gerçeği kanıtlayan ‘Anadolu’daki Tamgalar’da o yıllarda henüz okunamasa da davranış ve sözleriyle Türklerin Anadolu’ya 1071’de gelmediğini açıklamaktan çekinmemiştir. Çünkü 1936’da masrafını cebinden (500 lira) vererek Alacahöyük’teki kazı çalışmalarını başlattığında, Türk Tarih Kurumu’na gönderdiği mektubunda aynen şöyle der:
#YazarDünya Rüzgar Enerji Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Uyar: "Türkiye'nin şu andaki rüzgar enerjisi potansiyeli 150 bin megavat. Kullanabildiğimiz ise 6 bin megavat. Bu potansiyelden bir an önce daha fazla faydalanmalıyız. Böylece 60 milyar dolar petrol faturası ödemeyiz" açıklamasında bulundu.
#Tanay Sıdkı Uyar2008-2009 yılları arasında sektörlerinin ileri gelen 160 ünlü isminin, “istihbari dinleme” adı altında, ‘terör ve organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle’ dinlendiği belirlendi. Hürriyet Gazetesi’nin santral numaralarından Doğan Holding’in üst düzey yöneticilerinin neredeyse tamamı dinlenmiş. Listede işadamları Ferit Şahenk’ten, Ali Koç ve Mehmet Emin Karamehmet’e, eski Genelkurmay Başkanları İsmail Hakkı Karadayı’dan, Hüseyin Kıvrıkoğlu’na, gazeteci Mehmet Yakup Yılmaz’dan, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar ve Can Dündar’a kadar çok sayıda isim var.
Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği (EUROSOLAR) Türkiye Başkanı ve Marmara Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, enerji tasarrufu kültürünün oluşturulması için devletin atacağı adımların önemli olduğunu belirterek, “Yaklaşık 7 milyon liralık yatırımla tasarruflu ampul fabrikası kurup, üretilen ampuller bedava dağıtılırsa 4,5 milyar lira değerindeki bir termik santrale gerek kalmaz” dedi.
“BEN Çanakkale’nin Kepez Beldesi Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’ım, CHP’liyim... Üçüncü dönemdir başkanlık yapıyorum. Sayın Başbakan, Alman vakıflarından söz ediyor. Eğer beldeme bir hizmet yapmak gerekirse, ben hibe kredi ararım. Ama böyle bir imkanı bulamıyor, kaynağımız kıt. İktidarın engellemesi ayrı bir olay.
Japonya depremi sonrası art arda patlamaların meydana geldiği Fukuşima Nükleer Santralı, tüm dünyada olduğu gibi bizde de nükleer enerji tartışmalarını alevlendirdi. Nükleer teknolojiye yatırım yapan ülkeler durumu yeniden gözden geçirme kararı alırken, bizde de Ruslarla yapılan anlaşma sonrası uygulama aşamasına gelen Akkuyu nükleer santralı projesi nükleer karşıtlarının seslerini daha da yükseltmesine neden oldu. Dış basında ‘Deprem kuşağındaki Türkiye’de nükleer santral mantıklı mı?’ tartışmaları başladı. Sinop’taki nükleer santral ihalesine teklif verenler arasında Fukuşima’nın müteahhidinin olduğu ortaya çıktı
ISTANBUL -Producing electricity via coal-fired power plants receives a boost from the Energy Market Regulatory Agency as the agency approves large-scale projects to produce more than 100 megawatts of electricity per year. Environmentalists protest the government’s move, saying coal is too polluting and future energy needs should be meet by renewable resources
<B>‘NEVET, ben kötürümüm’’ </B>der <B>Cüneyt</B>; heybetli vücudu ile tekerlekli sandalyede oturduğunu gören badem gözlü <B>Türkan</B>'a... <B>Türkan</B> ne söyleyeceğini bilemez, bir dansöz kıvraklığı ile döner ve kaçar odadan... Kendisine acınacağından yüzde yüz emin olan <B>Cüneyt</B>... <B>Cüneyt</B>'i haklı çıkaran ve bu duygudan <B>‘kaçan’</B> <B>Türkan</B>... 10-15 dakika geçer geçmez,<B> Cüneyt</B> aslanlar gibi ayaktadır ve bir zamanlar kendisine acıyan <B>Türkan'</B>ın karşısındadır.