İstanbul Havalimanı’nın yeni projesi terapi köpekleriyle havalimanı artık daha güzel. Alita, Kuki, Moka, Hektor ve Liza sayesinde yolcular streslerinden arınıyor, uçuş korkularını yeniyor. İdarecileriyle birlikte alanda dolaşan köpeklerin mesaisi 10.00’dan 16.00’ya kadar sürüyor.
#İstanbul HavalimanıGünümüzde sağlıklı yaşam için dengeli beslenmek ve spor yapmak oldukça önem taşıyor. Bu nedenle spora ilgi de her geçen gün artıyor. Spor yaparken vücudun şekillenmesi ve sağlıklı bir görünüme kavuşmak için sporculara takviye besin gerekebilir. BCAA nedir ve ne işe yarar? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Bcaa Nedir Ve Ne İşe Yarar?Enfeksiyonlarla mücadelede çok önemli bir yeri olan bağışıklık sisteminin korunmasında yaşam şeklinin önemini vurgulayan uzmanlar, sihirli bir formül bulunmadığına dikkat çekiyor. Düzenli ve dengeli beslenme, düzenli uyku ve hareket etmenin bağışıklık sistemi üzerinde önemli etkileri olduğunu belirten uzmanlar, doğuştan gelen bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli besinin anne sütü olduğunu vurguluyor.
#Bağışıklık SistemiNormalleşme süreci ile birlikte spor salonları da yeniden açılmaya başladı. Yüksek metrekareye sahip salonların kira ve giderlerinin de fazla olduğunu söyleyen salon işletmecileri ise “2 aydır kapalıydık. Yeni dönemde randevu ve sosyal mesafe şartı ile çalışmayı planlıyoruz. Günde 1500 yerine 150 kişi ile çalışacağız. Artan maliyetler ücretlere de yansıyacak” dedi.
#Spor SalonuMeclis Araştırma Komisyonu, mazot masrafındaki artış nedeniyle çiftçinin üretim tekniğinde yaptığı değişikliklerin yaban kuşlarında kısırlığa neden olduğunu tespit etti. Keklik, bıldırcın ve üveyik başta olmak üzere bazı türlerde doğurganlığın kaybolduğuna, bunun sonucu olarak salgın hastalıkların artış gösterdiğine işaret edildi.
#MazotZayıflamak için aynı anda birçok şeyden vazgeçmek aslında pek de doğru bir yöntem değil. Diyet yapmak, sevilen tüm gıdalardan vazgeçip lezzetsiz şeyler yemek anlamına gelmez. Aksine diyet ve sağlıklı beslenme birlikte ilerlemesi gereken iki unsurdur. İşte diyette ‘sağlıklı’ olduğu düşünülerek yapılan 4 temel hata…
#DiyetSon 10 yılda toplam ürün pazarındaki organikleşme 4 kat arttı. Kimyasal katkılı, sentetik gübre ile yetiştirilen ürünlerin sayısı bir hayli fazla olsa da organik ürünlere ulaşım da kolaylaştı. Gebelikte ve emzirme döneminde beslenme konularında anneleri sık sık bilgilendiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu; sofralarda eskiye dönüşün, doğru beslenme alışkanlığı kazanmak ve anne, bebek sağlığını korumak için harika bir gelişme olduğunu vurguladı.
#Anne Sütü- Türkiye'de son haftalarda hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle oluşan bahar havası, arı üreticilerini tedirgin ediyor - Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Yılmaz: - "Bu durum, bazı illerimizdeki arıların uyanmasına neden oldu. Yalancı bahara aldanan arı, kovandan dışarı çıkıyor, daha sonra bu arılar yorgun düşüp ölüyor" - "Hava sıcaklığı böyle devam ederse arılar bundan ciddi şekilde etkilenecek. Bu da yeni sezonda bal üretimine direkt olarak yansıyacak"
Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Gıda AlerjisiHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık LekeleriABD Ulusal Sağlık Enstitüleri Gıda Takviyeleri Dairesi Direktörü Stefan Pasiakos, gıda takviyeleri söz konusu olduğunda sadece ülkesinde değil dünyada en yetkin isimlerden biri. Görevi kamuoyunu takviyeler konusunda bilgilendirmek olan Pasiakos, kendi tercihlerini anlattı.
#SağlıkGıda alerjileri modern ve giderek artan bir salgın. Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Besin AlerjisiTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkSağlıklı bir yaşamın sırrı mutlu bağırsaklarda gizli. Çünkü bağırsaklarımız vücudumuzun ikinci beyni! Bağırsak iyiliğimiz için sağlıklı bakterileri arttıracak ve çeşitliliği destekleyecek 6 adımlık bir yol haritası hazırladım. Yerken damağınızı hoş tutacak ve sindiriminize iyi gelecek üç de tarif ekledim.
#BağırsakÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde (ÖÇKB) su takviyesi flamingolara can suyu oldu. Bu yıl kreş ve yuva noktasında toplu yavru ölümüne rastlanmadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Anadolu’nun en nazlı misafirleri bize emanet. Flamingo yavrularına gözümüz gibi baktık. Bu yıl 4 bin 300 misafirimizi uğurluyoruz” dedi.
#Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği BakanlığıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde (ÖÇKB) su takviyesi flamingolara can suyu oldu. Bu yıl kreş ve yuva noktasında toplu yavru ölümüne rastlanmadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Anadolu’nun en nazlı misafirleri bize emanet. Flamingo yavrularına gözümüz gibi baktık. Bu yıl 4 bin 300 misafirimizi uğurluyoruz” dedi.
#FlamingoALDIĞIMIZ her yaş farklı nedenlerle fiziksel ya da ruhsal yaşlanmayı hızlandırabilen bazı değişikliklere neden oluyor. Bu değişiklikler beden ve ruhu farklı dozlarda etkiliyor. Bununla birlikte belirli yaş dönemeçlerinde yaşlanma süratinin beklenilenden daha hızlı bir sürece girebileceğini de biliniyor.
#KolajenKanserin teşhis ve tedavisi adına son yıllarda atılan önemli adımlar hayatta kalma oranlarında kayda değer bir iyileşme sağladı. Ancak madalyonun diğer yüzüne baktığımızda özellikle 50 yaş altı bireylerdeki vaka sayılarında yüzde 80'lik bir artış olduğunu görüyoruz. Araştırmacılar burada bir numaralı sorumlunun yaşam tarzı olduğu görüşünde. ABD'nin tanınmış onkologlarından biri kanser riskini azaltmak için kendi hayatında uyguladığı kuralları aktardı.
#SağlıkYaşlanmayı durdurup uzun bir hayat yaşamanın yollarına dair arayış son dönemde gündemden düşmüyor. Teknoloji milyarderi Bryan Johnson gibi isimler bu yolda yılda 2 milyon doları gözden çıkarıp sıra dışı yollara başvururken 11 torun sahibi büyükanne Amy Hardison, çok basit alışkanlıkları sayesinde gençlik yarışında Johnson'ı geride bırakmayı başardı. Peki Hardison sağlıklı olmak için neler yapıyor, bir gününü nasıl geçiriyor?
#Uzun ÖmürGeçtiğimiz günlerde yayımlanan bir araştırma, beslenme ve hayat tarzının metabolik hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde ne kadar büyük bir rol oynadığını bir kez daha ortaya koydu. Ayrıntılar haberimizde...
#SağlıkTanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...
#Gıda TakviyeleriBildiğimiz klasik sodaya daha sağlıklı bir alternatif olarak hızla popülerlik kazanan probiyotik sodayı belki hiç görmediniz hatta belki de adını ilk defa duyuyorsunuz ama özellikle Avrupa ülkelerinde bu içecekler oldukça popüler. Bağırsak sağlığını desteklediği iddia eden probiyotik ve prebiyotik gazlı içecekler gerçekten bu iddiaların altını dolduruyor mu? Günlük almamız gereken probiyotik miktarını bu içeceklerden alabilir miyiz?
#Probiyotik