Blok3’le iki yıl önce tanıştık. ‘Vur’, ‘Affetmem’ gibi şarkılarıyla kısa sürede popüler oldu. Bu senenin ilk yarısında ‘Güzel ve İddialı’, ‘Habibi’, ‘Laf’ gibi çalışmalarını yayımladı. Gerçek adıyla Hakan Aydın, henüz 22 yaşında ama milyonlarca dinleyicisi var. Geçen yıl düzenlenen 49. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Rap Sanatçısı seçildi. Herkes ona “Yapma, garanti bir yol seç, çok riskli” demişti ama o müzikten hiç vazgeçmedi, yola devam etti.
#Blok33 sene, 625 bölüm boyunca günlük bir dizide oynadı. Büyük bir hayran kitlesi edindi. Şimdilerde de sık sık sosyal medyanın gündemine oturuyor. Bu sezon onu hem beyazperde, hem tiyatro sahnesi hem de ekranda göreceğiz. Halil İbrahim Ceyhan’la sonbaharda vizyona girecek ‘Son Bilet’ filmi için buluştuk. Hayat hikâyesinden aşka bakışına onu yakından tanıdık: “Aşk, yanında kendin olabildiğin kişiyi bulmak demek.”
#İbrahim CeyhanGünümüzün en ‘trend’ konusu açık ara yapay zekâ. Üniversite sonuçlarına göre gençlerin en çok başvuru yaptığı alanlardan biri de ‘yapay zekâ’. AB de geçen haftalarda dünyanın ilk ‘Yapay Zekâ Yasası’nı yürürlüğe soktu. Peki robotlar bir gün dünyayı ele geçirecek mi? Gelecekte bizi ne bekliyor? Teknolojist, girişimci, uzun yıllar global teknoloji şirketi Intel’in en üst düzeydeki Türk profesyoneli olan, ‘Ayşegül Işınla Bizi’ kitabının yazarı, TÜSİAD’ın Silikon Vadisi Ağı kurucusu Ayşegül İldeniz’le buluştuk; önce eski albümleri karıştırdık, sonra ‘geleceğe ışınlanarak’ bu soruların cevaplarını aldık.
#TÜSİADYaz tatili öncesinde birkaç kilo vermek isteyen Stacey Smith, sosyal medyada bir klinik tarafından satılan zayıflama iğnelerinin ilanını gördü. Kilo verme iğnesi olduktan sonra kontrolsüz bir şekilde kusmaya ve şiddetli baş ağrıları yaşamaya başladı. Öleceğinden korkan 3 çocuk annesi Stacey, zayıflamak isteyenleri bu iğnelerin risklerine karşı uyarıyor.
#Zayıflama İğnesiKaraman’daki bir ilkokulda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında öğrenciler, ‘Dilan Polat’ gösterisi yaptı. Gösteriye ait videonun sosyal medyada paylaşılması tepkileri de beraberinde getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okula müfettiş yönlendirerek soruşturma başlattı.
#Dilan PolatUzun ve sağlıklı bir hayat yaşamayı kim istemez? Son yıllarda bu alanda çok ciddi araştırmalar yürütülüyor, bilim insanları bir asırdan fazla yaşamanın sırlarını keşfetmek için çalışma üstüne çalışma yapıyor. O araştırmacılardan biri, 100 yıldan fazla yaşamanın sırrına dair emin konuşuyor.
#Uzun Yaşamın SırlarıCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince İzmir'de düzenlenen mitingde konuştu. Gündoğdu meydanında 100 bin kişi olduğunu belirten Erdoğan, 'İzmir'in yaralarını sarmaya az kaldı, durmayacağız. İzmir'in kayıp yıllarını telafi etmek istiyoruz.' dedi. Erdoğan muhalefete tepki gösterirken, 'Sabah erken kalkan, eline mikrofonu önce alan Özgür efendiden rol çalıyor. Bay Kemal’in ahı tutmaya başladı demek. Bir de tutmayın küçük enişteyi karakteri var. Ülke bunların eline kalsa facia olur.' ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanHepimiz doğamız gereği sevdiklerimizi zaman zaman kıskanırız. Çok küçükken kardeşimizi, okula başlayınca arkadaşlarımızı, âşık olunca sevdiğimizi… Yani kıskançlığın yaşı yok, cinsiyeti yok, çocukken de yaşanıyor 70 yaşına geldiğimizde de. Peki ama çok sevdiğimiz arkadaşlar birbirlerini neden kıskanır? Bu duygunun altında nasıl bir psikoloji yatıyor? Arkadaşlar arası yaşanan kıskançlık masum mu yoksa hastalıklı bir durum mu? Uzm. Dr. Seda Ülgen’den almadan önce yakın arkadaşlarının kıskançlıklarına maruz kalanların hikayelerini dinleyelim.
#Arkadaş‘Çok samimi olduğum, içtiğimiz suyun bile ayrı gitmediği yakın arkadaşım beni kıskanıyor.” Benzer cümleleri siz de çevrenizden duyuyor ya da bu durumu birebir deneyimliyor olabilirsiniz. Peki bu kadar yakın olduğumuz arkadaşımız neden böyle bir kıskançlık içine girer? Arkadaşların birbirini bu kadar kıskanması normal mi? Bu durumdan rahatsız olanlar ne yapmalı? Hem arkadaşlarının kıskançlıklarına maruz kalanlarla hem de konunun uzmanı ile konuştuk.
#Bir Sorudan FazlasıSiz de gençken sürekli annesini ya da babasını eleştirip bir yaştan sonra aynı ona benzediğini düşünenlerden misiniz? Peki nasıl oluyor da onlar yaptığında hoşumuza gitmeyen, hatta deyim yerindeyse bizi çıldırtan davranışları, bir müddet sonra kendimizde görüyoruz? Bunu kabul etmek zor ama çoğumuz gerçekten gün geçtikçe anne babalarımızın birer kopyası oluyoruz. Bir Sorudan Fazlası serimizde 'Siz de yaşlandıkça annesine ya da babasına benzeyenlerden misiniz?' diye sorduk ve bu durumu yaşayanların dönüşüm hikâyelerini dinledik.
#Anneye BenzemekYaptığı tek gecelik bir kaçamak hem çok büyük bir skandal yaratmış hem de 25 yıllık evliliğine mal olmuştu. Üstelik bahsi geçen kişi sadece ünlü bir oyuncu değil aynı zamanda siyasete de atılmış efsane bir figürdü.
#Arnold SchwarzeneggerDaha önce Hürriyet’in de ‘Gerekli mi?’ diye gündeme getirdiği sınıf anneliği, bir öğrencinin sınıf annesiyle “Sanki dünyanın ağası, yok öyle bir şey” diyerek tartıştığı video ile yeniden gündeme geldi. Kimi küçük bir öğrencinin davranış şeklini ‘aşırı’ buldu, kimi yasal dayanağı olmayan sınıf anneliği uygulamasını eleştirdi. Öğrencilere ve öğretmenlere destek olması amacıyla uygulanan ‘sınıf anneliği’ni uzmanlara sorduk...
#Akdeniz ÜniversitesiÜnünün doruğunda olduğu yıllardı: Adı “popun prensesi” olmuş, genç yaşta başladığı müzik kariyerinde en tepeye tırmanmıştı. 2007’de çekilen fotoğrafları aradan geçen yıllara rağmen hâlâ hatırlanıyor. Ve o anın yarattığı büyük fırtına bir türlü dinmek bilmiyor.
#Britney SpearsABD'de üç yıl boyunca tam 17 doktora görünen yedi yaşındaki Alex’in sağlık sorununu ChatGPT'nin çözmesi, yapay zekanın ‘doktorluk’ yolunda olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Peki yapay zeka doktorların yerini alabilir mi? Alanında uzman isimler hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Yapay Zeka