Dubai çikolatası tarifi evde bu lezzeti kendi tatmak isteyen kişilerce araştırılıyor. Son dönemde Dubai çikolatası oldukça popülerlik kazandı. Sosyal mecralar üzerinden hızlı bir şekilde yayılan bu çikolata, birçok kullanıcının dikkatini çekti. Evde Dubai çikolatası nasıl yapılır? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. Modern çikolata ile geleneksel kadayıf lezzetinin birleştirildiği bu özel tarif birçok kişiyi cezbetmeye başladı. Kadayıfın çıtır dokusu ve çikolatanın yumuşak tadı, yiyenlere benzersiz bir lezzet deneyimi sunuyor. Peki, Dubai çikolatası nedir? İşte Dubai çikolatası tarifi!
#Dubai ÇikolatasıMevsimin rengârenk çiçeklerini ocaktaki tencerenin içine katmak ya da salataya eklemek çoğumuzun gündelik mutfak alışkanlıkları arasında değil. Oysa Osmanlı’dan bu yana sofralarımızda olan bu zarif ve incelikli malzemelerin geçmişteki kullanım şekilleri bugüne de ilham olacak çeşit ve zenginlikte. Üstelik son yıllarda gastronomi dünyasının da popüler konu başlıklarından.
#ÇiçekKadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, bu tatlıyı yapmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kadayıflı muhallebi tatlısı oldukça sevilen sütlü tatlılardan biri. İçerisinde bulunan kadayıfın lezzeti ile muhallebinin birleşiminden oluşan tatlı oldukça da pratik. Peki, kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? İşte yapılışı ve malzemeleri
#Kadayıflı MuhallebiAğır bir akşam yemeğinin ardından çay eşiğinde lezzetli ama hafif bir tatlı isteyenler için enfes bir önerimiz var: Sütlü kadayıf sarma. Ceviz, fındık veya Antep fıstığıyla dolduran kadayıflar, sütlü şerbetle buluşuyor, ağızları sulandıran bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, kadayıf sarma nasıl yapılır? İşte sütlü kadayıf sarma tarifi...
#Kadayıf Sarma Nasıl YapılırUn ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilen kadayıf, Türk mutfağı tatlılarında sıklıkla kullanılıyor. Genellikle şerbetle tatlandırılan kadayıfın en hafif halini denemek isteyenler için sütlü tel kadayıfın tarifini derledik. Peki, sütlü tel kadayıf nasıl yapılır?
#Sütlü Tel KadayıfYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#DONDURMAYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#Müge AkgünBaklavaların bazılarının fruktoz şekeriyle yapıldığını biliyor musunuz? Baklavanın içine şekerden daha ucuz olan fruktoz koyarak maliyeti düşürüyorlar. Üstüne de tereyağı “aromasını” basıyorlar. Sonuç olarak kan şekeriniz yükseliyor, insülin üretiminiz patlıyor ve karaciğeriniz yağlanıyor...
#Kelebek