Süt Üreticileri haberleri sayfasında Süt Üreticileri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1281 Süt Üreticileri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, süt konusunda çok fazla örgüte yetki vermenin hem üreticiye hem tüketiciye hem de devlete fayda getirmeyeceğini belirtti. Böyle bir durumun dağınıklığa yol açıp, zarar vereceğini belirten Keskin, süt üretici birliklerine daha fazla yetki verilmesi gerektiğini söyledi.
#GazetehaberleriManisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, kuraklık ve zirai don nedeniyle ekin boylarının kısa kaldığını ve saman sıkıntısının yaşandığını söyledi. Tunca, samandaki bu azlığın ise fiyat artışlarına neden olduğunu belirtti.
#Süt ÜreticileriTürkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, Türkiye'de üretilen sütün yarısının sanayi tarafından işlendiğini belirterek, "Üretilen 18,6 milyon ton sütün neredeyse 10 milyon tonu kayıt dışı ekonomide yer almaktadır." dedi.
#Süt ÜretimiTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiğ süt fiyatlarının sanayicilerin uzlaşmaz tutumu sebebiyle bir yıldır yerinde saydığını bildirdi. Bayraktar, "Bir yıl içinde fiyatlar perakende sütte yüzde 8,9, beyaz peynirde yüzde 7,9, yoğurtta yüzde 2,4, fabrika yeminde yüzde 2, yoncada yüzde 3,6 artmışken, litresi 1 lira 15 kuruş olan çiğ sütün fiyatının değişmemesi kabul edilemez" dedi. Bayraktar, "Eğer fiyatlar önümüzdeki dönem için de sabitlenecek olursa ne yazık ki hayvanlar kasaba gidecek, yeni bir kriz kaçınılmaz olacaktır" uyarısında bulundu.
#SütAdana Çiftçiler Birliği 2. Başkanı Mutlu Doğru, sürekli artan girdi fiyatlarına rağmen zam alamayan üreticinin hayvanlarını kesime göndermeye başlayacağını söyledi. Doğru, markette artan fiyatın üreticiye yansımadığına dikkat çekerek, “Üreticinin zam talebine karşı çıkan süt sanayicisi bindiği dalı kestiğinin farkında değil. Bu durum hem süt üretimini hem de hayvancılığı vuracaktır” dedi.
#SütBir litre sütün 17.5 TL’ye üretilirken satış fiyatının 14.65 TL’de kaldığını söyleyen süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi’nin tavsiye satış fiyatında artış yapmasını talep ediyor. Sanayiciler ise yurt içindeki çiğ süt fiyatının Avrupa’ya kıyasla pahalı olduğunu; bunun da ihracatta pazar kaybına yol açmaya başladığından dertli. Bu tartışmalar yaşanırken marketlerde satılan bir litre sütün perakende fiyatı ise 40 lirayı aştı. Peki ne üreticiyi ne sanayiciyi ne de tüketiciyi memnun eden süt fiyatları için neler yapılmalı? Uzmanlar Hürriyet’e anlattı.
#TÜSEDADBeylikova Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Beylikova yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Eskişehir Beylikova Belediyesi hangi partide? Beylikova Belediye Başkanı kimdir?
#EskişehirCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesindeki fabrikalarda çalışan işçilerin ücretlerinden vergi alınmaması önerisinde bulunarak, "İş insanlarının fabrikalarını çalıştırmaları gerekiyor, üretim yapmaları gerekiyor, ihracat yapmaları gerekiyor, milli gelirin artışına katkı vermeleri gerekiyor. Böyle bir endişeleri var. Bu endişelerini aktardılar, bunu buradan dillendiriyorum; kendilerine de söz verdim. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Allah nasip eder, kazandığımızda görecekler. Bu bölgede, deprem bölgesinde en azından belli bir süre işçilerin ücretlerinden vergi alınmaması, böyle bir avantajın sağlanması gerektiğini ifade ettim" dedi.
#CHPGeçtiğimiz yıl bu zamanlarda 75 lira civarında olan kıymanın kilosu 200, kuşbaşının kilogramı ise 250 liranın üzerini gördü. Sadece yılbaşından bugüne, 3 ayda fiyatı yüzde 35 civarında artan et, 2 yılda alması gereken zammı, 2 ayda almış oldu. Kimileri bu fiyat artışını ‘deprem etkisi’ olarak yorumlasa da sektör temsilcileri bunun doğru olmadığı ve ramazan öncesi fırsatçılık yapılmaya çalışıldığı konusunda hemfikir. Hükümet ise düğmeye bastı. Her ne kadar eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 3 yıl önce bir yayında, Türkiye’de et ithalatının bittiğini, yerli üretime ağırlık verileceğini söylemiş olsa da fiyatları düşürmek için yine aynı taktik denenecek: Avrupa ve Güney Amerika’dan canlı hayvan ve karkas et ithal edilecek. Peki, tek çaremiz ithalat mı?
#DepremMuğla Ticaret Borsası yalnızca tarım, gıda ve orman ürünleri sektöründe değil; il ekonomisi içinde de etkin rol oynuyor. Çünkü daha önce de söylediğim gibi dünya çapında bir turizm merkezi konumuna gelen Muğla’da tarım sektörü bir yandan turizmi desteklerken, diğer yandan da sahip olduğu potansiyelle kendi başına sürükleyici bir ekonomik güç olarak bölge ekonomisine katkı yapıyor. İşte, Borsa’nın misyonu da burada belirgin hale geliyor: Bölgede tarımsal ticaret, sanayi ve ihracata yön vermek.
#1SÜT yalnızca dünyanın değil, ülkemizin de en değerli tarım ürünü. Bu yıl sonunda 2022 rakamlarını alacağız, toplam üretimde bir miktar düşme olabilir ancak 2021 yılı itibarıyla üretim rakamı yaklaşık 24 milyon ton. Şu anda ise süt sektöründe maalesef yangın var! Sözü fazla uzatmadan bugün iki önemli ismin görüş ve önerilerine yer vermek istiyorum.
#1“Süt sektöründe kartlar yeniden karılacak” diyen Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, masraflar hariç, çiğ sütün litre satış fiyatının 9 lira olması için sanayiciyle masaya oturacaklarını söyledi. Keskin, “Kim çok para verirse sütümüzü ona satacağız” ifadelerini kullandı.
#SütEv, dükkân, araba derken, sahibinden satılık besi çiftliği, süt çiftliği… Bazılarıysa içerisindeki hayvanlarla birlikte satılık. İlanları okurken içim burkuldu. Evet besicilik yapanlar, süt üreticileri bir bir işlerini terk ediyor. Manavgat Seydiler köyünde satılığa çıkarılan çiftlik ilandaki en önemli cümle ise “Unutma!!... Gelecek hayvancılık ve tarımla şekillenecektir!” ifadesi…
#BesicilikHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısı sonrasında et ve süt üreticilerinin maliyetlerinin azaltılması için Toprak Mahsulleri Ofisi'nin uygun fiyatlı arpa ve mısır satışına başlamasına karar verildiğini açıkladı.
#ArpaYükselen maliyetlerin süt üreticilerini etkilediğini ifade eden TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, “Mart ayında üretici bir litre süt sattığında eline net olarak 4 lira 50 kuruş geçiyor. Yemin kilosuna ödediği para ise 5 lira 35 kuruş. Üreticiler yem fiyatlarının yüksekliğinden dolayı buzağılarını hemen ellerinden çıkarıyor” dedi.
#Şemsi BayraktarDenizli'de binlerce süt üreticisinin yararlanacağı süt analiz laboratuvarı kuran Denizli Büyükşehir Belediyesi, üreticileri büyük bir dertten kurtardı. Denizli Süt Üreticileri Birliği'nde hizmet vermeye başlayan laboratuvar ile ek desteklemelerden faydalanması kolaylaşan Denizlili süt üreticileri süt kalite analizlerini şehir dışında yaptırmaktan da kurtuldu.
#DenizliTürkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, kuraklığın süt üretimini de tehdit ettiğine dikkat çekerek, “Kuraklık sürerse yem fiyatları da artacak. Süt fiyatı düşük, yem fiyatı yüksek olursa verim düşer. Hayvanını beslemek zorunda olan süt üreticimiz, bu durumdan zarar görmemek için hayvanını kesmeye yönelebilir” dedi.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUREŞAT Yörük ile birlikte yıllarca aynı kurumlarda gazetecilik yaptık. O sonra masanın öteki tarafına geçti; birçok kurumun basın danışmanlığını üstlendi. En son İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı görevini yaptı. Aziz Kocaoğlu’yla birlikte çalıştı.
#İzmirTürkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, süt konusunda çok fazla örgüte yetki vermenin hem üreticiye hem tüketiciye hem de devlete fayda getirmeyeceğini belirtti. Böyle bir durumun dağınıklığa yol açıp, zarar vereceğini belirten Keskin, süt üretici birliklerine daha fazla yetki verilmesi gerektiğini söyledi.
#Gazetehaberleri