Ülkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat MilorDünyanın en ünlü ikram kuruluşu DO&CO uçaklardaki başarısını bir kez daha yeryüzünde gösterdi. Bu yıl Abu Dhabi’de düzenlenen 2023 Grand Prix’inde 20 binden fazla konuğa yemek verildi. Bir butik restoran düzeninde verilen yemekler yerinde imal edildi. DO&CO’nun patronu Attila Doğudan yerel ürün, taze yemek kültürünü bu kez tam anlamıyla uçaklardan yere indirdi.
#DO&COKimileri için meze sofrasının olmazsa olmazı günlük hazırlanmış, tazecik bir taramadır. Balık yumurtasının sıvıyağla çırpılmasıyla yapılan bu lezzete süt ve soğan ekleyen de var, ekmek içi katan da... Jürimizden taramanın en iyilerini bulabileceğimiz 10 adres...
#Balık YumurtasıTürkiye denizlerinde sıklıkla rastlanılan bir deniz canlısı olan kalamar, özellikle Akdeniz mutfağında ve deniz ürünleri restoranlarında oldukça popüler iken, Anadolu şehirlerinde sadece bilenler tüketiyor, bilmeyenler ise şeklinden dolayı bu lezzeti kaçırıyor.
#KalamarKapatılan okulların hangileri olduğu belli oldu. Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle 1043 özel öğretim kurumu kapatıldı. Ayrıca aralarında Fatih, Şifa, Gediz, izmir, Süleyman Şah'ın da bulunduğu 15 üniversite de kapatıldı
#OkulİZMİR Büyükşehir Belediyesi Gediz ve Bakırçay Havzası için Kalkınma Stratejisi hazırladı. Gıda ormancılığı, hayvancılık, paylaşan ve destekleyici tarım havzası, tematik kamp-park alanları, sanat ve tasarım, endüstri mirası turizmi, jeotermal turizm, mesleki eğitim ve ekolojik bölgeler gibi öncelikli 10 temanın belirlendiği Stratejiyle ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarım ve hayvancılık ürünlerinde mutlaka kooperatif ve birliklerin kurulması gerektiğini, belediyelerin de desteğiyle ürünlerin pazarlamasının daha kolay olacağını söyledi.
#İzmirİZMİR'de açılan FOODEX 2015 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'na ilk iki günde 25 farklı ülkenden ziyaretçi geldiği, en fazla ilgiyi, Balkanlar ve Ortadoğu'dan sektör profesyonellerinin gösterdiği bildirildi. Hafta sonunda ziyaretçi sayısının katlanacağını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, katılımcıların nitelikli ziyaretçilerden oldukça memnun olduğunu söyledi.
#FoodexFizik tedavi hizmetlerini düzenleyen Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) fizik tedavi ve rehabitilitasyon hizmetleriyle ilgili 10 ayda yapılan 6 büyük değişiklik hastaları mağdur etti. Tedavisi kısıtlanan veya SGK kapsamı dışında bırakılanlar arasında felç, MS, parkinson, beyin hasarı gibi birçok hastalık bulunuyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, peynirin tuz ve yağ oranları ile etiket bilgilerine ilişkin standartları belirleyen tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Peynir üretiminde türüne göre değişmek üzere, kuru madde oranının yüzde 3 ile 7,5'i arasında tuz kullanılabilecek. Peynirlerin etiketinde, "köy peyniri", "geleneksel peynir", "doğal peynir", "çiftlik peyniri" gibi nitelemelere yer verilmeyecek
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından peynir ile ilgili Türk Gıda Kodeksi kapsamında yapılan ilk düzenleme yolda. Peynirin çeşidine göre üretiminden tuz-yağ oranına, etiket bilgilerinden muhafazasına kadar tüm standartları belirleyecek olan tebliğ, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Yeni düzenlemeyle peynirlerin içerebileceği maksimum tuz oranı mevcut uygulamaya göre yüzde 35 ila yüzde 61 arasında değişen oranlarda azaltılıyor. Peynir üretiminde türüne göre değişmek üzere kuru madde oranının yüzde 3 ile 7,5’i arasında tuz kullanılabilecek.
‘Hababam’ın Badi Ekrem’i, ‘Banker Bilo’nun Maho Ağa’sı, ‘Namuslu’nun ‘Ali Rıza’sı, Haraptar Köyü’nün ‘Züğürt Ağa’sı, ‘Eşkıya’nın Baran’ı, ‘Gönül Yarası’nın Nâzım öğretmeni... Say say bitmez. Sinemamızın en unutulmaz karakterlerine hayat veren Şener Şen’le oyunculuk serüvenini, Ertem Eğilmez’i, senaryonun önemini, öğretmenlik geçmişini, genç yönetmenleri ve Gezi’yi konuştuk.
#Nuri Bilge CeylanÜÇÜNCÜ havalimanı ve köprü projelerinin son dönemde gündeme taşıdığı konulardan biri manda çiftlikleri oldu. Bölgeyi ziyaret ettik; üreticiler “Altın çağımızı yaşıyoruz” diyorlar ama endişeliler. Proje sonunda sadece imkanı olan büyük üreticiler kapalı çiftliklerde mandacılığa devam edebilecek. Mandaların özgürce meralarda dolaştığı günler ise son bulucak.
Peynirlerdeki tuz oranı yüzde 12,5-40 arasında azaltılacak, ambalajsız peynirler pazar yerlerinde satışa sunulamayacak ve peyniri olgunlaştırma süresinin en az 8 ay olması zorunluluğu getirilecek. Piyasadaki zeytinlerde maksimum tuz limiti yüzde 9 olacak ve zeytinin değişik soslar, baharat veya diğer yenilebilir maddelerle karıştırılması veya marine edilmesi halinde ürün "salata zeytin" olarak ifade edilecek.
Milli Eğitimi Bakanlığı, kantin işletmecisi, hamam görevlisi, barmen, pastacı gibi çeşitli hizmet alanlarında çalışanlara hijyen eğitimi verecek. Sağlık, İçişler ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen programda, halk sağlığı açısından risk oluşturan virüsler hakkında bilgiler verilecek, hastalıkların bulaşmasının önlenmesi konusunda tedbirler anlatılacak.
#Milli Eğitim Bakanlığı