Yeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 10 aylık bebek ne kadar uyur, 10 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 10 aylık bebek kilosu, 10 aylık bebek bakımı, 10 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 10. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekDişleri kahvaltıdan önce mi fırçalamak lazım yoksa sonra mı? Diş hekimlerinin uzun zamandır tartıştığı bir konu bu… Bazı diş hekimleri önce, bazıları sonra fırçalamanın daha iyi olduğunu söylüyor. İngiltere’de bir diş hekiminin dişlerin sabah kahvaltıdan sonra değil önce fırçalanması gerektiğini, sonra fırçalamanın dişlere zarar verdiğini söylemesi ile tartışma tekrar gündeme geldi. Peki, bu konuda kabul görmüş bir doğru var mı? Hangisi daha sağlıklı? Uzmanlarla konuştuk…
#Diş SağlığıBebeklerde geç diş çıkarma nedenleri, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan bebeklerde geç diş çıkarma nedenlerini öğrenebilir ve sebepleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Bebeklerde geç diş çıkarma nedenleri nelerdir? Bebeklerin geç diş çıkarması sebeplerini sizler için derledik.
#BebekBebeklerin diş çıkarma dönemi merakla beklenen ve bazen zorlu geçen bir süreçtir. Bu nedenle anne ve babalar bebeklerin ilk dişlerinin ne zaman çıkacağını çoğu zaman araştırmaktadır. Belirli bir sıraya göre çıkan dişler hakkında ebeveynlerin bilmesi gereken bazı durumlar da bulunmaktadır. Peki, bebeklerde diş ne zaman çıkar ve diş çıkarma sırası değişir mi? Bebeklerde diş çıkarma dönemleri, tablosu ve ayları hakkında merak edilenleri sizlere detaylıca derledik.
#BebekVücudumuzun amiral gemisi beynimiz, tüm organlarımızı yönlendirir ve sistemin düzenli çalışmasını sağlar. Peki, beynimizin iyi çalışmasını sağlamak ve yaşlanmasını engellemek için ne yapmamız gerekir? Beyni yaşlandırmamanın formülü sağlıklı bir yaşamda saklı.
#Beynin YaşlanmasıKemerburgaz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nüket Sandallı, "Kaza sonucu çocuğunuzun ana dişleri yerinden fırlarsa, en geç 1 saat içinde, dişi soğuk sütün içine koyarak, diş hekimine gidilmeli. Bu şekilde diş yerine yeniden oturtularak kurtarılabilir" dedi.
#DişBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’yi babadan, dededen dinlediklerini belirterek, yasaklı, vesayetli siyasetin bittiğini öne sürdü. “Babam bu yasaklardan dolayı Rize’den kaçtı, İstanbul’a geldi. Ağabeyim önce Zonguldak, oradan Sakarya’ya gitti. Bu çilelerle adeta kovalamaca oynadı, okutturulmadılar, okuyamadılar, kümeslerde saklandıklarını anlattılar” diyen Erdoğan, partisince Sakarya ve İstanbul Kazlıçeşme’de düzenlenen mitinglerde özetle şunları söyledi:
Diş ve ağız sağlığıyla ilgili oradan burdan duyduğumuz, kimi komik kimi "yok artık" dedirten sayısız efsane var. Bazen diş hekimlerinin önerilerinin bile önüne geçebilen bu efsaneler, diş ve ağız sağlığı üzerinde telafisi mümkün olmayan kötü etkilere yol açabiliyor. Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Ahmet Mihmanlı, bu efsaneleri paylaştı.