Süt Dişi haberleri sayfasında Süt Dişi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2764 Süt Dişi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Diş sağlığı her yaşta büyük önem taşıyor. Bu nedenle çocuklarda ilk dişin görülmesiyle birlikte diş sağlığı için ilk adımları da atmak gerekiyor. İlk dişle birlikte yapılan ilk muayenenin önemine dikkat çeken Uzm. Dt. Işıl Kırgız Karahasanoğlu, “Uzun dönemde ise düzenli diş hekimi kontrolleriyle çürüksüz ve sağlıklı dişlerin temelleri atılmış olur” diyor.
#BebekÇocukların en sevdiği şey şekerleme ve abur cubur yemek olsa da konu diş hekimine gitmek olduğunda ayakları geri gidebiliyor. Oysa okul çağındaki çocukların ağız hijyeni konusunda alışkanlık kazanması tam da bu yaşlara denk geliyor. Çocukluk çağındaki çürükler sebebiyle süt dişi enfeksiyonlarının sık görüldüğünü ve bu tip diş enfeksiyonlarının da zamanından önce kayıplara sebep olabileceğini söyleyen Diş Hekimi Gözde Anıl Gürbüz, ailelerin çocuklarının ağız sağlığını yakından takip etmesi gerektiğini belirtti, öneriler paylaştı.
#ÇocukBebeklikten yetişkinliğe kadar iyi diş bakımı uygulamak, bir kişinin dişlerini ve diş etlerini sağlıklı tutmasına yardımcı olmasında önemli etken olduğunu söyleyen Dt.Pertev Kökdemir, çocuğun dişlerini ve diş etlerini sağlıklı tutmaya yarayacak bilgiler paylaştı.
#Süt DişiBebekler ilk altı aylık dönemden sonra ateş, halsizlik, huysuzluk ve salya akıntısı gibi sıkıntılar yaşadığı kabus dolu günlere geçiş yapabiliyor. Böyle sorunlarla karşılaşmaya başladıysanız telaşlanmayın! Bebeğinizin diş çıkarma zamanı gelmiş demektir. Peki, uygulayacağınız birkaç ipucunun bebeğinizi, dolayısıyla da sizi rahatlatacağını biliyor musunuz?
#Süt DişiSevgili Hürriyet okurları...‘Serkan Kızılbayır ile Yan Koltuk’ sohbetlerimizde kendi mesleğinde başarılı isimleri ağırlamaya devam ediyoruz. Çalışma hayatında başarılı olan her konuktan yeni bilgiler öğreniyoruz. Bu hafta Acıbadem Ankara Hastanesi doktorlarından ‘Dr. Dt. Itır Aydıntuğ’ konuğum...
#Serkan KızılbayırEski masallarda ve destanlarda 'tiş'' şeklinde geçen diş sözcüğü öz Türkçedir. Yemeklerin çiğnenmesini ve daha kolay öğütülmesini sağlayan, ağzın içinde yer alan, sert ve beyaz parçalara diş denir. Sarımsak ve karanfil gibi yiyeceklerin tanelerine de diş adı verilir. Dişlemek ise ısırmak anlamına gelir. Diş kelimesi eş sesli midir? Sözlük ve yan anlamı nedir? İşte tüm merak edilen detaylar.
Yakın zamanda, çocuğunuzun kanal tedavisi görmesi gerekebileceği size söylenmiş olabilir. Bu durumdan dolayı endişe ediyorsanız; çocuklarda kanal tedavisi, tedavinin önemini, kök kanalının neden diş çekiminden daha iyi bir seçenek olabileceğini ve diş çekiminden ne beklenebileceğini detayları ile derledik.
Bebeklerin gelişim süreci içerisindeki en önemli hususlar arasında diş çıkarma geliyor. Bu konuda kaçıncı aydan sonra bebeklerin diş çıkardığı anne ve babaların merak ettiği konular içerisinde yer almaktadır. Peki, bebeklerde ilk hangi diş ne zaman, hangi ayda ve nasıl çıkar? Bebeklerde ilk diş çıkarma kaç gün sürer detayları ile derledik.
#BebekÖz Türkçe kelimelerden biri olan süt, günümüzde hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılır. Annelerin bebeklerini emzirdikleri beyaz renkli sıvıya süt denir. Bu kelime özellikle gençler arasında benzin ve mazot anlamında da kullanılır. Süt ile başlayan kelimeleri harf sayısına göre derledik.
#Eğitimİnsanoğlu beş bin yıldan uzun süredir süt tüketmektedir. Yaşam mucizesi olarak nitelenebilecek önemde bir besin değerine sahip süt ve süt ürünleriyle alakalı her şeyi bilmek isteyen insanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Sizin için Süt ürünleri nelerdir? Fermente, konvensiyonel, fırınlanmış ve probiyotik süt ürünlerinin isimleri, özellikleri ve faydalarını derledik.
#Süt ÜrünleriBebeklerde diş çıkarma süreci biraz sancılı geçebiliyor. Bu da zaman zaman ebeveynleri zorlayabiliyor. Sağlıkı bir bebekte diş çıkarma dönemi ortalama 6. veya 7. ayda başlıyor. Tabii bu süreç bebekten bebeğe değişebiliyor. Peki bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir? Diş çıkarma sürecinde dikkat edilmesi gerekenler...
#Bebeklerde Diş ÇıkarmaBadem sütü, inek sütüyle ilgili tüm problemlerin kaynağı olan laktoz içermediğinden özellikle laktoza alerjisi olanlar için büyük bir avantaj sağlıyor. Badem sütünün düşük protein, kalsiyum, fosfor ve E vitamini içeriğiyle besleyici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vedat Göral, "İçeriğindeki folat, yağ asitleri, serotonin seviyesini artırarak depresyon ve kaygıyı azaltmaya ve mutluluk vermeye yardımcı olur" dedi.
#Badem SütüBADEM sütü, inek sütüyle ilgili tüm problemlerin kaynağı olan laktoz içermediğinden özellikle laktoza alerjisi olanlar için büyük bir avantaj sağlıyor. Badem sütünün düşük protein, kalsiyum, fosfor ve E vitamini içeriğiyle besleyici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vedat Göral, "İçeriğindeki folat, yağ asitleri, serotonin seviyesini artırarak depresyon ve kaygıyı azaltmaya ve mutluluk vermeye yardımcı olur" dedi.
#Prof. Dr. Vedat GöralDiş sağlığı her yaşta büyük önem taşıyor. Bu nedenle çocuklarda ilk dişin görülmesiyle birlikte diş sağlığı için ilk adımları da atmak gerekiyor. İlk dişle birlikte yapılan ilk muayenenin önemine dikkat çeken Uzm. Dt. Işıl Kırgız Karahasanoğlu, “Uzun dönemde ise düzenli diş hekimi kontrolleriyle çürüksüz ve sağlıklı dişlerin temelleri atılmış olur” diyor.
#Bebek“İnsanın anavatanı çocukluğudur” demiş Epictetus. Dişlerimizin ana vatanı ise anne karnıdır. Ortalama altı aylıkken ağızda görülmeye başlayan dişlerimizin oluşumu çenelerimizin içinde, doğmadan önce başlar ve hayatımız boyunca alışkanlıklarımızın izlerini taşır. Çocuklarımız biraz büyüyüp kendi bedeni hakkında karar alacak duruma gelene kadar ağız sağlığı için önemli bir dönem geri gelmemek üzere hızla geçmiş olur. Peki neler yapabiliriz onlar için?
#Diş SağlığıÇocuklar ve aileleri için en üzücü durumlardan biri de diş travması nedeniyle çocuğun dişinin kırılması, yer değiştirmesi ya da tamamen yerinden çıkmasıdır. Diş travmalarında, travmanın şekli ve boyutu ne olursa olsun en kısa sürede mutlaka bir diş hekimine, mümkünse bir pedodonti uzmanına başvurulması gerektiğini belirten Diş Hekimi Zafer Kazak, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#DişÇocukların en sevdiği şey şekerleme ve abur cubur yemek olsa da konu diş hekimine gitmek olduğunda ayakları geri gidebiliyor. Oysa okul çağındaki çocukların ağız hijyeni konusunda alışkanlık kazanması tam da bu yaşlara denk geliyor. Çocukluk çağındaki çürükler sebebiyle süt dişi enfeksiyonlarının sık görüldüğünü ve bu tip diş enfeksiyonlarının da zamanından önce kayıplara sebep olabileceğini söyleyen Diş Hekimi Gözde Anıl Gürbüz, ailelerin çocuklarının ağız sağlığını yakından takip etmesi gerektiğini belirtti, öneriler paylaştı.
#ÇocukÇocuk diş hekimliği olarak da bilinen pedodonti, doğumdan itibaren daimi dişlenme tamamlanana kadar geçen süreçte bebek, çocuk ve genç erişkinlerin ağız ve diş sağlığı ile ilgilenen diş hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır. Diş Hekimi Zafer Kazak, bebeklerde görülen diş problemlerine dikkat çekiyor.