Süreyya Üzmez haberleri sayfasında Süreyya Üzmez hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 89 Süreyya Üzmez haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
SEKTÖRDEKİ yolcuğunda gastronomi ve yemek kültürü üzerine önemli çalışmalara imza atan, balık restoranı Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez, Ankaralı okuyucularıyla bir araya geliyor. Üzmez, aralarında ünlü sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş adamlarının yer aldığı Trilye müdavimlerinin özel anılarını ve lezzet sıralarını kaleme aldığı “Trilye’nin Oltasına Takılanlar” isimli kitabını imzalayacak.
#GazetehaberleriTrilye, balık ve deniz ürünleri dendiğinde sadece Ankara’da değil, ülkemiz genelinde ilk akla gelen restoranlardan biri. Süreyya Üzmez’in, yarbaylığa terfi etmesine altı ay kala orduyu bırakıp açtığı restoran, 2002’den bu yana sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş dünyası da dahil sayısız müdavim edindi. Üzmez, işte o müdavimlerle olan anılarını ‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar 1’ adlı kitabında paylaşıyor.
#Süreyya ÜzmezÜnlü balık restoranı Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez ‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar’ isimli son kitabında aralarında ünlü sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş adamlarının yer aldığı Trilye müdavimlerinin en özel anılarını ve lezzet sıralarını kaleme aldı.
#ANKARAHangi alanda olursa olsun, merdivenleri ağır ağır çıkmış, kimliği, kişiliği oturmuş ve ardından gelen şöhreti özümsemiş kişilere saygı duyuyorum. Benim için Şef Mehmet Yalçınkaya da bu isimlerden. Kendisiyle yıllar önce genel şefliğini üstlendiği otelin deniz ürünleri ve meze ağırlıklı restoranında tanışmıştık.
#Müge AkgünAnkara’da balık restoranlarının ne kadar iddialı olduğunu herkes bilir. Etrafında deniz olmamasına rağmen balığın en tazesi ve lezzetlisi genelde önce Ankara’ya gönderiliyor. Ulaştığı gibi de işinin ehli restoranlarda layıkıyla pişiriliyor, doğru servis ediliyor. Şehirde yaşayan diplomatlardan ünlülere müdavimi bol balıkçılar hangileri, jürimize sorduk; başkentin en iyi balıkçılarını seçtiler...
#BalıkHatay Büyükşehir Belediyesi, şehrin yemek kültürünün dünyaya tanıtılması için gastronomi alanındaki uzmanları, önemli şefleri bir araya getirdi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Hatay farklı kültürlerin yüzyıllardır bir arada yaşadığı bir şehir. İlk tarımın başladığı yerlerden. Mezopotamya’nın tam bağrında. Bize atalarımızdan kalan mirası geleceğe taşımak istiyoruz” diye konuştu.
#HataySoğukta yağlandıkça lezzetlenen balıklar, deniz mahsullü mezeler... Birbirinden güzel balıkçıları jürimize sorduk. Bazısı manzarasıyla, bazısı fiyat-lezzet dengesiyle, bazısı da kendine özgü pişirme teknikleriyle öne çıkıyor...
#GazetehaberleriGüvenle balık yediğim, tekrar tekrar gittiğim yerlerin sayısı sanıyorum 10’u aşmaz. Deniz ürünlerinin ve balığın tazeliği benim için özellikle önemli. Alerjik bir bünyem var, vücudum hemen tepki veriyor, herkesten çok daha kolay zehirleniyorum. Yakınlarım buna ‘iş kazası’ diyor! İstanbul, Gelibolu, Urla, Çeşme ve Antalya’da güvendiğim yerler tabii ki var. Ama Ankara balıkçılarının yeri ayrı. Trilye, Kalbur, Fevzi Hoca üçlüsüne bu yıl yeni keşfim Taka da eklendi. Neyse ki İstanbul’da Fevzi Hoca’nın şubesi var. Şimdi Trilye özlemi de bitecek gibi görünüyor.
#Müge AkgünBalık sezonunun açılışını kutlamak için onlardan birine uğramanız şart. Kimi özel sosla pişiriyor, kimi yanına salata, soğan halkası ekliyor. Önden çorba, fazladan karides, kalamar söylemek size kalmış. Türkiye’nin dört bir yanından en iyi balık-ekmekçileri jürimize sorduk.
#BalıkEskişehir kuşkonmaz, Antakya zahter, Karaburun sarı kulak botarga, Kastamonu siyez, Mersin deniz yosunu ve havyarı, Fethiye ıstakoz, Manisa kuzu göbeği mantarı, Karayaka kuzu, Artvin Gorcola peyniri, Erzincan deri tulum, Edirne eski kaşar, Trakya, Kapadokya, Ankara ve Ege’den şaraplar, sanat yapıtı gibi kadehler... Ve güncel sanatın önde gelen isimlerinden Ardan Özmenoğlu’nun küçük bir sanat objesi olarak hazırladığı menü kartı.
#Müge AkgünSEKTÖRDEKİ yolcuğunda gastronomi ve yemek kültürü üzerine önemli çalışmalara imza atan, balık restoranı Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez, Ankaralı okuyucularıyla bir araya geliyor. Üzmez, aralarında ünlü sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş adamlarının yer aldığı Trilye müdavimlerinin özel anılarını ve lezzet sıralarını kaleme aldığı “Trilye’nin Oltasına Takılanlar” isimli kitabını imzalayacak.
#GazetehaberleriTrilye Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez, denizlerin ve deniz ürünlerinin korunması amacıyla ‘Mavi Vatan’ adlı bir kampanya başlattıklarını belirterek balıkçılara, “Tuttuğunuz balık normal ebatının altındaysa denize geri bırakın. Videosunu, faturasıyla birlikte gönderin, ben ödeyeceğim” çağrısında bulundu. Üzmez, ‘Mavi Vatan’ kampanyasının detayını Hürriyet Ankara’ya anlattı:
#ANKARATrilye, balık ve deniz ürünleri dendiğinde sadece Ankara’da değil, ülkemiz genelinde ilk akla gelen restoranlardan biri. Süreyya Üzmez’in, yarbaylığa terfi etmesine altı ay kala orduyu bırakıp açtığı restoran, 2002’den bu yana sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş dünyası da dahil sayısız müdavim edindi. Üzmez, işte o müdavimlerle olan anılarını ‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar 1’ adlı kitabında paylaşıyor.
#Süreyya ÜzmezÜnlü balık restoranı Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez ‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar’ isimli son kitabında aralarında ünlü sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş adamlarının yer aldığı Trilye müdavimlerinin en özel anılarını ve lezzet sıralarını kaleme aldı.
#ANKARA