Yüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiSunar Kural Aytuna, eski bir gazeteci. Hürriyet, Radikal ve Cumhuriyet dahil pek çok gazetede muhabir ve yazar olarak çalıştı. Uğur Sunar adıyla yemek yazıları yazdı. Kaç ödül aldığını hatırlamıyor. Bu kadar değil, yıllarca belgesel film çekti, bahçe ve gezi yazıları yazdı. En önemlisi, kendini bildi bileli yemek pişirdi, yedi ve dostlarıyla paylaştı. ‘Soğan Öldü Yaşasın Yemek’i okuyun. Aytuna’nın yazıları en az yemekleri kadar lezzetli.
#Sunar Kural AytunaFotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz'ın "Kadın Yönetmenlerimiz" adlı sergisi 7 Mayıs'tan başlayarak Ankara Kavaklıdere Sineması Fuayesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 7. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamındaki sergide yeralan fotoğraflarda Türk sinemasının 15 kadın yönetmeni evlerindeki doğal halleriyle görüntülenmiş. Sergi, 16 Mayıs tarihine kadar sürüyor.