sumak haberleri sayfasında sumak hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 750 sumak haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Salataların ve mezelerin vazgeçilmezi sumak, renkli ve ekşi tatlı bir baharat olarak mutfak kültürümüzde sıklıkla kullanılıyor. Çalı görünümlü sumak ağacından toplanarak top sumak olan kurutulan bu faydalı ve lezzetli bitki, kurutulduktan sonra çekilerek sofralarımıza konuk oluyor. Peki, top sumak nasıl çekilir, sumak hangi yemeklerde ve nasıl kullanılır? İşte sumak ve top sumak hakkında işinize yarayacak pratik bilgiler...
#SumakHer bir besinin birbirinden farklı faydası bulunmaktadır. Özellikle kullanılacakları yere bakıldığında sumak suyu da faydalı besinlerden bir tanesidir. Sumak suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Sumak suyu içmenin ve sürmenin saç ile cilde yararları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sumak SuyuTürk mutfağının en çok tercih edilen baharatlarından olan sumak, deyim yerindeyse değdiği her tarifi güzelleştiriyor. Hafif ekşimsi lezzetinin yanı sıra sumağın sağlığa da iyi geliyor. İşte sumak hakkında merak edilen her şey….
#Sumağın FaydalarıTÜRKİYE'de, koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından sosyal medyada salgına karşı iyi geldiği paylaşımlarının yapılmasıyla sumak satışlarında artış yaşandı. Vatandaşların talebiyle sumakta fiyat artışı da yaşanırken, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, bağışıklığı güçlendiren ancak koronavirüs tedavisinde etkin bir rolü olmayan sumağın, fazla tüketilmesinden kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.
#KoronavirüsTürkiye'de, Corona Virüsü vakalarının görülmesinin ardından sosyal medyada salgına karşı iyi geldiği paylaşımlarının yapılmasıyla sumak satışlarında artış yaşandı. Vatandaşların talebiyle sumakta fiyat artışı da yaşanırken, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, bağışıklığı güçlendiren ancak Corona Virüsü tedavisinde etkin bir rolü olmayan sumağın, fazla tüketilmesinden kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.
#SumakSumak çayı, sumak suyu derken son günlerde Corona virüse karşı silah olarak gündeme gelen sumak, faydaları ile araştırılmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz hafta gündeme gelmesinin ardından pek çok vatandaşın evinde hazırlığa koyulduğu sumak suyu ve sumak çayı tarifi, bazı vatandaşlar tarafından ise yeni keşfediliyor. Peki, sumak nedir ve faydaları nelerdir? İşte, sumağın faydaları ve kullanımı hakkında merak edilen bazı bilgiler ve faydaları
#SumakSosyal medyada Corona virüse iyi geldiğine dair videoların paylaşılmasıyla araştırma konusu olan 'Sumak faydaları', sağlığını korumak isteyenlerin gündeminde yer alıyor. Vücut bağışıklığını arttıran bir özelliğe sahip olan sumağın faydaları arasında anti mikrobiyel nitelikler de yer almaktadır. Kilo vermek isteyenler için de kullanılabilen sumak, aynı zaman yemeklere de lezzet veren bir baharat çeşididir. Peki, Sumağın faydaları ve zararları nelerdir? İşte, kullanmadan önce okumanız gereken sumak faydaları
#SumakSon günlerde sumak suyu ile gündemde yer alan sumağın faydaları saymakla bitmiyor. Kan şekerini dengeleyici bir etkiye sahip olan sumak bitkisi, idrar söktürücü, solunum sistemini rahatlatıcı ve ateş düşürücü etkilere sahiptir. Sumak faydaları arasında anti mikrobiyal özellik ise dikkat çeken unsurlardan birisidir. Adet düzensizliği olanlara da tavsiye edilen sumak, anne sütünü destekleyici özelliğe sahiptir. İşte, mucizevi bitki sumak faydaları ve sumak suyu ile yapılabilecek olan kür bilgileri
#SumakTürk mutfağının sevilen baharatlarından olan sumağın 150’den fazla çeşidi bulunuyor ve sadece iki türü zehirsiz… Toplandıktan sonra kurutulup toz haline getirilen sumak mayhoş tadıyla kolayca ayırt ediliyor. Peki, bu hoş kokulu baharatın faydalarını biliyor musunuz?
#SumakHepimiz formumuzu korumak, daha güzel görünebilmek, sağlığımızı düzeltmek ya da kaybetmemek için birçok şey tüketiyoruz, belki de ürünler kullanıyoruz. Peki, sumağın tüm bunlar için faydalı bir baharat olduğunu biliyor muydunuz? Diyetisyen Deniz Zünbülcan, geçmişten günümüze birçok hastalığın tedavisinde kullanılan sumağın yararlarını ve nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.
#Sumak Nerelerde KullanılırMutfağımızın vazgeçilmezlerinden olan patatesle tanışmamız 19’uncu yüzyıla dayanıyor. Bu lezzetli kök sebzenin her hali güzel; ister kızartmasını yapın, ister haşlayın, etlerin yanında ya da diğer sebzelerle kullanın... Ama kumpirin yeri ayrı. Ateşte pişmiş patatesin içi çeşitli peynirler, soslar ve salatalarla doldurularak hazırlanıyor. Ve elbette tadına doyum olmuyor. Şef Ali Dövenci evde rahatlıkla yapabileceğimiz kumpir tarifleri verdi.
#Ece Su MeteMasterChef tantuni tarifi izleyiciler tarafından araştırılıyor. Mersin'in meşhur lezzeti tantuniyi evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Yanında acı biber turşusu ve ayranla da enfes bir menü oluşturabilirsiniz. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz pratik tantuni tarifi ve malzemelerini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Tantuni TarifiHakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Kurudere köyü, terör olayları nedeniyle 1995 yılında boşaltıldı. Bölgede huzur ortamının sağlanmasıyla birlikte vatandaşlar köylerine gidip ceviz, üzüm ve sumak hasadı yaptı. Doğup büyüdüğü köyünü 29 yıl sonra görmenin mutluluğunu yaşayan Nihat Arslan (54), "Huzur ortamının sağlandığı köyümüze artık kalıcı dönmek istiyoruz" dedi.
#HakkariMasterChef Manisa kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa kebabı, özellikle Manisa, İzmir ve Aydın yöresinde yapılan pideli köfte çeşididir. Domates, sivri biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak kebabın üstüne tereyağı veya sumak eklenir ve altına pide konularak sunulur. Peki, orijinal Manisa kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte Manisa kebabı tarifi ve malzemeleri..
#Masterchef Manisa KebabıYaz mevsiminde aşırı kilolu olmak zorlayıcı olabilir. Kilolu kişiler uygulayacakları basit değişikliklerle bu sıcak günleri daha kolay geçirebilir. İşte hem rahat etmemizi hem de sağlıklı kalmamızı sağlayacak bazı ipuçları: “Tabağınıza daha çok salatave sebze alın. Yemeklerin yanında maden suyu için.”
#Dr. Ayça Kayaİstanbul’un en iyi ve en eski kasaplarından olan Elmaslar Kasabı, Eminönü’ndeydi. Gastronomi kültürümüzün önemli bir değeri kapanmış. Başka yerde olsa isyan çıkar ama bizde kimse sesini çıkarmıyor. Adana Ocakbaşı Suadiye’deki yeni şubesinde de lezzetten ödün vermiyor, BeBe İçli Köfte ve Sinem Dondurma ise çok iyi...
#Vedat MİLORPatlıcan mutfağımızın en sevilen sebzelerindendir. İyi, lezzetli pişirilirse tadından yenmez sofralar kurulur. Lezzetinin yanı sıra lifli yapısı, içerdiği vitamin ve mineraller nedeniyle çok da besleyicidir. Hele yaz mevsiminde yeri ayrıdır. İster kızartmasını yapın, ister kebabını ya da çorbasını... Bugün size hepsi birbirinden güzel üç farklı patlıcanlı tarif vereceğim.
#Sahrap SoysalMüzik kariyerine tam 20 yıl önce başlamıştı ama yeni jenerasyon onu daha çok başrol oynadığı dizilerden tanıyor. Keremcem şimdi ‘6’ ismini verdiği yepyeni bir albümle karşımızda. Şarkıları üniversiteden beri tanıştığı eski dostlarıyla yazmış ve çok da heyecanlı. “Şarkı söylemeyi, konserleri özledim” diyor. Keremcem’le buluştuk, kariyerini, resme olan tutkusunu, aşkı ve nasıl bu kadar fit kalabildiğini konuştuk.
#KeremcemMasterChef'te dün akşam kim kazandı? sorusunun yanıtı dün geceki mücadele sonrası belli oldu. Ana kadro seçimlerine devam eden MasterChef Türkiye'nin 22 Temmuz tarihli son bölümünde, 8 yarışmacı adayı önlüğü kazanmak için ikili turda karşı karşıya geldi. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in ilk turda istediği 'aşure' tatlısını en iyi yapan yarışmacılar yaratıcılık etabına yükseldi. Gecenin yaratıcılık etabında ise ana malzeme sumak oldu. İki etabı da başarı ile geçerek şeflerden tam not alan bir isim MasterChef 10. yarışmacı olarak ana kadroya girdi. Peki, MasterChef'te ana kadroya kim girdi, 10. yarışmacı kim oldu? İşte, 22 Temmuz Pazartesi MasterChef'te 10. önlüğü kazanan isim ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef 10. YarışmacıGeçen hafta size Maçakızı’ndaki Med Bodrum festivalinden bahsettim. Sanat, müzik, sürdürülebilirlik ve gastronomi festivalin konu başlıklarıydı. Bu haftaki yazım sadece bu etkinliğin gastronomi kısmı üzerine. Dünyaca ünlü konuk şeflerin elinden tattığım lezzetlerin arasında olağanüstü bir yumurta da vardı, fermente yerelması mantı da…
#Vedat MilorDünyanın lider İnternet Değişim Noktası (IX) operatörü DE-CIX’in Türkiye Bölge Direktörü Bülent Şen, işletmelere yönelik birbirine bağlantı hizmetlerinin ve yakın dönemde genişletip yeniden yapılandırdığını duyurduğu İş Ortağı Programının avantajlarını anlatıyor.
#Sponsorlu İçerikHaşlanmış kuru fasulye ile hazırlanan piyaz, ana yemeklerde sofraları süsleyen mezelerden biri. Farklı şekillerde hazırlanan piyazın yapılışı da çok kolay. Ayrıca dilerseniz yumurtalı olarak da hazırlayabilirsiniz. Peki piyaz nasıl yapılır? İşte piyaz tarifi...
#Piyaz Nasıl YapılırBu hafta Mabel Matiz, Zorlu PSM’de; Lara Di Lara, Rene Lokal İzmir’de; Levent Yüksel, Jolly Joker Ankara’da sahneye çıkacak. Yerli synth-pop grubu Jakuzi aynı gün iki kez Salon İKSV’de konser verecek. Ramazan ayına özel ücretsiz konserlerse İstanbulluları bir araya getiriyor.
#Uygar TaylanBesleyici ve lezzetli bir çorba ramazan ayının en çok tercih edilen yemeği. Yapması pratik olsa da temel kuralları bilmeyenler için kıvamı tutturmak ya da miktarı ayarlamak bazen sorun olabiliyor. Yazarımız Gülay Barbaros Altan farklı yapım tekniklerini anlattı, Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi de birbirinden özel çorba tarifleri verdi.
#ÇorbaVejetaryen ya da vegan beslenmeye ilgi duyan, bu işe yeni başlayanlar için buzdolabı ve kilerin dönüşümü, sık kullanılan malzemelerin değişimi zorlu bir süreç. Ben de alışveriş listenize ilham vermesi için kendi vazgeçilmezlerimi kategorilere ayırdım ve iki besleyici tarifimi ekledim.
#BitkiKarnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros AltanGribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ Tezer