2. Abdülhamit döneminde Galatasaray Karakolu’nun bulunduğu bölgede inşa edilen Hamidiye Çeşmesi, imar çalışmaları nedeniyle bulunduğu yerden alınarak Galatasaray Lisesi duvarına monte edildi ve demir kafesle koruma altına alındı. Ancak çeşme burada harabeye döndü.
#GazetehaberleriFatih Draman semtinde oto lastikçi dükkanının bahçesindeki 500 yıllık tarihi şapel içler acısı halde. Halen önemli bir kısmı sağlam olan ve 1500'lü yıllarda yapıldığı değerlendirilen tarihi şapel, dükkan işletmecisi tarafından lastikleri muhafaza etmek için kullanılıyor.
#Fatih Dramanİstanbul'da Fatih'e bağlı Draman semtinde semtinde oto lastikçi dükkanının bahçesindeki 700 yıllık tarihi şapel içler acısı halde. Halen önemli bir kısmı sağlam olan ve 1300'lü yıllarda yapıldığı değerlendirilen tarihi şapel, dükkan işletmecisi tarafından lastikleri muhafaza etmek için kullanılıyor.
#İstanbulSon dakika haberler...İstanbul'da Fatih'e bağlı Draman semtinde semtinde oto lastikçi dükkanının bahçesindeki 700 yıllık tarihi şapel içler acısı halde. Halen önemli bir kısmı sağlam olan ve 1300'lü yıllarda yapıldığı değerlendirilen tarihi şapel, dükkan işletmecisi tarafından lastikleri muhafaza etmek için kullanılıyor.
#İstanbulİSTANBUL’un en gözde yerlerinden Haliç’e yapılacak olan Yat Limanı ve Kompleksi’nin proje ayrıntıları belli oldu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım projenin İstanbul'un turizm potansiyeline katkı sağlayacağını söylerken Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu ise Haliç'in kültürel dokusunun ortadan kalkacağını savundu.
İstanbul, bu yılın Avrupa Kültür Başkenti. Yedi tepeli şehir, Avrupa’nın kültür başkentliğini bugün Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak resmi törenle ilan ediyor. Görkemli açılışa 300 sanatçı katılacak ve Avrupa Kültür başkentliği Taksim, Kadıköy, Beylikdüzü, Sultanahmet, Pendik ve Bağcılar’da verilecek halk konserleriyle kutlanacak.
İstanbul'un Sultanahmet semtindeki At Meydanı'nda bulunan ve 3 bin taştan yapılan çok güçlü bir mıknatısın kenti yüzyıllardır depremden koruduğunu biliyor mudunuz? Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi, kültür tarihi araştırmacısı Süleyman Faruk Göncüoğlu "İstanbul'un İlkleri ve Enleri" adlı kitabında İstanbul'u türlü belalardan koruduğuna inanılan 15 tılsımlı anıta yer veriyor.
Bugün, İstanbul’un kuytularında, tarihin derinliklerinde kalmış tekke ve türbelere bir yolculuk yapacağız. Kentin çevresinde ilk Müslümanların oturmaya başladığı 1330’lardan 1925’e kadar toplum hayatında vazgeçilmez bir konumdaydılar. Osmanlı modernleşmesinin başlangıcından ve özellikle Tanzimat döneminden itibaren eski güç ve etkilerini kaybettiler.