Tempo'dan çarpıcı hava fotoğrafları

Güncelleme Tarihi:

Tempodan çarpıcı hava fotoğrafları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2013 04:37

Tempo dergisi, eylül sayısını ağırlıklı olarak İstanbul’a ayırdı. Derginin bu ayki özel dosya konusu, İstanbul’da yürüyen dev projelere gökyüzü fotoğraflarıyla yeni bir bakış açısı kazandırıyor.

Haberin Devamı

İstanbul’un yapımı süren tartışmalı projelerini havadan görüntüleyen dergide; Kuzey Ormanları’na yapılan 3’üncü köprü yolu, Çamlıca Tepesi’nin yeşil alanına inşa edilen Çamlıca Camii, Yenikapı ve Maltepe sahillerine yapılan dev dolgular, UNESCO ile kriz yaratan Haliç Metro Geçiş Köprüsü ve Ali Sami Yen Stadı ile Şişli Likör Fabrikası arazileri üzerinde yükselen kulelerin fotoğraflarını görmek mümkün.
Derginin İstanbul ağırlıklı özel sayısında ayrıca; arapsaçına dönen Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi, tarihçi ve rehber Saffet Emre Tonguç eşliğinde İstanbul mahalleleri, küçük esnafa destek için Facebook’ta kurulan ‘Beyaz Yakalılar Bişi Yapsa’ grubu, Berna Tükel Yılmazçetin’in çizimleriyle ‘Bir mimarın İstanbul hayali’, Paris’ten Londra’ya tartışmalı kent projeleri ve eski İstanbul fotoğraflarıyla edebiyatın buluşması da yer alıyor.
Ergenekon’dan Cate Blanchett’a
Türkiye tarihinin en önemli davalarından Ergenekon’dan çarpıcı izlenim ve kareler, Başbakan Erdoğan’ın “Başbakanlık ofisine gittiğimde, Dolmabahçe’de, Kadıköy’den gelenlerin durumunu görüyorum. Benim değerlerimle uyuşan şeyler değil” sözlerinin muhatapları ile röportajlar ve sinema dünyasından yönetmen Ferzan Özpetek ile oyuncu Cate Blanchett özel röportajları da Tempo’nun son sayısında.
‘İstanbul’un ‘İlk’leri ve ‘En’leri’
Tempo’nun bu ayki eki ise, ‘İstanbul’un ‘İlk’leri ve ‘En’leri’. Sanat tarihçisi Süleyman Faruk Göncüoğlu’nun aynı isimli kitabından derlenen ek, tarihi 8 bin 500 yıl öncesine uzanan kenti daha iyi tanımak için rehber niteliğinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!