Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2010 11:08

Dünyanın alanında en büyüğü olan Frankfurt Kitap Fuarı'nın bu seneki 'Onur Konuğu' bağımsızlığının 200. yılını kutlayan Arjantin olacak. 6-10 Ekim tarihleri arasında 62. kez düzenlenecek fuara Türkiye de zengin bir etkinlik programıyla katılıyor.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük kitap fuarı ve yayıncılık sektörünün en büyük uluslararası buluşma noktası niteliği taşıyan Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı, 6-10 Ekim tarihleri arasında 62. kez edebiyatın sihirli dünyasına kapılarını aralayacak. İlk üç gününü sektör temsilcilerine ayıran fuarın son iki günü tüm ziyaretçilere açık olacak. 2008 senesinde 'Konuk Ülke' unvanıyla katıldığı fuara Türkiye bu yıl da zengin bir etkinlik programıyla katılacak. Bu senenin 'Konuk Ülkesi' ise Güney Amerika'nın 'tango'su ve futbol dünyasına kazandırdığı ünlü isimleri ile Arjantin.



ORGANİZASYON KOMİTESİ
2008'de 'Konuk Ülke' olarak katıldığı Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye'nin sanat, edebiyatının dışa açılımı ve tanıtımı çalışmalarında yakalanan başarının devamı için 2010 yılı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nün eşgüdümünde Türkiye Yayıncılar Birliği, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Türkiye Yazarlar Birliği temsilcilerinin yer aldığı 11 Ulusal Organizasyon Komitesi kurularak yürütüldü.

ÖNEMLİ BİR FIRSAT
Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye ulusal standı bu yıl Hol 5.1 C974'de 300 m2 ve çocuk kitapları bölümünde Hol 3.0 K381 50 m2 olmak üzere, toplam 350 m2'lik bir alanda etkinliklerini gerçekleştirecek. Türkiye ulusal standı ve çocuk kitapları bölümünde Türkiye'den gelen yayıncılar, yayınlarını tanıtacak ve telif hakları alışverişinde bulunacaklar. Öte yandan bu yıl, 7 telif hakları ajansının da fuara katılımı sağlandı. Telif ajanslarının fuara katılması özellikle Türk yazarlarına, yayıncılarına ve çevirmenlerine yeni dış bağlantılar kurması ve dışa açılmanın en büyük ayağını oluşturması açısından büyük önem taşıyor.

HER GÜN ETKİNLİK
Ulusal Organizasyon Komitesi tarafından hazırlanan program çerçevesinde her gün fuar alanında paneller, okuma etkinlikleri ile kültürel ve sektörel tanıtım faaliyetlerinden oluşan 18 etkinlik gerçekleştirilmesi planlandı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul B.B.Kültür AŞ ve Avrupa Kültür Başkenti İstanbul 2010 Ajansı etkinlikleri de Türkiye Ulusal Organizasyon etkinlikleri içerisine alınarak sektörel katılımın genişlemesi sağlandı.

SERGİ GEZİLECEK
2010 Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı Türkiye etkinlikleri kapsamında İngilizce olarak yazarlar, yayıncılar ile çocuk çizerler kataloğu fuarda ilgililere dağıtılmak üzere hazırlanıp bastırıldı. Türkiye ulusal standında 6 Ekim Çarşamba günü Ulusal Komite ve sektör temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenecek basın toplantısının ardından 'Books Odissey Plus Sergisi' gezilip, katılımcılara bir kokteyl verilecek. Sergi, fuar süresince ziyaretçilere açık olacak.



GENİŞ KATILIM
Fuara, aralarında Doğan Hızlan, Müge İplikçi, Ümit Yaşar Gözüm, Onur Bilge Kula, Aslı Tohumcu, Metin Celal, Münir Üstün, Nevzat Bayhan, Abdullah Uçman, Nalan Barbarosoğlu, Ahmet Büke, Enver Ercan, Ali Ural, Adnan Özer, Yavuz Ekinci, Gonca Özmen, Enis Batur, Beşir Ayvazoğlu, Hayati Bayrak, Haydar Ergülen, Ömer Erdem, Şeref Bilsel, Erhan Afyoncu, Sezer Duru, Roni Margulies, Mıgırdiç Margosyan, Süleyman Faruk Göncüoğlu ve Mine Söğüt'ün de bulunduğu yayıncı, akademisyen, şair ve yazarlar katılacak.

İLGİNÇ KONUKLAR
Özgürlük adlı yeni romanıyla Amerika ve Almanya'da en çok satanlar listesinde bulunan Amerikalı yazar Jonathan Franzen bu sene fuara katılacak ünlü yazarlardan biri. 1959 doğumlu Amerikalı yazarın yanı sıra bu sene fuarın ilginç bir konuğu daha var. Kolombiya cumhurbaşbakanlığına adayken 2002 senesinde gerillalar tarafından kaçırılan ve 6 yıl boyunca esir olarak tutulduktan sonra düzenlenen başarılı bir operasyonla kurtarılan Ingrid Betancourt, esaret altındaki 6 yılını anlattığı kitabını Frankfurt Kİtap Fuarı'nda tanıtacak. Alman edebiyatının ünlü ismi Günter Grass da otobiyografisinin üçüncü bölümünü oluşturan "Grimms Wörter" adlı kitabıyla fuarda olacak.



FUARIN TARİHÇESİ
Frankfurt Kitap Fuarı'nın tarihçesi 15. Yüzyıl'a kadar dayanıyor. 15. Yüzyıl'da Frankfurt yakınlarındaki Mainz kentinde yaşayan Johann Gutenberg'in matbaayı bulması, Frankfurt gibi ticari geçiş yollarının üzerinde bulan bir şehre bu anlamda 17. Yüzyıl'ın ortalarına kadar merkezi bir özellik kattı. O dönemde yaşanan politik ve kültürel değişim Frankfurt'un bu rolü 18. Yüzyıl'ın başlarında Leipzig'e kaptırmasına neden oldu. 1949 senesinde geçmişindeki bu geleneği tekrar canlandıran Frankfurt, 18-23 Eylül 1949'da 205 yayınevinin katılmasıyla ilk kitap fuarını düzenledi. Aradan geçen 62 yılda Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı dünyanın en büyük kitap fuarı oldu.



DİJİTAL İŞBİRLİĞİ
Her türlü bilgisayarda okunabilen bir bilgisayar dosya formatına sahip elektronik kitaplar (e-kitap) basılı kitaplara rakip olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Giderek artan internet kullanıcı sayısı, hızlı internet ağları, bilgisayarların daha fazla taşınır modeller olarak piyasa sürülmesi e-kitaplara olan ilgiyi artırıyor. Bu sektördeki gelişmeleri yakından takip eden fuar yönetimi bu sene Federal Ekonomi Telekomunikasyon ve Yeni Medya Birliği (BİTKOM) ile işbirliğine giderek fuar bünyesinde 'Frankfurt SPARKS' adlı bir proje geliştirdi. Proje çerçevesinde yayınevi, internet, bilişim sektörlerinden temsilciler bir araya getirilip yeni iş sahaları yaratılması hedefleniyor. 'Frankfurt SPARKS' başlığı altında bu sene fuarda 'Frankfurt Hot Spots' ve 'Frankfurt StoryDrive' projeleri tanıtılacak.

'E-KİTAP'A İLGİ ARTIYOR
Öte yandan BİTKOM tarafından yapılan açıklamada 2010 yılında bir milyon elektronik kitabın internetten indirilmesinin beklendiği belirtildi. Ortalama bir e-kitabın fiyatının 9.90 Euro oldugu belirtilen açıklamada, Almanya´da yılın ilk yarısında 470 bin e-kitabın internet kullanıcıları tarafından indirildigi bu sayının yıl sonuna kadar bir milyonu bulmasının beklendiği ifade edildi. Bu alanda faaliyet gösteren firmaların da cirolarını yüzde 17 artırarak 4.7 milyon Euro'ya çıkarttıklarını söyleyen BİTKOM Başkanı Achim Berg, "Taleplerin artması halinde e-kitapların fiyatları düşebilir. Daha hızlı internet bağlantıları sayesinde insanlar elektronik kitabı daha cazip buluyorlar. Teknolojik gelişmelerle bu sektör çok daha büyüyecek" diye konuştu.

BİNLERCE ETKİNLİK DÜZENLENECEK
Kapılarını 6 Ekim'de açacak olan Frankfurt Kitap Fuarı 10 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. İlk üç gününü yayıncılık sektöründe faaliyet gösteren firmalara ayıran fuar, son iki günde tüm herkese açık olacak. Fuar kapsamında yaklaşık 3000 etkinlik düzenlenecek. Dünya edebiyatının önemli isimlerinin Frankfurt'ta ağırlanacağı fuarda okuma etkinliklerine müzikal eserlerin görücüye çıktığı 3.1 J127'de numaralı salon da müzik de eşlik edecek.

GİRİŞTE ÖZEL GRUP VE ÖĞRENCİ İNDİRİMİ
Fuara giriş biletleri internet üzerinden de kredi kartı veya havale yoluyla temin edilebilecek. Yayıncılık sektörü dışındakilere kapılarını 9 Ekim Cumartesi ve 10 Ekim Pazar günü açacak fuarın giriş biletinin fiyatı günlük 14, iki günlük 20 Euro. 20 kişiden oluşan gruplar kişi başına giriş biletini 12 Euro'dan satın alabilecek. Cumartesi saat 09.00-18.30, pazar günü 09.00-17.30 saatleri arasında açık olacak fuarda öğrenciler indirimli tarifeden yararlanarak giriş için sadece 7 Euro ödeyecekler.



ÜCRETSİZ KİTAP ÖRNEKLERİ
Fuarda bu yıl 'bucbücher.de' ücretsiz kitap örnekleri basacak. Ziyaretçiler ücretsiz kitap örneklerinin sunulduğu kütüphanede yayınevlerinin listelerinden favori kitaplarını seçip, 4.0, A 1343 alanına kurulan 20 metre uzunluğundaki bir matbaa makinası sayesinde canlı olarak kitapların nasıl basıldıklarını görebilecekler. Bu yenilik buchbücher.de, com-z, OCÉ ve Horizon yayınevlerinin Frankfurt Kitap Fuarı işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Fuarın son gününde ayrıca yayınevleri satış da yapabilecek.



ARJANTİN FRANKFURT'A ÇIKARMA YAPACAK
Bu sene 62. kez düzenlenen Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'nın 'Konuk Ülkesi' Arjantin. Bu sene bağımsızlığının 200. yılını kutlayan Arjantin, 1992 yılında Meksika, 1994'te de Brezilya'dan sonra Frankfurt Kitap Fuarı'na 'Konuk Ülke' olarak katılan üçüncü Latin Amerika ülkesi olma özelliğini taşıyor. Güney Amerika'nın en ucunda yer alan, dünya futboluna kazandırdığı 'Maradona', 'Messi' gibi yıldızları, 'tango'ya anavatanlık yapıyor olmasının yanı sıra, Latin Amerika edebiyatının da en renkli ülkelerinden biri olan Arjantin edebiyat ve kültürü, farklı renkleriyle fuar sırasında ve sonrasında Frankfurt'ta düzenlenecek çeşitli etkinliklerle tanıtılacak. Arjantin Dışişleri Bakanlığı başlattığı yeni bir atılımla ülkenin Frankfurt gibi dünyanın en önemli kitap fuarlarından birinde 'Konuk Ülke' olarak katılmasını da fırsat bilerek, yeni-eski edebi eserlerini mümkün olduğunca farklı dillere çevirerek Arjantin edebiyatını dünyaya tanıtmaya çalışıyor.

60 YAZAR GELİYOR
Dünyaca ünlü Jorge Luis Borges ve Julio Cortázar gibi yazarlara sahip edebiyatını temsilen 60 yazarla fuara katılacak Arjantin, geçen senenin 'Konuk Ülkesi' Çin'in düzenlemekten kaçındığı politik tartışma programlarına da etkinliklerinde geniş yer ayırdı. Yeni kitapların bir çoğunun 1976-1983 yıllarında Arjantin'deki askeri diktatörlük dönemine ait 'geçmişle yüzleşme' niteliği taşıdığı belirtilirken, bu sene Arjantin'in fuarda 200'e yakın Almanca'ya çevrilmiş eserle boy göstereceği ifade edildi. 40 milyondan fazla nüfusa sahip Arjantin'de 2008 yılında 20 bin 38 yeni kitap yaklaşık 82 buçuk milyon baskı ile piyasaya çıktı. Piyasa çıkan kitapların yaklaşık yüzde 76'sı (15.189) Arjantinli yazarlara ait. Güney Amerika'nın Brezilya'dan sonra yüzölçümü bakımından ikinci büyük ülkesi Arjantin'in ismi Latince gümüş anlamına gelen 'argentum' kelimesinden geliyor.



ALMAN KİTAP ÖDÜLÜ ABONJİ'YE
Frankfurt Kitap Fuarı öncesinde önceki akşam düzenlenen bir törenle 2010 Alman Kitap Ödülü İsviçre'de yaşayan yazar Melinda Nedj Abonji'ye verildi. Abonji'nin, Macar bir ailenin Sırbistan'dan İsviçre'ye yerleşmesi ve sonrasında İsviçre'de açtıkları bir restoranla hayata tutunma çabalarını anlattığı otobiyografik romanı "Güvercinler havalanıyor", bu sene piyasaya çıkan en iyi kitap seçildi. Eski Yugoslavya'da doğmuş, anadili Macar'ca olan 42 yaşındaki Melinda Nedj Abonji sayesinde Alman Kitap Ödülü ilk kez İsviçre'den bir romana verilmiş oldu. 2005 senesinden beri verilen Alman Kitap Ödülü'nü kazananlara Alman Yayıncılar Birliği tarafından 25 bin Euro veriliyor.

Haberin Devamı



TÜRKİYE ZENGİN BİR PROGRAMLA KATILIYOR
Yayıncılık sektörünün en büyük uluslararası buluşma noktası olan Frankfurt Kitap Fuarı'na Türkiye bu sene zengin bir programla katılıyor. 2010 yılı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nün eşgüdümünde Türkiye Yayıncılar Birliği, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Türkiye Yazarlar Birliği temsilcilerinin yer aldığı 11 Ulusal Organizasyon Komitesi kurularak yürütüldü. Türkiye ulusal standı bu yıl Hol 5.1 C974’de 300 m2 ve çocuk kitapları bölümünde Hol 3.0 K381 50 m2 olmak üzere, toplam 350 m2'lik bir alanda tasarım ve etkinliklerini gerçekleştiriyor. Türkiye ulusal standı ve çocuk kitapları bölümünde yayıncılarımız, yayınlarını tanıtacak ve telif hakları alışverişinde bulunacaklar. 6 Ekim'de başlayıp 10 Ekim'e kadar sürecek fuarda Türkiye ulusal standında düzenlenecek etkinlikler şöyle:




6 EKİM ÇARŞAMBA
- 12:00 Moderatörlüğünü Onur Bilge Kula'nın yapacağı 'Türk Yayıncılığında Yeni Açılımlar' adlı toplantıya Ümit Yaşar Gözüm, Metin Celal, Münir Üstün, Nevzat Bayhan, İsrafil Kuralay konuşmacı olarak katılacaklar. Konuşmacılar Türkiye'de son yıllarda telif ve çeviri kitap yayınındaki gelişmeleri, bu alanda yıllardır faaliyet gösteren editör, yayıncı ve yazarlar irdeleyecekler.
- 13:00 Fahri Aral'ın kuratörlüğünde Books Odissey Plus Sergisi'nin açılışı düzenlenecek bir kokteylle yapılacak.
- 14:00 "Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Huzur'unda Huzursuzluk" adıyla yapılacak etkinliğe konuşmacı olarak Doğan Hızlan, Abdullah Uçman, Metin Celal, Wolfgand Riemann katılacak. Tanpınar, yazar kimliğiyle Doğu ve Batı kültürünün tam ortasında durmuş ve bu gerilimi yapıtlarında iç ve dış boyutlarıyla işlemiş bir yazar. Konuşmacılar, yazarın 'Huzur' adlı romanındaki birey odaklı 'huzursuzluk' sorunsalını tartışacaklar.
- 14:00 Farklı kültürlerin çocuk edebiyatının Türkiye'ye yansıması, moderatörlüğünü Necdet Neydim'in yapacağı, Müren Beykan, Bahar Siber'in de konuşmacı olarak katılacağı bir etkinlikle tartışılacak.Çocuk edebiyatı, dünya ölçeğinde büyük gelişim gösteren bir alan. Türkiye’de bu alanda çalışan editörler, farklı ülke kültürlerinde yayınlanan çocuk kitaplarının nasıl algılandığı üzerine konuşacaklar.
- 16:00 Edebiyatta İstanbul. İstanbul, yüzyıllardır sanat ve edebiyata ilham kaynağı olmuş bir kent. Konuşmacılar Enver Ercan, Ali Ural, Müge İplikçi, İstanbul’un dünden bugüne şiir, roman ve öyküye nasıl yansıdığını örnekleriyle anlatacaklar.

7 EKİM PERŞEMBE
- 11:00 Yazınsal geçişler adlı etkinliğe Ümit Yaşar Gözüm, Max Maldacker, Erika Glassen, Bettina Berns, Antje Contius konuşmacı olarak katılacak. Konuşmacılar, Türk kültür, sanat ve edebiyatının dışa açılması etkinlikleri kapsamında Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, S. Fischer Vakfı, Robert Bosch Vakfı ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa başlattıkları Türkçe'den Almanca'ya, Almanca'dan Türkçe'ye yapılan çeviriler ve ödüller üzerine konuşacaklar. Bu bağlamda Türk Kitaplığı da ele alınacak.
- 12:30 Moderatörlüğünü Adnan Özer'in yaptığı Aslı Tohumcu, Alper Canıgöz, Yavuz Ekinci'nin konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Türkiye'de Genç Roman adıyla yapılacak. Türkiye’de de roman son yıllarda büyük ilgi görüyor. Türk edebiyatı bu alanda birçok yeni isim kazandı. Bu isimlerden öne çıkanlar, hangi özellikleriyle kendilerini belirgin kılıyorlar? Konuşmacılar, bu sorudan yola çıkarak, 'Genç Roman'ı tartışacaklar.
- 14:00 İstanbul, tarihin her döneminde gezginlerin ilgi odağı olmuştur ve bu gezi izlenimleri birçok kez yazıya, kitaba dönüşmüştür. Gezginlerin Gözüyle İstanbul etkinliğinin konuşmacıları Enis Batur, Beşir Ayvazoğlu İstanbul’u gezginlerin gözüyle değerlendirecekler.
- 16:00 2010 Kültür Başkenti İstanbul üzerine İstanbul Ticaret Odası tarfından düzenlenen etkinlikte Ahmet Emre Bilgili, İsrafil Kuralay İstanbul üzerine düşüncelerini aktaracaklar.

8 EKİM CUMA
- 11:00 Veri Uçar Kâğıt Kalır: Dijital yayıncılığın geleceği tartışılacak. Konuşmacılar Hayati Bayrak, Kenan Kocatürk, Ahmet Atakan Babalık, Mehmet İnhan, Murat Menüoğlu yeni binyılda dijital yayıncılık karşısında basılı yayıncılığının geleceğine yönelik yeni tahminleri ve beklentileri değerlendirecekler. Moderatör: Erhan Erken.
- 12:30 Ülkemizde büyük bir geleneğe sahip olan şiirin günümüzde temsilcileri kimler? Bu isimler, şiire hangi açılardan katkı sağlıyorlar? Türkiye’de Genç Şiir adıyla düzenlenecek etkinlikte konuşmacılar Gonca Özmen, Ömer Erdem, Şeref Bilsel bu sorulardan yola çıkarak 'Genç Şiir'i tartışacaklar. Moderatör: Haydar Ergülen.
- 14:00 Hegel ve Goethe’de Türk İmajı adlı konferansta Prof. Dr. Onur Bilge Kula oryantalist geleneğin beslendiği kaynaklardan biri olan İslam ve Türk kavramları üzerine konuşacak. Goethe ve Hegel, Kant’ın kuramsallaştırdığı aydınlanma birikimi, büyük ölçüde Alman düşüncesinin ürünü olan Romantizm akımı ile bütünleşti ve boyutlandı. Bu bağlamda Goethe edebiyat, Hegel de felsefe alanında aydınlanma ile başlatılan sömürgeciliğin bir türevi olan oryantalist söylemi üstlendi.
- 16:00 Modern Dünyanın Oluşumunda Osmanlı İmparatorluğu’nun Rolü: Osmanlı İmparatorluğu'nun, bugünkü dünyanın Kafkasya, Balkanlar ve Ortadoğu gibi en problemli üç bölgesinin de içinde olduğu çok geniş topraklar üzerinde 600 yıl süren hâkimiyetinin etkisi bugün de sürüyor. Konuşmacı Erhan Afyoncu, Osmanlıların izlediği siyasi ve dini politikaların günümüz modern dünyasının şekillenmesinde nasıl rol oynadığını anlatacak.

9 EKİM CUMARTESİ
- 09:30 Geçmişten Geleceğe Oyuncak Köprüsü "Tarihi Eyüp Oyuncakları". Oyuncaklarla yaşadığımız ilişkinin kişiliğimizin oluşumunda önemli bir payı var. Hayalimizin sınırlarını onlarla genişlettik, paylaşma duygusunu ilk kez onlarla yaşadık. Peki, elimize alıp oynadığımız oyuncakların nasıl yapıldığını biliyor muyuz? Bu deneyimi Tarihi Eyüp Oyuncakları’nı hep birlikte yaparken yaşayacağız. Asuman Ustaoğlu ve Gönül Tütün etkinlikte hazır bulunacaklar.
- 12:00 Türkiye’de Genç Öykü adlı etkinlikte Nalan Barbarosoğlu'nun moderatörlüğünde Ahmet Büke, Ayşegül Çelik, Ömer Faruk Dönmez bir konuşma yapacaklar. 2000’li yılların öykücülüğü nasıl bir gelişim gösteriyor? Dönemi temsil eden isimler kimler? Edebiyat geleneğimize yeni açılımlar kazandırıyorlar mı? Konuşmacılar, bu sorular ekseninde 'Genç Öykü'yü irdeleyecekler.
- 14:00- Edebiyat Sınırları Aşar etkinliğinde yazarlar Feridun Zaimoğlu ve Sezer Duru hazır bulunacaklar. Edebiyat, özellikle çeviri faaliyetlerinin büyük bir hız kazandığı günümüzde sınır tanımıyor. Herhangi bir dilde yazılmış bir kitabın, aynı anda birkaç ülkede birden farklı dillerde yayımlandığına tanık oluyoruz bugün. Yazarlarımız, kendi deneyimlerinden de yola çıkarak, konuyla ilgili düşüncelerini paylaşacaklar.
- 16:00 İstanbul, bünyesinde farklı din ve kültürlerin iç içe yaşadığı bir kent olma özelliğini bugün de sürdürüyor. Fahri Aral'ın yöneteceği 'Benim İstanbulum' adlı etkinlikte Roni Margulies, Mıgırdiç Margosyan, Ari Çokona, Süleyman Faruk Göncüoğlu, Mine Söğüt İstanbul’un bu özelliğine kendi pencerelerinden bakacaklar.

10 EKİM PAZAR
- 12:00 Şehirlerin Kraliçesi- Dünyanın İlk Günü... Beyazıt Akman, odağında İstanbul olan, Gütenberg’den Bellini’ye değin pek çok tarihi kişiyi bir araya getiren, Hıristiyan-Müslüman ilişkilerine ve kolektif bilinçteki Doğu-Batı ikilemine dair pek çok olguya yeni bir bakış açısıyla eğilen romanını anlatacak.
- 14:00 Yazar ve akademisyen Tom Cheesman, Almanca'da okurla buluşmuş Türk romanları ve yazarları ile Almanya'daki Türk kökenli edebiyat üzerine konuşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!