Su kirliliği, su kütlesi çevresel etkenlerden dolayı kirlendiği zaman ortaya çıkar. Plastik şişeler, metal kutular, lastikler, kontaminasyon ve suya atılan her türlü atık su kütlesinin kirlenmesine neden olur. Aynı zamanda fabrikalardan, arabalardan, hava kirliliğinden, çiftliklerden, kanalizasyonlardan ve arıtma tesislerinden su yoluna karışan kimyasallar da su kütlesini kirletir.
#Su Kirliliği Nedir Ve Nasıl Oluşur?Bursa ilçeleri ile birlikte güçlü bir şehir. Her bir ilçesi de kendi markalaşma sürecini kendi yönetiyor. Son dönemde kentlerin markalaşma ve tanıtım süreçlerinde Slowfood (yavaş yemek) ve Cittaslow (yavaş şehir) gibi uluslararası standartlar öne çıkmaya başladı.
#BursaBir süredir Marmara Denizi’nde yürek burkan ve endişeye sebep olan deniz kirliliği hakkında açıklama yapan Belgesel Yapımcısı ve Su Altı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan, “Kıyısal alana sıkışmış bu kadar yaşam söz konusu iken Marmara Denizi’nin kendini toparlama şansı yok denenecek kadar azdır,” dedi.
#BursaFarenjit kış aylarında sık karşılaşılan hastalıklardan biri. Çeşitli nedenlerle oluşan farenjit, boğazda ağrı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Peki farenjit nedir, belirtileri nelerdir? Farenjit bulaşıcı mıdır? Tedavi yöntemleri nelerdir? Konuyla ilgili detayları uzmanlardan öğrenelim.
#FarenjitDeniz kirliliği tüm dünyanın ve aynı zamanda ülkemizin de önemli problemlerinden biridir. Deniz kirliliği ile birlikte denizlerde istilacı türlerde artış görülmektedir. Yazımızda deniz kirliliği nedir ve canlıları nasıl etkiler, deniz kirliliği nedenleri ve nasıl önlenir çözüm yolları gibi bilgileri bulabilirsiniz.
#Deniz Kirliliği Nedir Ve Canlıları Nasıl Etkiler?Hava kirliliği tüm Dünya'nın oldukça önemli problemleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle de ülkeler konu ile ilgili sürekli çalışmalar yapar. Hava kirliliği nedir ve nasıl oluşur, hava kirliliği nedenleri ve nasıl önlenir, çözüm yolları nelerdir gibi bilgileri bulabilirsiniz.
#Hava Kirliliği Nedir Ve Nasıl Oluşur?Birçok farklı etken çevre kirliliğine yol açmaktadır. Bu nedenlerin başında yeşil alanların azalması ve düzensiz şehirleşme geliyor. Aynı zamanda petrol ve kömür gibi fosil yakıtlar da çevre kirliliğinin başlıca nedenleri arasında yer almaktadır. Çevre kirliliğin çeşitleri, nedenleri ve çözüm yolları nelerdir? Sizin için araştırdık.
#Çevre Kirliliği Nedir Ve Çeşitleri Nelerdir?Dev künefeler, kebaplar, pirinç pilavı üstüne işkembe, balkabağı içinde ahtapot, yıllardır şerbetiyle tükettiğimiz klasik tatlıların üzerinde çikolata sosları… Adana kebabın, bonfilenin, burgerlerin, köftelerin ve her tür etin üzerinde bir çedar sosu şelalesi… Geçen hafta ‘Yemek Terörü’ adlı Twitter hesabı, ‘Star Wars kostümüyle cağ kebabı kesen bir ustanın videosunu paylaşıp “Halkımız artık normal sunum istemiyor. Bu olanların başka bir açıklaması yok çünkü” diye yazdı. Gerçekten öyle mi? Şeflerimize ve yemeklerimize ne oldu? Türk mutfağı çedar peyniri istilası altında mı? Yemeklerdeki bu dönüşüm nasıl başladı, neden artarak büyüyor, kalıcı olacak mı? Şeflere, gastronomi yazarlarına ve müşterilere sorduk.
#Star WarsİTÜ Meteoroloji Bölümü Dr. Deniz Demirhan, perşembe ve pazar günleri için İstanbul'da asit yağmurunun beklendiğini açıkladı. Hava kirliliğinin asit yağmurlarında biriktiğini aktaran Demirhan, asit yağmurunun zararlı etkenlerine de değindi. Gündemde yer alan haberlerin ardından asit yağmuruyla ilgili araştırmalar da merak konusu oldu. Vatandaşlar asit yağmuru nedir sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, asit yağmuru nasıl oluşur? Asit yağmuru insanlar üzerinde zararlı mı? İşte, asit yağmuru hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Asit Yağmuru NedirSağlıklı cilde sahip olmak ve yaşlanma etkilerini geciktirmek sanıldığı kadar zor değil. Bu konu bazen çok karışık gibi görünse de temel doğruları bilince işler oldukça kolaylaşıyor. Dermatolog Dr. Şale Yılmaz, cilt bakımı hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
#Cilt BakımıNobel ödüllü James Watson’ın bir sözü var: “Kaderimizin yıldızlara yazılı olduğuna inanmıştık. Şimdi büyük ölçüde genlerimizde yazılı olduğunu biliyoruz”. Bilim dünyası insanoğlunu her gün yeni bir bilgiye uyandırıyor. Harvard ve British Columbia Üniversitesi’nin üst üste açıkladığı çalışmalar, çocuklarda cinsel tacizin etkisinin sadece psikolojik travmayla sınırlı kalmadığı ve DNA’larında torunlarına bile aktarılabilecek değişikliklere neden olduğuna işaret ediyor. Nöroloji uzmanı Doktor Banu Taşcı Fresko, bu mirasın kendini genellikle hastalıklar, özellikle de ağrılarla ve depresyonla belli ettiğini söylüyor. Travmalar ve ağrı üzerine çalışan Fresko’yla aileden gelen bu mirasın nasıl kalıtımsal değişikliğe yol açtığını konuştuk.
#GazetehaberleriGençleşme, güzelleşme, zayıflama konularına büyük merak duyan, bu alanda yurtdışında araştırmalar yapan ve “Güzelliklere Merhaba” adında bir de kitap hazırlayan usta oyuncu Filiz Akın, şimdi de ‘ölümsüzlük’ konusuna kafayı taktı. “The Gene Makeover” adlı kitabı okur okumaz, yazarı Dr. Ohan Karatoprak’ın kapısına dayandı, merak ettiklerini sordu. İşte Bodrum-Gündoğan’da buluşan ikilinin ölümsüzlük hakkındaki sohbeti.
Güzellik ve makyaj... Kadınların vazgeçemediği, ‘Olmazsa olmaz’ dedikleri, uğruna para ve zaman harcadıkları iki kavram. Güzellikle ilgili doğrular, güzelleşmek uğruna yapılan yanlışlar… Doğru makyaj nasıl yapılır, makyajın kalıcı olması için neler yapmak gerek, makyajda yapılan hatalar, vs... Tüm bunları konuştuk sevgili Ayşenur Yazıcı ile.