18 Eylül’de Birleşmiş Milletler’in New York’taki merkezine yapılan Türkiye çıkarmasında lansmanı yapılan Global Turks par Excellence platformu, geniş çaplı bir projeye hazırlanıyor. Platformun kurucu lideri Ayşegül Dicle Aydın, robot çağının Türk liderlerini yetiştirmek üzere üniversite, özel sektör ve kamunun yer alacağı bir ‘Liderlik Akademisi’ kurulacağını söyledi.
#Birleşmiş MilletlerOcak ayı itibariyle faaliyetlerine başlayarak bilim ve teknoloji dünyasında kadının kendi potansiyelini keşfetmesi ve fırsat eşitliğini sağlayarak toplumsal kalkınmayı destekleyici çalışmalar yapmayı amaç edinen Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.
#TeknolojiTürkiye’de son zamanlarda sıkça dile getirilen sorunlardan biri beyin göçü. Yapılan bir ankete göre en çok bilişim teknolojileri alanında çalışan Türkler yurtdışına gidiyor veya gitmeyi düşünüyor. Uzmanlar, göçün en önemli nedenleri olarak eğitim sistemi ve ekonomik nedenleri gösteriyor.
#Beyin GöçüTürkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, çoğu ABD merkezli global şirketlerin Türkiye’deki CEO’ları ile 14-16 Kasım’da New York ve Washington’da ülkemizdeki yatırım ortamının avantajlarını anlatacak. CEO’lar, “Biz Türkiye’de yatırım yapmış olmaktan çok memnunuz. Biz başardık, siz de gelin” diyecekler.
#Vahap Munyar İle İşin Sözü2. Abdülhamid’in dönemi az araştırılmış, az bilinen ama üstüne çok konuşulan bir dönem. Çok daha fazla çalışma yapılması şart. Ancak bu şekilde onun hem uzun bir barış dönemi sayılabilecek hem sansür gibi meseleler yüzünden özellikle sosyal bilimlerin yerinde saydığı saltanat yılları anlaşılabilir.
#İlber OrtaylıKoç Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun açılış konferansında konuşan Andrew Kakabadse, “New York’taki büyük bankalar bu krizin geleceğini biliyor, buna rağmen yönetişim anlamında hiçbir şey yapmıyor. Etkili yönetişim için yeni bir model geliştirilmesi gerekiyor” dedi.
#Andrew KakabadseDünya çapında milyarlarca dolarlık işi yöneten 3 bin uluslararası şirketin kadın liderlerinin oluşturduğu Women Corporate Directors (WCD) platformu danışmanlık şirketi Heidrick&Struggles Türkiye’nin ev sahipliğinde ve Citibank sponsorluğunda Türkiye’de bir toplantı düzenledi.
Beyin avcısı Heidrick & Struggles’ın iki yılda bir yayınladığı Kurumsal Yönetişim Raporu’nun sonuçları açıklandı. İMKB’de kote edilen en büyük 30 şirketin incelendiği araştırma yönetim kurullarının yapısını ortaya koyuyor. Araştırma sonuçlarına bakılırsa Türkiye’de yönetim kurullarının alacağı çok yol var.
Liderlik danışmanlığı alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Heidrick & Struggles’ın, Türkiye ve Avrupa’dan CEO’lar ile yaptığı çalışmadan Türkiye’de şirketlerin “yetenek tüketicisi” olduğu sonucu ortaya çıktı. Türk şirketlerin yüzde 40’ının “daha iyi lider” için gelişime ihtiyaç duyduğu saptandı.
Capital dergisinin ocak ayındaki sayısında yapılan araştırmaya göre 2010’da ücret zamları en iyi ihtimalle ortalama yüzde 7 civarında olacağını gösteriyor. Capital’in 2010 Ücret Araştırması için yaptığı temaslar da şirketlerin temkinli davranmayı sürdüreceği yönünde bir sonuç çıkıyor.
Dünyanın önde gelen insan kaynakları danışmanlık şirketi Heidrick&Struggles’in başkanı Stephan Langton, Türk yöneticilerle biraraya gelerek liderlik dönüşüm süreçlerini ve stratejilerini anlattı. Türkiye’de ‘beyin avcısı’ şirket olarak tanınan ve tüm dünyada geleceğin yönetici adaylarını takip eden Heidrick&Struggles’in başkanı Stephan Langton, amaçlarının dünya şirketlerinin daha iyi yönetilmesine yardımcı olmak olduğunu söylüyor.