stress haberleri sayfasında stress hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 642 stress haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Trafikte dört bir yandan, gece-gündüz fark etmeksizin her dakika yükselen korna sesleri hem sürücü hem de çevredeki yayalarda psikolojik ve fizyolojik sorunlara yol açıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, gereksiz yere çalınan kornanın trafikte agresifliği ve dikkat dağınıklığını daha da artırdığını bildirdi.
#KornaYaşadığımız hayatta bir şeylere endişelenmemek pek mümkün değil. Bu stress dolu hayatta; ilişkimizle, işimizle, sağlığımızla ilgili kaygı duymamak pek mümkün değil. Ancak durum bir adım daha ilerlediğinde bu kaygı durumu başlı başına bir stress yaratmaya başladıysa ve hayatınızı yaşamayı engelleyici bir hale geldiyse orada bir şeylere dur demenin vakti gelmiş demektir. Bunu ister bir psikolog yardımıyla yapın, ister bireysel olarak üstesinden gelmeye çalışın anksiyeteyle savaşmak için istekli olmanız lazım. İşte bu konuda size yardımcı olabilecek bir kaç tavsiye.
#StressÖfke ve kızgınlık, kontrolden çıkıp da yıkıcı hale dönüştüğünde, okul ya da iş hayatında, kişisel ilişkilerde ve genel yaşam kalitesinde sorunlara yol açarken, Psikologlar, insanların "kafa tasını" attıran olaylar karşısında nasıl davranılması gerektiği konusunda önerilerde bulunuyor.
#StressUzun yaşamak, 100 yaşını hatta sonrasını görmek son dönemde pek çok kişinin hayali haline geldi. Bunu başarabilmiş kişilerin genetik yapıları, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri bilim insanları tarafından sürekli mercek altına alınıyor. O kişilerden biri geçtiğimiz günlerde 113 yaşındayken hayatını kaybetti. Peki bu kadar uzun yaşayabilmesini neye borçluydu?
#SağlıkDünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan Universal Music Group (UMG) ile TikTok platformu arasında lisans anlaşması çatışması yaşandı. UMG, müziklerini platformdan çekti. Bu durum, müzikseverleri derinden etkileme potansiyeli taşıyor. Peki sanatçılar şimdi ne yapacak?
#MüzikİNSAN başta olmak üzere, sürekli hareket halinde olan çoğu canlının, sahip olduğu bu hareket becerisini yürütebilmesi ve sürekli değişim içinde olan iç ve dış çevresiyle olan etkileşme yapabilmesi için, merkezi sinir sistemi gibi temel bir yapıya ihtiyacı var. Bu herhangi bir canlı için doğruysa, merkezi sinir sistemi veya kısaca adlandırırsak beyin, hareket edebilmenin hem nedeni, hem de sonucu olarak o canlının sağ kalımıyla direkt olarak bağlantılı olmalı. Diğer bir söyleyişle “canlı ve sağlıklı kalabildiğin ortamda dur, tehdit aldığın ortamdan kaç ki hayatta kalabilesin”. Buradan ilerleyerek söyleyebiliriz ki genellikle hareketli canlılar, özellikle primatlar ve memeliler, beyne sahip olmalarının sayesinde evrimsel gelişimde yaşamlarını sürdürmüş, daha sonra bu yaşamsal becerilerini sürdürebilmek için beyinlerini giderek daha da geliştirmişlerdir.
#1Günümüzün en önemli küresel sorunları arasında, tüm insanlığı etkileyen doğal afetler ve bu doğal afetler sonucunda insanların zarar görmesi geliyor. Bir kavram olarak afet: İnsanları doğrudan etkileyen ve insan yerleşmeleri üzerinde fiziksel, ekonomik, sosyal ve çevresel kayıplara neden olan, olağan yaşam içerisinde insan faaliyetlerini durdurarak veya kesintiye uğratarak toplulukları etkileyen doğal, teknolojik ve insan kökenli olayların sonuçları olarak tanımlanabilir. Son afetlerden olan deprem çok büyük yıkıcı etkilerle Kahramanmaraş merkezli Türkiye’de yaşandı. Bu deprem binlerce kişinin ölmesine, yaralanmasına, bir anda yersiz ve yurtsuz kalmasına neden oldu.
#Konuk YazarDoğal afetler, ülkemizin değişmez gerçekliklerindendir. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremi başta olmak üzere her yaşanan afet bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Deprem, sel gibi doğal afet durumlarında bireylere fiziksel ilk yardım uygulamalarının yanında, yaşanan felaket olaylarından hemen sonra uygulanması gereken ilk ve acil psikososyal müdahale psikolojik ilk yardımdır.
#Konuk YazarNedim Saban’la çocukken küçük bir kurnazlıkla başladığı oyunculuğu, hahambaşı torunu olmayı ve bir dönemin efsane TV programları “Dr. Stress” ve “Saklambaç”ı konuştuk. Meğer “Saklambaç” yarışmacılarının verdikleri o ilginç cevapları da kendisi yazarmış: “Saklambaç, yaratıcılığın sınırsız olduğu bir işti. Ama ‘Bir bulut olsam yağmur olup senin üzerine dökülmek isterim’ diyecek kadar özgür değildi 90’ların gençliği...”
#Serenay SarıkayaNedim Saban’la çocukken küçük bir kurnazlıkla başladığı oyunculuğu, hahambaşı torunu olmayı ve bir dönemin efsane TV programları “Dr. Stress” ve “Saklambaç”ı konuştuk. Meğer “Saklambaç” yarışmacılarının verdikleri o ilginç cevapları da kendisi yazarmış: “Saklambaç, yaratıcılığın sınırsız olduğu bir işti. Ama ‘Bir bulut olsam yağmur olup senin üzerine dökülmek isterim’ diyecek kadar özgür değildi 90’ların gençliği...”
#Nedim SabanÇocuklar günlük aktivitelerini etkilemedikçe bazı fiziksel sıkıntılarını aileleriyle paylaşmayabiliyor. Bu da bazı hastalıkların çok daha karmaşık ve içinden çıkılması zor hale gelmesine neden olabiliyor. İşte, eklem romatizması da bu hastalıklardan biri! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ferhat Demir, 12 Ekim Dünya Artrit Günü kapsamında yaptığı açıklamada, çocuklarda eklem romatizmasını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#İltihabi Eklem Romatizmasıİngilizcede would kelimesi, istemek, arzu etmek ve dilemek manasına gelir. Will fiilinin 2. ve 3. hali olan would sözcüğü hem duyulan (miş'li) hem de görülen (di'li) geçmiş zamanda kullanılır. Örnek: I would like to be a teacher. (Öğretmen olmak isterdim.) Would kelimesinin olumlu, olumsuz ve soru cümlelerinde kullanımını örneklerle derledik.
19. yüzyılda, İngiliz bilim adamı Robert Hooke, yayları ve esnekliği incelerken, birçok malzemenin benzer bir özellik gösterdiğini fark etti. Böylece Hooke Kanunu ortaya çıktı. Peki, Hooke Kanunu nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hooke KanunuABD'li yetkililerin peş peşe gelen açıklamaları ve yaz başında yayımlanan Pentagon raporu, UFO'lara olan ilgiyi bir kez daha tazeledi. Geçmişte Dünya dışı varlıklarla karşı karşıya kaldıklarını söyledikleri için alay konusu olanlar ise bugün haklı çıktıklarını belirterek "Biz size demedik mi?" diyor.
#UFO'larKaza, saldırı, askeri muharebe veya doğal afet gibi travmatik olayların bir kişinin ruh sağlığı üzerinde kalıcı etkileri olabilir. Birçok insan yaşamı tehdit eden olaylara kısa vadeli yanıtlar verirken, bazıları Travma Sonrası Stres Bozukluğu (PTSD) tanısına yol açabilecek daha uzun vadeli semptomlar geliştirebilir. Peki, Travma sonrası stres bozukluğu nedir ve nasıl tedavi edilir? İşte, tüm detaylar.
#Ptsd Nedir?DÜNYA Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 600 milyon işitme engelli birey var. Türkiye’de ise her yıl dünyaya gelen 1.3 milyon bebeğin yaklaşık 3 bin 900’ü işitme kaybı ile doğuyor. Yenidoğan bebeklerde işitme kayıplarının önlenebilmesi ve bebeğin fiziksel, ruhsal gelişim sürecini olumsuz etkilememesi adına doğum sonrası yapılan yenidoğan işitme taramasının önemi büyük.
#İzmirOkullar zorlanmanın çok olduğu ve birçok açıdan kolay olmayan mekanlardır, örneğin akran zorbalığının çok fazla olduğu yerlerdir. Okullarda çocukluk dönemi travmaları, ebeveyn kayıpları, ailesel problemler, akademik kaygılar, hastalık, bedensel engeli olan çocuklar var. Aslında bir sınıfın içine baktığımızda yaşamın içi gibidir, o kadar çok acı var ki. Peki bütün bunlarla biz nasıl şefkatli olabiliriz? Burada diyebiliriz ki okullar eğitim ve öğretimin var olduğu gibi acının, duyguların, zorlanmanın da var olduğu yerlerdir. Bir sınıfın içinde öğretmen birçok acı görür, eğer farkındaysa. Yaşamda bir zorlanma, bir acı varsa şefkat aslında bizim o duruma karşı gösterdiğimiz becerikli bir tutumdur. Şefkat bir eylem olabilir, bir eylemin içerisindeki tutum olabilir veya bir duygu olabilir.
#MindfulnessÜniversite denildiğinde akla ilk gelen unsurların başında essay konusu gelmektedir. Özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencilerin çok fazla merak ettiği bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için Essay nedir ve nasıl yazılır? Essay konuları, kalıpları ve örnekleri konularını tüm detayları ile derledik.
#Essay Nedir Ve Nasıl Yazılır?Bağlaç, yan cümleleri, nesneleri ve özneleri birbirine bağlayan kelimelere verilen genel isimdir. Türkçede ve diğer dillerde olduğu gibi İngilizcede de en çok kullanılan bağlaçların başında ''ve'' geliyor. Ve bağlacının İngilizce karşılığı ''And''dir. Ve'den sonra en çok kullanılan bağlaçlar sırasıyla şunlardır: With (ile), Because (Çünkü), But (Ama) ve Or (Ya da). İngilizce Conjunctions - Bağlaçların anlamları nelerdir? Örnek cümleler ile birlikte derledik.
#İngilizce Conhunctions Anlamları Ve Kullanım AlanlarıPalyatif bakım terimi Mucize Doktor dizisiyle gündeme geldi. Mucize Doktor 50. bölüm fragmanında günlerdir uyanmayan Ali Vefa palyatif bakım ünitesine alınmak isteniyor. Fragmandaki görüntüler ardından palyatif bakımın anlamı merak konusu oldu. Peki, palyatif bakım nedir?
#Palyatif BakımSertleşme bozukluğu (erektil disfonksiyon) erkekler arasında oldukça sık rastlanılan bir sağlık sorunudur. Ülkemizde 40 yaşın üzerindeki her 3 erkekten ikisinin çeşitli derecelerde sertleşme bozukluğu sorunu yaşadığı saptanmıştır. Bu rahatsızlığı yaşayan insanlar cinsel ilişki için yeterince sert bir ereksiyon elde edemezler, sertliği sağlasalar bile devam ettirmekte zorlanırlar.
#Sertleşme Bozukluğuİnsan vücudunda her gün serbest radikaller yani hücre atıkları oluşur. Serbest radikallerin vücutta birikmesi sağlık açısından önemli sorunlara yol açabilir. Bunlar arasında, gastrointestinal hastalıklar, infertilite, kardiyovasküler hastalıklar, solunum ve sindirim sistemi bozuklukları sayılabilir. Yeterli miktarda antioksidan alımı ile serbest radikallerin olumsuz etkilerinden kurtulmak mümkündür.
#AntioksidanKültür, yaşam ve medya alanlarında içerik üreten; birçok kanalda yönetmenlik, sunuculuk, moderatörlük ve jüri üyeliği yapan 48 yaşındaki Sevim Gözay, bu sabah saat 07.30’da İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.
#Sevim Gözayİçi su dolu, sabit ve stabil bir kaba iri bir taş attığımızda suda bir süre bir salınım olur ve sonra taşın hacmine göre su yeni bir denge bulur ve durgunlaşır. Taş bırakılınca bir salınım olmaması yani bir tepki görülmüyorsa ya da salınım varsa fakat durulmuyorsa beklenmeyen anormal bir durumdur.
#Stres“Bir kadın, her türlü doğum senaryosuna hazır olmalıdır” Dr. Michel Odent / Bu ifadeyi hiç unutmuyoruz. Kılavuzumuz… Doğumda her ne yaşanırsa yaşansın, önce tertemiz, bembeyaz bir kağıda içini boşaltıp, tüm olumsuzluklardan beden ve ruhunuzu arındırarak, bebeğinizi kucağınıza almalısınız. Bunu tam olarak yapabildiğinizde, emzirmeye hazırsınız demektir. Yani doğumu ruhsal olarak da tamamlamalısınız.
#EmzirmeTuz odası terapisi yani Haloterapinin solunum sistemi hastalıklarından cilt hastalıklarına, kas iskelet sistemi hastalıklarından kronik yorgunluğa kadar pek çok rahatsızlıkta hastalara şifa veriyor. Bakın Tuz Terapisi nasıl uygulanıyor ve hangi hastalıklara nasıl deva oluyor...
#Tuz Odası Terapisi