Hayat artık çoğumuz için stres dolu bir yer. Ağır çalışma koşulları ve şehrin kalabalığı bu durumla başa çıkmamızı zorlaştırıyor. Üzerine bir de hayatın hızı eklendiğinde neyi ne için yaptığımız konusunda kafamız karışıyor ve bu da bizi gün geçtikçe daha mutsuz bireyler haline getiriyor. Bu mutsuzluk ise beynimizin işleyişini bozuyor ve mutluluk için gerekli hormonları daha az üretmeye başlıyoruz. Bir döngüye giriyoruz. Ancak neyse ki beslenmenize ekleyeceğiniz birkaç takviye ve düzenle bu stresli durumların üstesinden gelmek kolay.
#StresArtık ana kucağındaki bebeklerin bile girebildiği, çağımızın gribi stres, ömrümüzden çalıyor, hayatımızın renklerini solduruyor, kendimize ulaşmamızı engelliyor, kilo yapıyor, kısacası iyi olmayan her şeyi bünyemizde topluyor. Tam da bu nedenle ne yapıp edeceğiz, stresle başa çıkmanın yöntemlerini öğreneceğiz. Mesela; “OMG. I Can Meditate” uygulamasının yaratıcısı Lynne Goldberg’in hepimize birkaç tavsiyesi var.
#StresGazeteci Kıvanç Gülmez ‘Başka Kardeşi Var mı?’ adlı kitabında oğluna kemik tümörü teşhisi konmasıyla değişen hayatlarını ve ayağa kalkışlarını içtenlikle paylaşıyor. Hastalık ve tedavi sürecini anlatsa da karamsarlıktan uzak bir kitap bu, başta benzer sorunları yaşayanlar olmak üzere herkese iyi gelecek, umutlu bir hikâye...
#Başka Kardeşi Var Mı?Zorlukların bizi etkilemesi, zorluklara yüklediğimiz anlama göre değişiyor. Çok vurguladığım bir söz vardır. Acı ve zorluk büyümenin bir parçasıdır. Acı yoksa sancı yoksa büyüme yoktur. Kazanç yoktur. “No pain no gain” zorluk yoksa kazanç yok! Bu, gizli psikoloji yasasıdır. Bu kurala göre zora talip olan ve onu aşan kimse onun içerisinden büyüyerek çıkar.
#ZorlukGünlük hayatta hemen hemen herkesin yakındığı kas ağrıları, yorgunluk ve sakatlıkların yanı sıra daha ciddi durumların habercisi olabilir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır bel ve kas ağrılarından korunmanın yollarını anlattı, önemli bilgiler verdi.
#Kas AğrısıDünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan Covid-19’a karşı bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini hemen hepimiz biliyoruz. Peki, virüsle mücadelede akciğer kapasitesinin de çok önemli olduğunu biliyor muydunuz? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zekai Tarım, Covid-19’a karşı akciğerleri geliştirmenin 4 etkili yolunu anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#KoronaHareketsiz geçen 7-14 günlük dönem içinde vücuttaki kas hacminin yüzde 10 oranında azaldığını ifade eden Doç. Dr. Kerem Alptekin, evde 1 saat aralıklarla 5 dakika yürümenin derin bel kaslarını çalıştırdığını belirterek, korona virüsle mücadelede bağışıklık sistemini güçlendiren egzersizler hakkında bilgi verdi.
#KoronavirüsMilli takımın ve Galatasaray'ın başarıya giden yolda spor psikologlarından ve mentorlardan yararlandığı konuşuluyor. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği gibi büyük takımlar da bu akımı izliyor. Buna karşılık spor psikolojisi pek bilinmiyor. Akademisyen Erkut Konter dünyada bu konudaki çalışmaların tarihi seyrini anlattı.