stresle mücadele haberleri sayfasında stresle mücadele hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 447 stresle mücadele haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
“Stresten uzak durun!”… “Aşırı stres hastalıklara davetiye çıkarıyor!”… Uzmanların sıklıkla altını çizdiği gibi stresi yönetmeyi öğrenmek şart! Zira iyi yönetilebildiğinde bizi harekete geçirme, motive etme hatta tehlikelere karşı tetikte tutma gibi birçok faydası olan stres, kontrol edilemediğinde ve aşırı hissedildiğinde, ona ‘yenik’ düşüldüğünde ise sağlığı tehdit ediyor! Uzman Psikolog Simru Kavak, stresi yönetmenin 9 yolunu anlattı.
#StresGünümüz insanının ister çalışsın ister çalışmasın en temel sorunlarının başında stres ve endişeyle baş etmek geliyor. Her şey çok hızlı, herkes aşırı yük ile dolu ve hayat pek de kolay değil. Bunlar yaşamın kendi içindeki zorluklar ancak bir de bunlara bizim zihinsel olarak eklediğimiz dertler katılınca stres ve endişe seviyemiz tavan yapıyor. Bu farkındalığa değinen Kişisel Gelişim Uzmanı Müge Çevik, endişe ve stresle baş etmenin 4 altın kuralını anlattı.
#EndişeArtık ana kucağındaki bebeklerin bile girebildiği, çağımızın gribi stres, ömrümüzden çalıyor, hayatımızın renklerini solduruyor, kendimize ulaşmamızı engelliyor, kilo yapıyor, kısacası iyi olmayan her şeyi bünyemizde topluyor. Tam da bu nedenle ne yapıp edeceğiz, stresle başa çıkmanın yöntemlerini öğreneceğiz. Mesela; “OMG. I Can Meditate” uygulamasının yaratıcısı Lynne Goldberg’in hepimize birkaç tavsiyesi var.
#StresSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin "Bizim için bu operasyonun adı, 'çürük elma operasyonu'; çetenin adı da 'insanlıktan nasibini almamışlar çetesi'dir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuz endişe her şeyin ötesindedir." ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanlığıAraştırmalar bugünkü çalışanların 15 yıl öncekilerden yüzde 40 daha stresli olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre insanlık, pandemi öncesi mental durumunu yakalayabilmiş değil. Bu durum şirketlerin de sağlığını bozdu. PwC’nin araştırması ise ‘kendini iyi hissetmeme’ durumunun en çok Z kuşağı ve kadın çalışanları etkilediğini gösteriyor. Peki şirketler ne yapıyor? Üç yıl öncesine göre mental sağlığa yatırım yüzde 300 artmış durumda. Fortune 500’ün yüzde 80’i ruh sağlığına yatırım yapıyor. Çünkü kendini daha iyi hisseden çalışanın verimi en az yüzde 15 artıyor. Ruh sağlığı sorunları dünyada 12 milyar saatlik iş kaybına neden oluyor. İş dünyasında ruh sağlığını masaya yatırdık...
#ÇalışanCinsel performans ile gençlik arasında doğrusal bir bağlantı olsa da cinsel yaşamın yalnızca gençlik yıllarında tatmin edici bir nitelik taşıyacağını söylemek mümkün değil. Üstelik cinsel performansın salt yaşa indirgenmesi de doğru bir yaklaşım olmaktan çok uzak. Gün içerisinde nasıl beslendiğimiz, sahip olduğumuz alışkanlıklar, stresle mücadele ederken ne kadar başarılı olduğumuz gibi birçok değişken sağlığımız gibi cinsel yaşam kalitemizi de doğrudan etkiliyor. “Bana bir şey olmaz” düşüncesi ile hareket edildiğinde olumsuz etkilerle karşılaşmak ise şaşırtıcı olmuyor. Bu haftaki köşe yazımda genç erkeklerin de cinsel hayatına zarar veren alışkanlıklara değineceğim. Faydalı olması dileğiyle, keyifli okumalar dilerim.
#Cinsel PerformansMagnezyum önemli bir besindir. Vücut içinde birden fazla işlevi vardır. Bunun yanında son günlerde popüler olan magnezyum yağı cilde ve saça faydaları ile dikkat çekiyor. Peki, magnezyum yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır? İşte, magnezyum yağı saça, cilde ve sağlığa faydaları...
#Magnezyum YağıSaça uygulanan doğal bakım ürünlerinden olan badem yağı, yüksek düzeyde protein, omega-9 yağ asitleri ve E vitamini de dahil olmak üzere iyileştirici ve sağlık özellikleri nedeniyle pek çok yerde karşımıza çıkıyor. Tüm bu özellikleriyle badem yağı saça uygulandığında parlaklığı ve dayanıklılığı artırabilir. Peki, badem yağı saça nasıl uygulanır, faydaları nelerdir? İşte saç bakımında badem yağı ile ilgili bilgiler...
#Badem YağıGeçen hafta pandemi döneminden etkilenen öğrencilerin yüz yüze eğitime geçişte ilk 40 günü nasıl geçirdiklerini aktarmıştım. Şimdi de sıra öğretmenlerde. Eğitim hayatının en kilit rolündeki öğretmenler, 45 gün boyunca yaşadıklarını ve karşılaştıkları zorlukları paylaştı...
#Yüz Yüze EğitimZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Atasoy, pandemi döneminde koronavirüs geçirenler, yakınlarını kaybeden ve sürekli hastalık tehdidi altında çalışmanın psikiyatrik açıdan insanların zorlanmasına neden olduğunu belirterek, "Araştırmalar gösteriyor ki pandemi öncesinde ve pandemi sonrasında depresyon ve kaygı bozuklukları olmak üzere bazı psikiyatrik hastalıkların yaygınlığı oldukça arttı" dedi.
#Prof. Dr. Nuray AtasoyDuygusal zeka, bireyin kendi hisleri dışında yakın çevresindeki insanların duygularını anlamasına denir. İngilizce karşılığı Emotional Quotient olduğu için kısaca. ''EQ'' şeklinde yazılır. Yapılan araştırmalar sonucunda duygusal zekanın beynin sağ lobu ile ilintili olduğu ispatlanmıştır. Duygusal zekanın önemine ve eğitimine dair merak edilenleri sizin için derledik.
#Duygusal Zeka Nedir?Tüm dünyayı paniğe sürükleyen, sınırları kapattıran ve sokağa çıkma yasaklarını beraberinde getiren Covid-19 salgını nedeniyle bugünlerde çok daha fazla strese maruz kalıyoruz. Evlerimizde vakit geçirmek durumunda olduğumuz bu süreçte ise beslenme programınızda yapacağınız bazı değişikliklerle hem stresle mücadele edebilir hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
#StresKalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde kan basıncı, açlık kan şekeri ve kan kolesterol seviyelerini optimal düzeyde tutmanın ve sigaradan uzak durmanın önemine dikkat çeken Kardiyoloji Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Reşat Baha, sağlıklı yaşam için ipucu niteliğinde önerilerde bulundu.
#KalpFibromiyalji, vücutta kas-iskelet ağrısı ile karakterize ve sıklıkla yorgunluk, uyku, hafıza sorunları ve ruhsal bozuklukların eşlik ettiği sık görülen bir durumdur. Hastalığın kesin nedeni bilinmiyor, merkezi sinir sisteminin ağrıyı düzgün bir şekilde değerlendiremediğinde fibromiyaljinin ortaya çıktığı sanılıyor.
#FibromiyaljiOzon, doğada bulunan, üç oksijen atomundan oluşan, renksiz, karakteristik keskin kokusu olan, kararsız bir gaz molekülüdür. Güçlü oksidatif özelliği olan ozonun kendisi bir oksijen radikali değildir. Serbest oksijen radikallerini nötralizie eden anti-oksidan enzim sistemini aktive ederek antioksidan etki gösterir.
#Ozon TedavisiGÜNÜMÜZÜN en yaygın sorunlarından stres pek çok soruna yol açıyor. Hayatımızda yapacağımız küçük değişiklikler, alacağımız yeni kararlar, hobiler ya da soruna biraz farklı açıdan yaklaşmak stresle mücadele etmede etkili olabilir. İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Burak Öztop, hayatın dişli çarklarını bakın nasıl anlatıyor...
#İzmirGünlük hayatta hemen hemen herkesin yakındığı kas ağrıları, yorgunluk ve sakatlıkların yanı sıra daha ciddi durumların habercisi olabilir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır bel ve kas ağrılarından korunmanın yollarını anlattı, önemli bilgiler verdi.
#Kas AğrısıDünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan Covid-19’a karşı bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini hemen hepimiz biliyoruz. Peki, virüsle mücadelede akciğer kapasitesinin de çok önemli olduğunu biliyor muydunuz? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zekai Tarım, Covid-19’a karşı akciğerleri geliştirmenin 4 etkili yolunu anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Korona