Aşırı şeker tüketiminin sağlığa zararlarını artık herkes biliyor. Ancak burada asıl suçlu meyvedeki sütteki doğal şekerler değil, özellikle aşırı işlenmiş gıdalarda ziyadesiyle bulunan ilave şekerler. Peki ilave şeker tüketimini sınırlandırmanın vücudunuzda nasıl etkiler yaptığını biliyor musunuz? Okuyunca inanamayacaksınız...
#SağlıkHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 8 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 8 aylık bebek ne kadar uyur, 8 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 8 aylık bebek kilosu, 8 aylık bebek bakımı, 8 aylık bebek aşısı, 8 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 8. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor. ama araştırmalar diş eti hastalıklarına dikkat çekiyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikEvet, yanlış okumadınız, diş problemleriniz üreme sorunlarına neden olabilir. Hamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor ancak araştırmalar diş eti hastalıklarının gebe kalma ihtimalini düşürebileceğini söylüyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikBurundan nefes almanın bu faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Ömür boyunca yarım milyon kez yapıyoruz ama doğrusunu biliyor muyuz? Yüzdeki kas ve doku yapısını değiştirmekten tansiyonu düzenlemeye, sağlıklı dişlerden daha iyi beyin fonksiyonlarına, burundan nefes almanın pek çok şaşırtıcı faydasını konunun uzmanları ile konuştuk.
#SağlıkBurundan nefes almanın sağlık için ağızdan nefes almaya kıyasla daha iyi olduğunu biliyor olabilirsiniz ama şimdi sayacağımız faydalarını çoğunuz ilk defa duyacaksınız. Yüzdeki kas ve doku yapısını değiştirmekten tansiyonu düzenlemeye, sağlıklı dişlerden daha iyi beyin fonksiyonlarına, burundan nefes almanın pek çok şaşırtıcı faydasını konunun uzmanları ile konuştuk.
#SağlıkDoğum yaptıktan sonra başlayan baş dönmelerini, annelik stresine veren 32 yaşındaki kadına doktorlar herpes virüsü kaptığını söylediler ancak yapılan taramalar genç kadının 4. evde beyin tümörü olduğunu ortaya çıkarı. Talihsiz anne teşhis konduktan 6 ay sonra hayatını kaybetti.
#Beyin TümörüBu hafta İkizler burcunda Mars etkili bir dolunay meydana gelecek. İkizler burcu olanlar hem ilişkileri hem de kariyerleri konusunda bir sınav verebilir, bu sınavı geçebilmenin tek yolu sakin kalmak. Yengeçler iş arkadaşlarıyla arasını iyi tutmalı, Balıklar ve Yaylarsa ağız dalaşına girmekten kaçınmalı.
#Dinçer GünerÇayın ve kahvenin faydalarını konu alan bilimsel çalışmalara ilişkin haberler basında sık sık karşımıza çıkıyor. Hal böyle olunca "Peki hangisi daha faydalı?" diye bir kafa karışıklığı yaşamak çok doğal. Bu haberimiz de tam olarak bu soruya yanıt arıyor ve kahveyle çayı araştırmalar ve uzman görüşleri eşliğinde çeşitli başlıklarda kıran kırana bir karşılaştırmaya sokuyor. İşte tüm detaylar...
#KahveDilimizin görünümü ve rengi sağlığımız için önemli ipuçları sunuyor. Uzmanlar sabahları ilk iş ayna karşısında dilimizin rengini kontrol etmenin önemini sık sık vurguluyor. Peki dilde oluşan renkler hangi hastalıkların habercisi olabilir? Mercek altına aldık…
#SağlıkSinirsel tansiyon strese bağlı olarak düşen ya da yükselen tansiyon demektir. Özellikle günümüzde strese bağlı çok fazla hastalık ortaya çıktığından tansiyon da bunlardan biridir. Sinirsel tansiyonun önüne geçmek için bol sıvı tüketmeniz, egzersiz yapmanız ve sağlıklı beslenmeniz gerekir. Sinirsel tansiyon hastasının nasıl olunduğu ve belirtileri ile ilgili ayrıntıları derledik.
Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarDişler, bir insanda en dikkat çeken detaylardan biri. İnsanların diş yapısı, yaşına ve cinsiyetine göre şeklide ve boyutlarında değişiklik gösteriyor. Bilim insanları bu faktörlere ek olarak kişiliğin de dişlerin nasıl göründüğünde rol oynadığını söylüyor. Endişeli misiniz, agresif mi yoksa sakin mi? Dişleriniz kişiliğiniz hakkında neler söylüyor neler…
#Diş SağlığıÖkse otu, özellikle sakinleştirici etkisiyle merak edilen bitkiler arasında yer alıyor. Ancak ökse otunun faydaları olduğu kadar zararları da olabileceği detayını atlamamak gerekir. Asıl Batı ve Güney Asya’ya ait bir ot türü olan ökse otu Türkiye'de nerede yetişir, nasıl kullanılır? İşte ökse otunun faydaları ve zararları...
#Ökse OtuHipokrat yüzyıllar önce tüm hastalıkların bağırsakta başladığını söylemişti. Bir yöntem bu alanda çığır açıyor. Kulağa pek çekici gelmese de dışkı nakli pek çok hastalığın çözümü olabilir. Peki nedir bu dışkı nakli? Ağızdan veya burundan gerçekleşir mi? Tüm detaylarıyla haberimizde...
#SağlıkSöz konusu solunum sıkıntısı olduğu zaman hava yolunun korunması için entübasyon gerçekleşmektedir. Bunun nasıl ve ne şekilde uygulanacağı ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, entübasyon nasıl yapılır, aşamaları nelerdir? Entübasyon ne işe yarar tüm detayları ile derledik.
#Entübasyon Nasıl YapılırKara Halile bitkisi son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Fakat ilk olarak belirtmek gerekiyor ki, sağlığınızı iyileştirebileceği iddialarını destekleyen klinik deneylerin eksikliği vardır. Peki, Kara Halile nedir, sağlığınız için ne gibi faydalar sunar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kara Halile Nedir?Limon yağı, aromaterapide çok sık kullanılan bir esansiyel yağ türüdür. Limon kabuğundan elde edilen limon yağı, uçucu yağlar arasında en güçlü anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir. İçinde bulunan vitamin ve minerallerle dikkat çeken limon yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Limon Yağı NedirHavuç yağı, sahip olduğu bitkisel tedavi etkileri sebebiyle ülkemizde sıklıkla kullanılan şifa yöntemleri arasında yer edinmiş bir yağ çeşididir. Hem doğal hem de sağlıklı olan havuç yağının pek çok faydası bulunur. Peki havuç yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Havuç yağı faydaları ve kullanımı nasıl olur? Havuç yağına dair merak edilenleri derledik.
#Havuç YağıHalk arasında diş sıkma ve gıcırdatma olarak da bilinen ‘Bruksizm’in sebeplerini ve zararlarını anlatan Dr. Büşra Doğan, “Düzenli olarak diş gıcırdatma gerçekleştiğinde dişler zarar görebilir ve diğer ağız sağlığı sorunları ortaya çıkabilir” dedi. Dr. Doğan, bruksizmin tedavi yöntemlerini de anlattı.
#Dr. Öğr. Üyesi Büşra DoğanKişniş tohumu en faydalı olan tohumlardan bir tanesidir. Özellikle bitkisel tedavi denilince akla ilk gelen tohumlardan olan Kişniş tohumu bu bağlamda çok araştırılmaktadır. Kişniş tohumu insan sağlığına faydaları oldukça fazladır. Bundan dolayı Kişniş tohumu satın alanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Kişniş tohumu ile ilgili sosyal medyadan araştırmalar yapılmaktadır. Peki Kişniş tohumu nedir? Kişniş tohumu ne işe yarar? Kişniş tohumunun faydaları nelerdir? Kişniş tohumu hangi besin değerlerine sahiptir? İşte Kişniş tohumu ile ilgili her şey.
Anason yağı, anason adı verilen bir bitkinin tohumundan yapılan bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Anason yağı uçucu olarak tabir edilen yağlar grubu arasında yerini almaktadır. Sizin için Anason yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Anason yağı faydaları ve kullanımı hakkındaki önemli konuları tüm detayları ile birlikte derledik.
#Anason Yağı Nedir