Spazm ile ilgili araştırmalar son günlerde iyice artmıştır. Spazm vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkabilmektedir. Önemli bir sağlık sorunu olarak bilinen spazm mutlaka tedavi edilmesi gereken ve ağrılı bir süreçtir. Spazm ile ilgili bilimsel çalışmalar devam etmektedir. Spazmın kendine özgü belirtileri ve tedavi yöntemleri vardır. Peki fazlaca araştırılan spazm nedir? Spazm neden olur? Spazm belirtileri ve tanısı nasıl konur? Spazm tedavisi nasıl olur? İşte spazm ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
#Spazm Nedir Ve Neden Olur?Soğuk havalar kalp damarlarında büzüşmeye yol açarak kalp sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kalp krizi geçirme riski soğuklarda artıyor. Özellikle yaşlıların ve kalp rahatsızlığı olanların soğuk havalarda çok daha özenli ve dikkatli olması gerekiyor. Biz de soğuk havalarda kalp sağlığını korumak için yapılması gerekenleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Macit Bitargil ile konuştuk.
#Kalp Sağlığıİdrar kaçırma problemini çoğumuz biliyoruz ama dışkı kaçırma sorunu çok daha nadir dile getiriliyor. Bu sorunu yaşayanların çoğu utandıkları ve yaşadıklarını yetişkinlerin başına gelebilecek bir şey olarak görmedikleri için doktora gitmiyor. Bu da yaşam kalitelerini önemli ölçüde etkiliyor. Halbuki yetişkinlerin yaklaşık yüzde 15’inde karşılaşılan bu sorun pek çok nedene bağlı yaşanabilir. Dışkı kaçırmanın bir hastalık değil, hastalığın habercisi olduğunu söyleyen uzmanlarla sorunun nedenlerini ve tedavisini tüm yönleriyle ele aldık. İşte 9 soruda DIŞKI KAÇIRMA DOSYASI…
#SağlıkHipokalemi, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Hipokalemi nedir öğrenebilir ve neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Hipokale nedir? Neden olur? En önemli komplikasyonu nedir? Hipokalemi neden alkaloz yapar tüm detayları ile derledik.
Halk dilinde göz seyirmesi olarak bilinen ancak literatürde göz seğirmesi olarak adlandırılan, gözdeki istem dışı uzun süreli olduğunda rahatsız edicidir. Göz seyirmesi evde doğal yöntemlerle geçebileceği gibi, sürekli tekrarlama durumunda uzmanlar tarafından kontrol altına alınabilir. Peki, göz neden seyirir, göz seyirmesi ne anlama gelir? İşte göz seğirmesi nedenleri...
#Göz Neden SeyirirTürkiye'de erkek sinameki ve deve gözü gibi isimlerle anılan açlık otu, hızlı kilo vermek isteyenler tarafından sıkça kullanılıyor. Ancak açlık otu yanlış kullanımında zararları olabiliyor. Günlük tüketim miktarı çok önemli olan açlık otunda uzmanlar, açlık otunun müshil etkisi yaratacağından bağırsakların bir anda boşalmasına neden olacağı için sıvı kaybı yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Peki açlık otu nedir, zayıflatır mı? İşte açlık otunun faydaları ve zararları...
#Açlık OtuDopamin (DA), vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Vücuttan beyine sinyaller iletmek yönünde görev üstlenmektedir. Bu nedenle önemli bir görevi olan dopamin eksikliği de aynı derecede vücutta aksaklıklara neden olmaktadır. Peki dopamin ne işe yarar, nedir? İşte dopamin eksikliği ve neden olduğu hastalıklar…
#Dopamin EksikliğiYaygın bir şekilde oluştuğu bilinen ve kas spazmı olarak adlandırılan kramplar çoğu kişide sık sık görülebilen yaygın bir hastalık türü olarak bilinir. Zararı yok gibi görünse de vücutta yer alan hücrelerde bazı eksiklik ya da ciddi rahatsızlıklara işaret olabilir. Özellikle hamile olan kadınlarda ve yaz aylarında daha fazla görüldüğü bilinen bu hastalık %60 kadar bir oranda ağrılı spazm şeklinde sıkma ya da bükülme gibi bir his meydana getirir. Kısa bir süreliğine kendisini hissettirse de son derece rahatsız edici bir durumdur. Peki, kramp nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kramp Nedir?Karnın üst bölgesinde (mide bölgesi) ağrı veya şişkinlik, vücutta sıvı toplanmasına bağlı olarak gelişebilir. Mide bulantısı ile birlikte hazımsızlıktan ve ishal gibi bağırsak problemlerinden de kaynaklanabilen mide şişkinliğine evdeki doğal yiyeceklerle de çare bulunabilir. Peki, mide şişkinliğine ne iyi gelir? Mide şişkinliği neden olur ve nasıl geçer? İşte, mide şişkinliğinin nedenleri ve evde iyi gelen şeyler
#Mide ŞişkinliğiAnasonu daha önce duymuşsunuzdur fakat ne olduğu ve sağladığı faydalar hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Anasonun faydalarını öğrenen kişiler, kullanmaktan vazgeçmiyor. Sizlere anasonun ne olduğu ve faydaları hakkında bilgiler derledik.
#Anason Nedir Ne İşe Yarar?Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yaz alerjisi yaşayan insanların sayısında da artış gözlemlenmeye başlamıştır. İnsanlarda alerjinin oluşmasının birçok sebebi bulunmaktadır. Peki, Yaz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Yaz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri sizin için derledik.
#Yaz Alerjisi NedirBahar alerjisi, baharın gelmesi ile birlikte çiçekler açar ve polen oluşturmaya başlar. Kişilerin vücutlarında belli etkiler oluşturarak alerjik yapıya sebep olur. Bunun sonucunda ise burun ve gözlerde kılcal damarlar üzerinde şişmeler gözlemlenir. Alerji oluşumunda vücutta oluşan salgılar sonucunda tepkiler gözükmektedir. Bahar Alerjisi için neler yapılabilir? Sebepleri arasında neler vardır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Bahar Alerjisi NedirDopamin, insan vücudunda doğal bir şekilde varlık durumu söz konusu olan kimyasal bir madde olmakla birlikte vücuttan beyne sinyaller iletmek yönünde görev üstlenmektedir. Bu bakımdan vücutta varlığı önem taşımaktadır. Sizin için Dopamin nedir ve ne işe yarar? Dopamin eksikliği ne gibi sorunlar oluşturur tüm detayları ile derledik.
#Dopamin Nedir Ve Ne İşe Yarar?"Tetanoz aşısı nedir?" sorusunun cevabı en fazla merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor. Ciddi bir hastalık olan ve önlem alınmadığı takdirde ciddi sonuçlar doğurabilen tetanoz, ülkemizde ve dünya genelinde aşı ile önlenebilmektedir. Sanıldığının aksinde yalnızca paslı demirlerden geçmeyen tetanoz, her yaştan ve topluluktan kişiler için risk oluşturuyor. Peki, Tetanoz aşısı ne zaman yapılır? Tetanoz aşısı kaç sene korur?
#HastalıkSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.