Şote haberleri sayfasında Şote hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 948 Şote haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Şef restoranlarının menülerinde başrol oynuyor, vegan mutfaklarda protein yerine kullanılıyor... Evde çorbadan soteye, makarnadan tarta pek çok tarifte kendine yer buluyor. Tazesinin yanı sıra kurutulmuşu ve turşusu başta olmak üzere her halini de artık raflarda bolca görmeye başladık. Mikolog Jilber Barutçiyan ülkemizde yetişen yenebilir yerel mantarları ve doğadan toplamak isteyenlere işin püf noktalarını anlattı. Şemsa Denizsel ve Gastronometro şefleri leziz mantarlı tariflerini paylaştı.
#MantarAbdigör köftesi, Ağrı mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Abdigör köftesinin diğerlerinden farkı içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar “sal” olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Farklı içeriği ve lezzetiyle sofranızın sevilen tariflerinden biri olacak. Peki Abdigör köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Abdigör Köftesi TarifiBirbiri ardına açılan üniversiteler, öğrencilerini renkli etkinliklerle karşılıyor. Ege Üniversitesi öğrencilerine boyoz ikramıyla ‘merhaba’ dedi, Harran Üniversitesi ise sıra gecesiyle ders başı yaptı. İTÜ’de ilk dersin hocası Nobel ödüllü Aziz Sancar oldu...
#ÜniversiteGelinim Mutfakta yeni bölüm yeni yarışmacılarla haftaya başladı. Gelinim Mutfakta'ya bugün yeni yarışmacı Eda ve kayınvalidesi Sabiha katıldı. Gelinim Mutfakta'da bugün patates püresi ve tavuk çanak sote tarifi yapıldı. Tadım, puan ve puanlamanın ardından Gelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 7 Ekim 2024 Pazartesi!
#Gelinim MutfaktaYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkMavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#MarmarisTam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirMuhtemelen yaşanan en sıcak yaz mevsimi olarak tarihe geçecek haziran ve temmuz aylarında çoğunluğu arabayla batıdan doğuya kuzeyden güneye seyahat ederken içimi ferahlatan en önemli şey ülkemizin muhteşem doğasının yanı sıra, ziyaret ettiğim kentlerdeki karşılaştığım yaptıklarıyla gurur duyduğum insanlardı. Onlar olmasa her geçen gün betonlaşmaya kurban verdiğimiz kentler, tatil beldeleri ve restoran sektöründeki baş edilemez boyutlara yükselen fiyat artışlarının yarattığı ruh haliyle bu yazı bambaşka bir yazı olurdu. Her biri için iyi ki var diyelim...
#Müge AkgünBu hafta Ajda Pekkan, Bodrum Antik Tiyatro’da; Zuhal Olcay, BtcTurk Vadi Açıkhava’da; Gülşen, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. Zilberman’ın ‘Genç Yeni Farklı 2024’ sergisi kapılarını açacak. Son günlerin sevilen oyunu ‘Leyla ile Mecnun Değil’ Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da izleyiciyle buluşacak.
#KonserBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünYeşil renk doğanın, canlılığın rengidir, ruh durumunu olumlu yönde etkiler, huzur ve güven verir. Peki beslenmemizde hangi yeşil renkli sebzeler psikolojik ve fizyolojik anlamda sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor. İşte bu haftaki yazımızı okuduktan sonra beslenmenizde yeşil sebzelere yer verdiğinizde daha sağlıklı ve zinde hissettiğinizi göreceksiniz.
#Yelda BaşaranCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kamuda tasarruf kararını açıkladığı gün Meclis, 23 Nisan Resepsiyonu’nda sade mönüsüyle öne çıktı. Ancak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un dışarıdan yeni fark edilen uygulaması, birkaç aydır davetlere ilişkin genel bir tutuma dayanıyor.
#MeclisPek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#YemekSağlıklı ve aynı zamanda ekonomik besin kaynakları içerisinde böbrek gelir. Aynı zamanda oldukça lezzetli bir yiyecek türü olarak da öne çıkar. Peki, böbrek nasıl pişirilir? Böbrek yıkanır mı? Böbrek sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BöbrekDeniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesYemek yapmak önemli bir bilgi birikimi gerektirir. Özellikle balık pişirilirken tüm tekniklerin ve püf noktaları bilinmelidir. Turna balığının nasıl pişirildiği de bilinmelidir. Turna balığı nasıl pişirilir? Turna balığı tavada ve fırında nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#TurnaAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriKestane mantarı son günlerde çok merak edilen mantar çeşitleri arasında yer alıyor. Beyaz kültür mantar ailesinden olan kestane mantarı yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Peki kestane mantarı nedir, nerede yetişir? İşte kestane mantarı tarifleri…
#Kestane Mantarı NedirMersin Tantunisi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Türkmen Sıkması, Kara kavurma, Et Sote, Sebzeli Kavurma’nın sentezinden oluşan Tantuni, Arapça yumuşak yemek manasına gelir. Peki, tantuni hayvanın neresinden yapılır? Tantuni malzemeleri ve yapım aşamaları
#Tantuni Hayvanın Neresinden Yapılır?Vitamin ve mineral bakımından zengin yiyecekler arayan kişiler için dana dili ideal bir yiyecektir. Dana dilinin oldukça yararlı bir yapısı bulunmaktadır. Bu yüzden çok sayıda kişi dana dili alarak çeşitli şekillerde pişirmektedirler. Dana dili nasıl pişirilir? Dana dili düdüklüde kaç dakikada pişer? Dil sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Dana DiliHerkesin çok sevdiği tavuk ürünlerinden birisi kemiksiz tavuk olarak bilinmektedir. Kemiksiz tavuk hem lezzetli hem de çok kullanışlı bir yiyecektir. Kemik bulunmayan bu tavuk türü ile çok sayıda yemek yapma şansınız vardır. Sizler için Tavuk göğsü nasıl haşlanır? Kemiksiz tavuk göğsü haşlama suyuna ne konur, kaç dakikada haşlanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tavuk GöğsüSonbahar gelip de yağmurlar bastırınca doğanın bize bahşettiği en güzel şeylerden biri de lezzetli yabani mantarlar oluyor. Bilinçsiz kişiler tarafından kesinlikle toplanıp tüketilmemesi gereken bu mantarlar, doğru şekilde pişirildiğinde enfes yemeklere dönüşebilir. En nefis mantarların başında da melki ya da Kanlıca mantarı olarak da bilinen çıntar gelir. Peki çıntar nasıl pişirilir? İşte cevabı...
#ÇıntarDana ciğeri, çok lezzetli çok de besleyici bir et çeşidi. Ancak dana ciğerinin yumuşacık olması için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Sizin için dana ciğerini pişirirken dikkat etmeniz gereken noktaları ve nefis bir dana ciğeri pişirmek için ihtiyacınız olan yegane tarifi derledik. Ciğere bakışınızı değiştirecek ipuçları içeriğimizde…
#Dana Ciğeri Nasıl Yapılır