Mantarlı et sote

Güncelleme Tarihi:

Mantarlı et sote
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 14:16

Mantarlı et sotenin en lezzetli tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu yemeğe bayılacaksınız!

Haberin Devamı

Mazlzemeler:

750 gr dana kuşbaşı500 gr mantar1 adet büyük kuru soğan2 adet yeşil sivri biber1 adet domates2 diş sarımsak1 yemek kaşığı Domates salçası1 çay kaşığı Biber salçasıTuzToz KarabiberToz Kırmızı biberKimyon1,5-2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı;

Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin.Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun.Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın.( Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz)Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın. İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun.Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir.Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edin.Soğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişir.Daha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir.Sıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur.) ve sarımsakları içine doğra , 15-20 dk en kısık ateşte pişir. Etlerinden bir tane al, pişip pişmediğini kontrol et. Pişmiş ise altını kapat sıcak olarak servis yap. Pişmemiş ise biraz daha kaynattıktan sonra altını kapat. Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın. Ben biraz sulu yapıyorum.

Kaynak: Yemek günlüğü

 

Haberin Devamı

Geleneksel lezzetlerden sütlaç tarifi için tıklayınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!