Sonbaharda Beslenme haberleri sayfasında Sonbaharda Beslenme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 208 Sonbaharda Beslenme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Toprağın yeniden hasata hazırlanmasında olduğu gibi yazın yaşanılan tembellik ve rehavetin sonrası başlayacak okul ve iş hayatına hazırlık için bazı önlemler almanın da zamanı geldi. Sonbahara girerken sağlığınızı ihmal etmeyin.Yaz günlerinin hareketli günlerinde yorulan bünyenizi sonbahara hazırlayın. Sağlığımızı ve yaz enerjimizi kaybetmememiz gerektiğini söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr.Fevzi Özgönül, 10 adımda sağlıklı yaşamın sırlarını anlattı.
#Sağlıklı YaşamToprağın yeniden hasata hazırlanmasında olduğu gibi yazın yaşanılan tembellik ve rehavetin sonrası başlayacak okul ve iş hayatına hazırlık için bazı önlemler almanın da zamanı geldi. Sonbahara girerken sağlığınızı ihmal etmeyin.Yaz günlerinin hareketli günlerinde yorulan bünyenizi sonbahara hazırlayın. Sağlığımızı ve yaz enerjimizi kaybetmememiz gerektiğini söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr.Fevzi Özgönül, 10 adımda sağlıklı yaşamın sırlarını anlattı.
#Sağlıklı YaşamHavaların soğumasıyla birlikte hastalıkların gün yüzüne çıktığı bu dönemlerde bağışıklık sistemini güçlü tutmak aslında bizim elimizde. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için farklı renkte ve farklı çeşitte sebze meyve yemek, farklı vitamin ve mineral içeriklerine sahip besinleri tüketmemize yardımcı oluyor. Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, sonbaharda bağışıklık sistemimizi güçlendirecek besinleri sıraladı.
#SonbaharSonbaharda soğuyan havalar ve viral enfeksiyonlar bağışıklık sistemini olumsuz etkilerken, sağlıksız beslenme, hareketsizlik, stres ve yetersiz uyku gibi etkenlerle hastalıklar çok daha hızlı şekilde kapıyı çalabiliyor. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücut direncini artırmak şart!
#Gripten KorunmakMuhteşem bir yazın sonlarına yaklaşırken, yerdeki birkaç kuru yaprak yeni mevsime hazırlanmamız gerektiğini hatırlatıyor. Düşen sıcaklıklarla birlikte cildinizi yeni sezona hazırlarken, tutarlı bir şekilde güzel ve ışıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlayacak bazı adımları sizinle paylaşmak istedim.
#CiltSoğuk algınlığı, grip, sinüzit, larenjit, farenjit… Sonbaharın gelmesiyle birlikte hastalıklar kapımızı çalmaya başladı bile. Sıcaklıkların azaldığı sonbahar aylarında vücut metabolizmasının ana görevi vücut ısısını stabil tutmak oluyor. Vücut soğuğa karşı kendini korumak için aldığı enerjiyi daha kontrollü kullanıyor ve bu durum metabolizma hızını düşürürken, vücudun direncini de azaltıyor.
#Sonbaharda Ne YenirGeorge Washington Üniversitesi ve sağlıklı gıdaları ve takviyeleri test eden ve değerlendiren ConsumerLab adlı şirketteki araştırmacılar tarafından yürütülen sekiz yıllık bir çalışma, bazı bitter çikolataların ve kakao ürünlerinin, ağır metaller üzerindeki sıkı düzenlemelerinin üzerinde miktarda kurşun ve kadmiyum içerdiğini buldu.
#ÇikolataBugüne kadar yapılan çalışmalar bitter çikolatanın ölçülü tüketildiğinde faydalı olduğunu, içinde bulunan flavonoidlerin kalp hastalığı ve yüksek tansiyon riskini azaltabileceğini gösteriyor. Daha sağlıklı diye tükettiğimiz bitter çikolatalar ile ilgili yapılan yeni bir araştırma ise test edilen ürünlerde ağır metal olduğunu ileri sürdü. Araştırmacılar bu durumun tüketicilerin farkında olması gereken bir konu olduğuna dikkat çekiyorlar. Peki, ağır metaller çikolataya nasıl ulaşıyor? Tüketimi nelere neden olabilir? Bu konuda endişelenmeli miyiz? İşte araştırma sonuçları ve uzman yorumları...
#ÇikolataHer gün soframıza gelen gıdalar üzerinde öyle büyük oyunlar dönüyor ki maliyeti düşürmek için yapılan hileler pes dedirtiyor. Süt ürünleri, zeytinyağı, salça, sirke, tereyağı derken Ramazan ayının yaklaşmasıyla pastırma da bunlardan nasibini aldı. Peki pastırmada en çok hangi hilelere başvuruluyor? Hileli ürün tadından, görüntüsünden anlaşılır mı? Pazarlarda ya da şarküterilerde satılan ambalajsız ürünler riskli mi? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık anlatıyor.
#SağlıkTabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nden (ÖÇKB) haberdar mısınız? Bu alanlar; denizlerden ormanlara, yaylalardan göllere kadar çeşitli doğal ekosistem ve oluşumları barındırıyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. İşte 19 bölgeden keşfedilecek değerler…
#RotaKızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti nüfus patlaması yaşıyor. Kuş popülasyonuyla Manyas ve Gediz’i geride bırakmayı başaran deltanın en nadide türlerinden biri ise 7 gramlık ağırlığıyla her yıl Avrupa’dan ta Afrika’ya göçen ve Kızılırmak’ta mola veren söğüt bülbülü...
#SamsunEbabil kuşu, ayakları kısa olan ve bu sebepten dolayı yerde yürümekte güçlük çeken bir kuştur. Zamanının büyük bir kısmını hava geçirdiği bilinen bir kuş türüdür. Altı ay kadar bir süre havada kalabildiği bilinir. Dik yüzeylerde tutunma gibi bir özelliği vardır. Bu özelliğinden dolayı yuvasını dik duvarlara yapabilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ebabil Kuşu Ne Yer?İklim değişikliğiyle birlikte mevsimlerdeki ‘kaymalar’ alerjilerin güçlenmesine neden oldu. Polen sayısının son 30 yılda yaklaşık yüzde 20 arttığının altını çizen uzmanlar, daha önce hiç alerjik yakınması olmayanlarda bile semptomlar görüldüğünü söylüyor. Peki ülkemizdeki son durum ne? Mevsimsel alerjinin giderek artıyor olması hangi tehlikeleri ortaya çıkarabilir? Gündelik hayatta nasıl önlemler almak gerekiyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkTRAKYA Üniversitesi (TÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kuş Bilimci Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kaya, küresel ısınmanın leylek göçlerini etkilediğini belirterek, "Leyleklerin bir kısmı, özellikle ak leyleklerin göç etmediği görülüyor. Bu da küresel ısınmanın etkisinden diyebiliriz. Çünkü havaların sıcak gitmesi, leylekleri rahatsız eden bir durum değil. Onun için kendilerine yeni yaşam alanları buluyorlar. Leylekler, bu yıl Edirne'ye erken geldiler. Bu sene hiç kış olmadı. Orta Doğu'da da kış olmadı. Trakya'ya genellikle 15 Mart'ta gelen leylekler, bu sene Mart'ın başından itibaren giriş yaptı" dedi.
#EDİRNEDİYARBAKIR’da havaların soğumasıyla birlikte gribal enfeksiyon şikayetiyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi aciline getirilen çocuk sayısı günlük 2 bine yaklaştı. Doç. Dr. Muhammed Asena, “Hastanemizde günlük 400 ila 500 başvuru varken, şu an rakamlar 4 katına çıktı. Ortalama bin 500 ile 2 bin hasta başvurusu alıyoruz. Yatak doluluk oranlarımız yüzde 85 ile 90 bandında. Hasta olan çocuklarımızın okula gönderilmemesi, evde istirahat etmesi ve toplu alanlara girme konusunda dikkatli olmalıyız” dedi.
#DİYARBAKIR