Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Meryem Güç, kış aylarında sağlıklı beslenmek konusunda bilgiler verdi. Hangi gıdaların ne özelliği olduğunu tek tek açıklayan Diyetisyen Güç, yoğurt, soğan, sarımsak, kereviz ve maydanozun altını çizdi.
#KerevizTam bir kış yemeği olan soğan yahnisi, tencere yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Defne yaprağı veya patates, havuç gibi kök sebzeleri de ekleyerek soğan yahnisinin aromasında değişiklikler yapabilirsiniz. İşte, soğan yahnisi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...
#Soğan YahnisiGerek besin değeri gerekse LEZİZZ eti ile kendine hayran bırakmayı başaran balıklardan olan palamut, hem en yüksek besin değerine sahiptir, hem de doğru tariflerle pişirildiği zaman damaklar her daim onu arar. Sonuçta her yiğidin ayrı yoğurt yemesi olduğu gibi her balığın kendi lezzetini ortaya çıkan ayrı tarifleri vardır. Sizler için hazırladığım en güzel palamut tarifi ve püf noktaları hemen aşağıda...
#PalamutBizde enfes taskebabı, Macaristan’da gulaş, Fransa’da boeuf bourguignon… Dünya mutfaklarının ortak lezzeti o: Yahni. Fatih Sultan Mehmet’in favorisi ‘zırba yahnisi’nden ünlü şef Gordon Ramsey’nin safranlı bouillabaisse’ine bu konuda gelmiş geçmiş en ünlü tabakları tanıyalım.
#YahniBugün Musevi cemaati tarafından ‘‘7 Eylül Yahudi Kültürü Avrupa Günü’’ kutlanıyor. Etkinlik süresince İstanbul'da iki ayrı yerde Sefarad ve Aşkenaz yemekleri sunulacak. Böylece, kökenleri Avrupa'nın Ren Bölgesi'nden Macaristan, Romanya, Polonya ve Ukrayna'ya kadar uzanan Aşkenaz yemekleri ilk kez -evler dışında- Türkiye'de sunulmuş olacak. Elbette Sefarad yemekleri de bu arada unutulmuş değil.