GeriMutfak Tüyoları Soğan yahnisi nasıl yapılır? Soğan yahnisi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan yahnisi nasıl yapılır? Soğan yahnisi tarifi

Soğan yahnisi nasıl yapılır? Soğan yahnisi tarifi

Tam bir kış yemeği olan soğan yahnisi, tencere yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Defne yaprağı veya patates, havuç gibi kök sebzeleri de ekleyerek soğan yahnisinin aromasında değişiklikler yapabilirsiniz. İşte, soğan yahnisi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...

500 gram dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı yağ
400 gram arpacık soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

SOĞAN YAHNİSİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak yıkadığınız kuş başı dana etini yağ ile birlikte derin bir tencerede pişirin. Etler suyunu bırakıp, çekene kadar pişme işlemini sürdürün. Bir yandan da arpacık soğanları temizleyip, etlerin içine atın. Daha sonra havuçları ve patatesleri iri iri doğrayın ve etlerle birlikte kavurun.
Tenceredeki soğanlar pembeleşmeye başlayınca, sirkeyi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Son olarak domates salçasını ekledikten sonra 5 dakika daha karıştırın ve üzerini örtecek kadar su koyun. Kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişirin.

 ET YEMEKLERİNİ SEVENLER BU TARİFİ DE KAÇIRMASIN

 

 

 

False