Günümüz şartları gereği baba olma yaşı gittikçe ilerlemekte. 70’li yıllarda erkeklerin %15’i baba oldukları zaman 35 yaşını geçmişlerdi. Oysa günümüzde çocuk sahibi olan erkeklerin neredeyse dörtte biri 35 yaşın üzerinde. 35 yaş, üreme başarısı bakımından erkekler için de kritik bir dönem. Yapılan araştırmalar, 40 yaş üzeri erkeklerde spermlerin de yaşlanmaya başladığını ve eşlerini gebe bırakma kapasitelerinin anlamlı şekilde düştüğünü ortaya çıkardı. Buna göre geçen her yıl için baba olma şansı %5 azalmaktaydı. Daha erken yaşlarda kısa sürede gebelik görülürken, 45 yaşına gelince bekleme süresi neredeyse 5 kat artmakta. Bahsettiğimiz bu durumu “sperm yaşlanması” olarak kabul ediyoruz.
#Sperm YaşlanmasıTürk Dil Kurumu “Doğrudan doğruya ateşte veya kap içinde susuz olarak pişirilmiş et” diye tanımlıyor ama şüphesiz bir Adanalı için kebap, bundan çok daha öte bir anlam ifade ediyor. Hele de usta eller tarafından hazırlanmışsa... 96 yıllık bir kebap markası olan Kebapçı Mesut, artık Adanalı işinsanı Mehmet Ali Bilici’nin Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’yla ortak açtığı Adana Divan Oteli’nde de hizmet veriyor.
#KebapKARABÜK’te hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan 12 yaşındaki D.A.’nın balık çaldığı iş yeri sahibi şikayetini geri aldı. Çocuğun babası inşaat işçisi 52 yaşındaki Mehmet A. da cezaevinde ziyaret ettiğinde oğlunun ağladığını söyledi.
#KarabükKarabük’te, meydana gelen ilginç hırsızlık olayında balıkçı dükkanına giren 13-14 yaşlarındaki 2 çocuğun balık, soğan, marul, şalgam suyu ve bıçak çalması güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, önceki gece saat 02.00 sıralarında Hürriyet Mahallesi’ndeki bir balıkçı dükkanında meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 2 çocuk, bir süre önünde bekledikleri dükkanın kapısının alt kısmındaki küçük boşluktan içeriye girdi. Masadaki çekmeceleri karıştırdıktan sonra çelik kasayı açmaya çalışarak para arayan çocuklar bunda başarılı olamayınca dondurucuda bulunan satışa hazır dilimlenmiş balıkları ile marul, soğan, şalgam suyunu poşete koyup birde bıçağı yanlarına aldıktan sonra dükkana girdikleri gibi çıkıp uzaklaşıyorlar. Sabah geldiğinde balık sayısının az olduğunu ve etrafın dağınık olduğunu fark eden işyeri sahibi S.K, güvenlik kamerasını incelediğinde yaşanan hırsızlığı polis ekiplerine bildirdi. Polis, küçük hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. İHA
#KarabükKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveŞalgam dolması, Sivas mutfağının enfes lezzetlerinden biri. Bu lezzet bildiğimiz dolmalarda biraz farklı. Ayrıca farklı yörelerde de yapılmaktadır. Yapılan yöreye göre iç harcında pirinç veya bulgur kullanılır. Sofranızda farklı bir lezzete yer vermek isterseniz, şalgam dolması tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Şalgam Dolması TarifiKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeYeni açılan ilk vegan fine dining restoranımız Telezzüz bana ünlü şef Rasmus Kofoed’in Kopenhag’daki Angelika’sını hatırlattı. Kişniş soslu, damlasakızlı-tahinli piyaz, enginarlı keşkek, şalgam ve sumaklı soğan salatasıyla servis edilen istiridye mantardan şiş... Benim için iyi ve dengeli bitki bazlı yemek anlayışına tam da uyan tabaklardı tattıklarım.
#Ebru ErkeSağlıklı yaşamın yolu mevsimin sebze-meyvelerini bolca dahil ettiğimiz dengeli tabaklardan geçiyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit; brokoli, karnabahar, pırasa, lahana, kereviz ve ıspanağın karaciğeri desteklediğini, pancarınsa yüksek antioksidan değere sahip olduğunu söylüyor.
#SebzeGeleneksel yemekleri tanıtmasıyla ve gastronomi araştırmalarıyla bilinen Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas, 2023’ün en iyi dana eti yemeklerini listeledi. 24 lezzetin yer aldığı listeye ülkemizden Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde kebapların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaSağlıklı beslenmenin önemini herkes biliyor ama bunu hayata geçirebilenlerin sayısı çok daha az. Üstelik beslenme ve diyet alanında kitapları olan Epidemiyolog Tim Spector'a göre, çok küçük değişikliklerle büyük farklar yaratmak mümkün. Peki bu küçük değişiklikler neler? Ne gibi yararlar sağlıyorlar? İşte Spector'ın tavsiyeleri ve uzman görüşleri...
#SağlıkBirçok birey tarafından adananın yemek lezzetleri sevilmektedir. Bu nedenle bireyler ana yemek lezzetleri merak etmekte ve sık sık Adana Yemekleri - Adana'da ne yenir ve neyi meşhur? Adana mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Adana YemekleriErzurum Türkiye'nin büyük şehirlerinden bir tanesidir. Erzurum yemekleri ile ön plana çıkmaktadır. Erzurum yemekleri gerek lezzetleri gerekse de görselliği ile dikkat çekmektedir. Erzurum'a gelen kişilerin en çok tattığı yemek listeleri araştırılmaktadır. Son aylarda Erzurum yemekleri ile ilgili bilgi alışverişi yapılmaktadır. Peki en iyi Erzurum yemekleri hangileridir? Erzurum'da yenilebilecek en meşhur yemekler nelerdir? İşte Erzurum'da yenilecek meşhur yemekler.
#Erzurum YemekleriIsparta ilini her yıl birçok kişi ziyaret etmektedir. Bu durumun temelinden biri de oldukça lezzetli yemekleri olmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafından Isparta yemekleri - Isparta'da ne yenir ve neyi meşhur? Isparta mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Isparta YemekleriProtein değeri yüksek, hafızaya iyi geliyor, kalbimizi koruyor, kemik gelişimini destekliyor. Her mevsim soframızın en kıymetli malzemelerinden biri olan balık, yaz aylarında da vazgeçilmezimiz... Yanına fava, havuç tarator gibi mezeleri, patates ve roka salatalarını çok yakıştıran yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlıklı pişirme yöntemlerini anlatıyor, tarifler veriyor.
#Sponsorlu İçerik