Sofra Düzeni haberleri sayfasında Sofra Düzeni hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 180 Sofra Düzeni haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaptığınız harika yemekler, eğer onu tabağa doğru şekilde yerleştiremezseniz konuklarınızı yeterince etkilemekten uzak olacaktır. Emeklerinizi tamamlayacak ve uzun süre üzerinde konuşulacak sofralara imza atmak istiyorsanzı, işte size bu işin sırlarını öğretecek pratik ipuçları!
#İncili Gastronomi RehberiHepimiz sofra kurarken küçük ipuçları isteriz, biraz daha güzel ve özel gözüksün diye. Bazen elimizdekiler yeterli gözükmez sofra kurarken, hemen bir yerlere koşup alışveriş yapmak isteriz. Oysa elimizdekilerle yapılmış sofra, hazır olan malzemeleri satın alarak kurulan sofralardan çok daha güzel olabilir.
#Sofra DüzeniYaptığınız harika yemekler, eğer onu tabağa doğru şekilde yerleştiremezseniz konuklarınızı yeterince etkilemekten uzak olacaktır. Emeklerinizi tamamlayacak ve uzun süre üzerinde konuşulacak sofralara imza atmak istiyorsanzı, işte size bu işin sırlarını öğretecek pratik ipuçları!
#İncili Gastronomi RehberiSupla yemek sofralarında tabakların altına koyulan ve görsel oluşturan bir üründür. Suplanın görselden başka herhangi bir amacı ya da özelliği bulunmaz. Güzel ve özenli bir sofra görüntüsü yaratmak için davet sofralarında supla tercih edilir. Suplanın nasıl örüldüğü ve neyden yapılarak nasıl kullanıldığı ile ilgili tüm detayları derledik.
#AraştırmaTürk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında konuşan Doç. Dr. Özge Samancı “Geç Osmanlı dönemindeki pilav, tavuk çorbası, baklava, börek ve kabak dolması gibi yemeklerin önemi, günümüzde hâlâ yediğimiz lezzetler olmaları... Aslında mutfağımız çok geleneksel” diyor.
#Özge SamancıSevdiklerimizi ağırladığımız davet sofralarına koyduğumuz yemekler kadar onları nasıl sunduğumuz, gözümüzü nasıl doyurduğumuz da önemli. Belki her gün yediğimiz pratik yiyecekleri bile birkaç küçük dokunuşla ziyafet sofrası ikramına dönüştürmek mümkün.
#Metro TürkiyeKendimize yemek hazırlamayı öğrenmeliyiz. Karnımız acıktığı zaman neler yememiz gerektiğini ve bunları nasıl hazırlamamız gerektiğini iyi bilmemiz önemlidir. Tabii bunları yaparken ayrıca dikkat etmemiz gerekenler vardır. Şimdi bunlar nelerdir gelin beraber öğrenelim. İşte 1. sınıf hayat bilgisi yiyecek hazırlıyorum konu anlatımı.
#1. Sınıf Hayat Bilgisi Yiyecek Hazırlıyorum Konu AnlatımıÇilek yatağında scone, sucuklu patates dolması, kerevizli mercimek çorbası, dondurmalı soğuk kahve... Geleneksel reçeteler, dünya mutfağının en iyi örnekleriyle aşçı ve yemek yazarı Aydan Üstkanat’ın ‘Yap, Ye, Paylaş’ adlı kitabında buluştu. Kitapta sofra düzeni ve mönü seçimi konusunda bilgiler de veren Üstkanat ile kitabını konuşup ipuçları ve öneriler aldık.
#PancakeMarmara Üniversitesi’nde düzenlenen “İstanbul Mutfağı” konferansında konuşan Prof. Dr. Artun Ünsal, "Gençlere tavsiyem, kuru fasulye, pilav ve çorbayı iyi yapmayı öğrenmeden İtalyan, Japon, Güney Amerika usulü yemeklere fazla ilgi duymayın. Önce milli, yerli, İstanbul ve Anadolu yemeklerimizi, bir Türk mutfağının çatısı altında birleştirelim" dedi. Prof. Dr. Arif Bilgin ise "Kahvaltı kültürü ortaya çıkmadan önce Osmanlılar, kuşluk vakti ve ikindi ile akşam arasında olmak kaydıyla iki öğün yemek yiyorlardı" diye konuştu.
#Artün ÜnsalElif Korkmazel, verdiği yemek tarifleri ve yazıları ile araştırılan isimler arasında yer alıyor. Zaman zaman çeşitli kanallarda izleyicilerin karşısına çıkan Elif Korkmazel bazı kurumlara yemek danışmanlığı da yapmaktadır. Peki, Elif Korkmazel kimdir ve kaç yaşındadır?
#Elif KorkmazelHafta sonu gezilerine bayılıyorum. Giderken hep bir heyecan, dönerken hep bir motivasyon. Bu hafta sonu ise rotamızı Güneydoğu'ya, Gaziantep'e çevirdik. Bu sefer her şey yemek üzerine kurulu. Müze gezer gibi yemek yerlerini geziyoruz. Her şeyin tabii ki bir bedeli var, dönerken artı 2 kiloyla dönüyorum.
#Gaziantep MutfağıMerhaba… Bu hafta sizlerle geçmişten günümüze devam etmeyen bir Ramazan ritüelini paylaşmak istedik. Osmanlı döneminde uygulanan “Diş Kirası” müthiş bir sosyal yardımlaşma örneği. Tayyip Bey’in, Osmanlı dönemindeki uygulamalara sıcak bakması sebebiyle “Neden olmasın?” dedik ve önermek istedik.
#YazarlarKONYA’NIN MERKEZ SELÇUKLU İLÇE BELEDİYESİ KÜLTÜREL YAYINLARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ. KONYA MUTFAĞI VE SİLLE YEMEKLERİ ÜZERİNE İKİ ESER YAYINLAYAN SELÇUKLU BELEDİYESİ “SELÇUKLU DÖNEMİ MUTFAĞI” KİTABINI DA YAYIN HAYATINA KAZANDIRDI. ESERDE SELÇUKLU’DA MUTFAK MİMARİSİ, SOFRA DÜZENİ, SOFRA ADABI GİBİ KONULAR DA YER ALIYOR.