Tuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzDezenfektanlar ve antibakteriyel sabunların kullanımı özellikle pandemiden sonra çok yaygınlaştı. Ancak bu ürünlerdeki bazı kimyasal maddelerle ilgili güncel araştırmalar oldukça endişe verici.
#Kuaterner Amonyum BileşikleriBir lokantanın servisinden memnun olmayan, fiyatlarını çok bulan insan önce hoşnutsuzluğunu ifade eder. Sonra da oraya bir daha adım atmaz. Bunu çok kişi yaparsa o işyeri cezalandırılmış olur. Bu, uzun dönemde, boykottan çok daha etkilidir. Ayrıca geçen hafta sonu yapılan tipte bir boykot, lokantalarla ilgili daha temel sorunları gözden kaçırmamıza neden oluyor. Her şeyden önce bir kalite sorunu var. Pek az lokanta kendi mezesini kendi hazırlıyor. Yağ kullanımı o kadar kötü ki margarini arar hale geldik...
#LokantaYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren ve hidrojen alanında çalışmalar yürüten şirket, lise düzeyindeki öğrenciler için yerli ‘hidrojen deney kiti’ üretimine başladı. Şirket, bu çalışmayla hidrojen ekosisteminin büyümesini ve ‘hidrojen nesiller’in yetişmesini hedefliyor.
#Hidrojen Deney KitiŞap hastalığı insanlara geçer mi, öldürür mü? Şap yenilen etten bulaşır mı? sorularının yanıtları özellikle Kurban Bayramı'na gelinen bu günlerde sıklıkla aranank konular arasında. Şap hastalığı çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında (popülasyonlarında) % 100'e kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle hastalık ekonomik, siyasi ve ticari yönlerden büyük önem taşımaktadır.
#ŞapKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki eczanede çoğunluğu narkotik olmak üzere birçok ilacın kaybolmasına ilişkin idari soruşturma başlatıldı, 3 personel de açığa alındı. Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, "Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, adli tahkikata devam ediyorlar" dedi.
#KahramanmaraşVücut peelingi cildinizde mucizeler yaratır ve cildinize yararı saymakla bitmez. Cilt temizliğinizi sadece yüzünüzle sınırlamayın. Vücudunuza da cildinize gösterdiğiniz özeni gösterin. Peelingi de vazgeçemediğiniz uygulamalardan biri olarak hayatınıza almanızı öneririm.
#PeelingPortakal yağı içerdiği yoğun C vitamini sayesinde saçı besleyerek güç kazandırır. İyileştirici bir etkiye sahip olan portakal yağı cildi korurken yüzdeki hücreleri de onarır. Portakal yağı içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde çok güçlü bir antioksidandır. İşte portakal yağının yüze, saça ve cilde faydaları nelerdir? Nasıl yapılır ve kullanılır ayrıntılarıyla derledik.
#Portakal YağıLimon tuzu güçlü bir ödem söktürücü olduğu için hızla kilo vermeyi sağlar. Metabolizmayı hızlandıran limon tuzu vücudu bakterilere karşı korumaktadır. Diş taşını engelleyen limon tuzu ağız bakımına da yardımcı olur. Limon tuzu saçları da güçlendirir. Limon Tuzunun faydaları nelerdir? Ne işe yarar? Limon tuzu neyden ve nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
#Limon TuzuGreyfurt, tropikal bir narenciye meyvesi olarak bilinmektedir. Ekşi ve hafif acımsı bir tadı olan greyfurt oldukça faydalı bir meyve olmasına rağmen bazı ilaç gruplarıyla etkileşime girebilmektedir. Greyfurt tüketmek; kalp sağlığı için fayda sağladığı gibi bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Aynı zamanda vücut için birçok farklı faydası da bulunmaktadır. Ancak bazı kişilerin greyfurt tüketmemesi gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#GreyfurtTansiyon yüksek ve düşük olarak ikiye ayrılır. Tansiyonun dengede tutulması için süt ve süt ürünlerini sıkça tüketmek ve aynı zamanda sebze, meyve tüketimini de dengede tutmak gerekir. Kronik bir tansiyon sorunu olmayan kişiler sağlıklı beslenerek bu durumun önüne geçebilir. Yüksek ve düşük tansiyona iyi gelen tüm besinleri sizler için derledik.
#Tansiyona İyi Gelen YiyeceklerSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adana’da bulunan mısır nişastasından sitrik asit üretimi yaparak, 90 ülkeye ihracat yapan Tezkim Tarımsal Kimya Üretim Tesislerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
#Mustafa VarankPek çok alanda ve özellikle günlük yaşamda kullanılan en önemli bileşenler içerisinde sitrik asit gelir. Peki, sitrik Asit nedir? Ne işe yarar ve nasıl üretilir? Sitrik asit nerelerde kullanılır detayları ile derledik.
Erik kilo aldırır mı sorusu pek çok vatandaşın bahar ayları ile birlikte gündeminde yer alıyor. 100 gram tüketilmesi halinde sadece 46 kalori aldıran erik, kilo aldırmayan ancak kilo vermeye de yardımcı olan meyvedir. Ekşi olması nedeniyle damaklarda hoş bir lezzet oluşturan erik, faydaları ile de çok konuşuluyor. Peki, yeşil eriğin faydaları nelerdir? İşte, uzman diyetisyenlerin konuyla ilgili yaptığı açıklamalar ve ve eriğin faydaları hakkında detaylar
#Erikİçi kırmızı bir narenciye kan portakalı... Aroması, renklenme derecesine göre artıyor. Rengini veren ‘likopen’ sayesinde güçlü bir antioksidan… En bilinen türleri ‘moro’, ‘sanguinelli’ ve ‘tarocco’. Eğer öğle ve akşam arasında sağlıklı bir ara öğün seçeneği arıyorsanız, yağlı tohumlar veya yoğurt gibi süt ürünleriyle tüketebilirsiniz.
#Metro Türkiyeİçine elma sirkesi ya da limon katanlar da var, kaynatıp ılıttıktan sonra içenler, birkaç dal maydanoz ekleyenler de... Sabah aç karnına mı içmeli, yoksa yemeğin üzerinden biraz vakit geçtikten sonra mı? Temel içeceğimizle ilgili akıllardaki soruları masaya yatırdık.
#SuPekmez, insanların tatlandırıcı olarak kullandığı kalın bir şuruptur. Şeker yapım sürecinin bir yan ürünüdür ve ezilmiş şeker kamışı veya şeker pancarından elde edilir. Peki şeker kamışı pekmezi neye iyi gelir, nerelerde, nasıl kullanılır? İşte şeker kamışı pekmezinin faydaları…
#Şeker Kamışı PekmeziPortakal suyu özellikle herkesin bildiği gibi C vitamini deposudur. Tabii aynı zamanda birçok mineral ve vitamin katkısı ile beraber, sağlık açısından önemli bir yere sahiptir. Portakal suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Portakal suyu içmenin ve kullanmanın cilde ve saça faydaları üzerine merak edilen bilgileri derledik.
#Portakal SuyuLimonlu detoks suyu; yağ yakan, metabolizmanın hızlanmasını sağlayan bir detoks tarifidir. Limonlu detoks suyunun birden fazla tarifi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra limonlu detoks suyu tarifleri; kilo vermeye yardımcı olan tariflerdir. Genel olarak sabah uyanır uyanmaz tüketilen detoks suyunun sağlık açısından çok fazla faydası bulunmaktadır. Peki, limonlu detoks suyu nasıl yapılır ve ne işe yarar? Limonlu detoks suyunun faydalarını sizler için derledik.
#Limonlu DetoksMelas şekeri Türkiye içinde şeker pancarından yapılmaktadır. Kısa bir ifade ile melas şeker üretiminde artan nitelikteki bir yan üründür. Melas çağımızda pek çok alanda kullanılma imkanına sahip olmaktadır. En fazla kullanıldığı alanların başında ise meşrubat üretimi ile hayvancılık gelmektedir. Melasın ne demek olduğunu, nasıl elde edildiğini ver nerelerde kullanıldığını sizin için derledik.
#Melas Nedir?