Yedi gün boyunca sabahtan geceye İstanbul’da sıradışı deneyimler sunmayı vaat eden ‘Monday to Sunday Istanbul’ kitabı basit bir turist rehberi değil. Gezilecek tarihi ve sanatsal yerlerin yanında en iyi yeme-içme, eğlence, alışveriş mekânları hakkında da öneriler veren, şehri tadına vararak gezmemizi sağlayan bir kaynak…
#Monday To Sunday IstanbulHer yıl profesyonel aşçı ve eğitimli personel yetiştiren MSA’nın kurucusu Mehmet Aksel ve yönetici direktörü Sitare Baras ile sohbet ettik. Onlara göre pandemi, yeme-içme sektörünü çok etkilemiş. Aksel ve Baras, “Yeni bir dünya geliyor ve bu dünyada mutfak insanlarına daha çok ihtiyaç var, ayrıca süper yat şefliğinde rekor düzeyde artış görülüyor. Biz bir dönem ‘uçan şef’ yetiştirdik. THY uçaklarında şefler vardı. Şimdi yatlar için yetiştiriyoruz” diyor.
#Gazetehaberleri1980’lerin başı, lüks restoranların menüsünde nisuaz salata, karides kokteyl, Cafe de Paris soslu bonfile gibi “alafranga” yemeklerin servis edildiği bir dönem. Ahmet Çapa diye bir öncü çıkar ve bu alafranga yemeklerin yanına cızbız köfte, yoğurtlu kebap gibi geleneksel yemekleri de koyduğu Şamdan’ı açar. Artık aramızda olmayan Çapa ‘sokak yemekleri’ konseptini de o yıllarda keşfeder.
#Müge Akgün