'Kırmızı yıllardır bildiğimiz takip ettiğimiz bir ödül'

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı yıllardır bildiğimiz takip ettiğimiz bir ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 02:10

MSA için hazırladığı çalışma ile Kırmızı Dijital / En İyi Site kategorisinde Kırmızı kazanan Agency Look Tüketici Deneyimi ve Tasarım Başkanı Tolga Güldallı, projelerinin detaylarından bahsetti.

Haberin Devamı

Bu yıl Kırmızı Dijital / En İyi Site kategorisinde Kırmızı kazandığınız MSA için hazırladığınız çalışma ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?

Mutfak Sanatları Akademisi ile tanışıklığımız uzun yıllara dayanıyor. Kuruluşundan bu yana sektörüne öncülük etmelerine yakından tanıklık ettik. MSA, öğrenci ve misafirlerine her zaman benzersiz bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Biz de bu anlamda MSA'nın dijitaldeki deneyimlerini uzun vadeli olarak planladık. MSA öğrenci ve misafirlerinin dijital kullanıcı yolculuklarını çıkardık ve tüm MSA eko-sistemini yeniden dizayn ettik. Yeni web sitesini tasarlamak ve geliştirmek üzere yola çıkarken de amacımız, MSA'nın offline ‘da sunduğu bu eşsiz deneyimi dijitale de aktarmaktı. Yeni websitesiyle de bunu başardığımızı düşünüyoruz. 

Haberin Devamı

MSA sunduğu çeşitli eğitimlerle çok geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Bu nedenle personaları belirlemek ve kullanıcıları iyi tanıyıp, onların ihtiyaçlarını doğru tespit edip aradıklarına kolayca erişmelerini sağlayacak bilgi mimarisini oluşturmak işimizin temelini oluşturuyor. Yaptığımız analiz çalışmaları sonucunda web sitesini kullanıcı profillerine göre Profesyonel Eğitimler ve Workshop'lar olmak üzere ikiye ayırmaya karar verdik. Websitesine kullanıcı üyelik alt yapısı ekleyerek, kullanıcılara web sitesini kendi ilgi alanlarına göre özelleştirebilecekleri bir deneyim sunmayı hedefledik. Sonuç olarak ortaya farklı personaların aradıkları bilgilere cihaz fark etmeksizin kolayca erişebilecekleri, görselliği ile de ön plana çıkan bir web sitesi çıktı. 

Kırmızı yıllardır bildiğimiz takip ettiğimiz bir ödül

Kırmızı ile sizin ajans olarak ilk tanışmanız nasıl ne zaman oldu? Böylesi bir yarışmanın sektöre katkısı konusunda ne düşünüyorsunuz? Kırmızı gibi bir yarışma neden olmalı?

Kırmızı reklam dünyası için bir prestijdir dersek abartmış olmayız. Bunda Kırmızı’nın her zaman fark yaratan, diğerlerinden sıyrılan, yaratıcı işleri doğru tespit edip, ödüllendiriyor olmasının payı çok büyük. Kırmızı’yı yıllardır bildiğimiz, basılı işlerde takip ettiğimiz bir ödül. Ancak ajans olarak dijital kategorinin önem kazanmasıyla birlikte ilk defa bu sene Kırmızı'ya katılma şansı yakalayabildik. İlk tanışmamız da bizim için çok güzel bir olayla neticelendi. En İyi Web site kategorisinde Mutfak Sanatları Akademisi ile Kırmızı Ödülü’ne layık görüldük.

Haberin Devamı

Kırmızı gibi yaratıcılığı ödüllendiren yarışmalar, sektörde iyi işlerin çıkması için de motivasyon kaynağı oluyor. Kırmızı basılı işlere olan katkısını zaten senelerdir kanıtladı. Şu an aynı etkiyi dijital işlerde de göstermeye başladı. Bu da bizi sevindiriyor. 

Kırmızı yıllardır bildiğimiz takip ettiğimiz bir ödül

'MSA Genel Müdürü Sitare Baras'

İletişim çalışmalarınızda yaratıcılık nasıl bir yer tutuyor, rol oynuyor, ne kadar önemli?

Sitare Baras: Mutfak Sanatları Akademisi olarak, yiyecek-içecek sektörüne donanımlı profesyoneller kazandırmak amacı ile çeşitli eğitim programları sunmaktayız. Sektörümüz oldukça dinamik bir yapıya sahip. Bu da haliyle gençlerden yoğun talep almamızı sağlıyor. Bu sebeple yaratıcılık bizim işimizin büyük parçası. Yenilikleri sürekli takip ediyor, potansiyel gördüğümüz konuları süreçlerimize dahil ediyoruz. Çok çevik ve kıvrak olmamız, hızlıca “yeni”ye adapte olmamız gerekiyor. Bunu bütün iş süreçlerimizde yaşıyor ve uyguluyoruz. “Yaratıcı olmayıp, yerinde saymak ve zamanla eskimek” riskine karşın “farklı ve yeni”yi arama çabamız her daim devam edecektir.

Haberin Devamı

Kırmızı Ödülleri sektöre ne katıyor, ne kadar önemli? Ajansınızın yaratıcılık ödülü kazanması ne kadar önemli?

Sitare Baras: Her alanda olduğu gibi; başarının reklam alanında da ödüllendirilerek, teşvik edilmesi oldukça kıymetli. Bu sayede güzel işler çıkıyor. Kırmızı Ödülleri de gerek deneyim gerekse jüri seçimi ile oldukça doğru işlerin başarısını tasdikliyor.

Tabii ki böyle bir ödülün web sitemiz alanındaki çalışmaları sebebiyle Agency Look’a verilmesi bizim için gurur kaynağı. Bu sayede biz de ne kadar doğru bir iş ortağı ile yola çıkmış olduğumuzu bir defa daha gördük. Çok yerinde bir ödül; kendileri de hâlihazırda pek çok başarılı projeye imza atmış, genç ve oldukça yaratıcı bir ekip.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!